Napsat recenzi

Optimální hotel, bezva dovolená

Recenze hotelu Three Corners Pensee Royal Beach Resort **** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 3,4/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2018
Přečteno: 282x
Recenze se líbila: 260 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 2

O velikonocích jsme tam byli se ženou na prodloužený víkend, teď v srpnu i se synem. Personál si nás pamatoval, dostali jsme bungalov s výhledem na moře. Všechno fungovalo, personál až na uklízeče ochotný, případné drobnosti byly řešeny okamžitě. Před hotelem je asi nejlepší útes na šnorchlování, chráněn před žraloky. Prakticky všechny druhy korálových ryb od klipek přes bodlogy až po rejnoky a murény. Jídlo vynikající, stojící na zeleninové a ovocné potravě, jak je u nich zvykem. Maso dostupné, ryby v různých úpravách každý den. Na rozdíl od jiných hotelů zde nehučí generátor (je společný pro PRG a Utopii). Hudba končí ve 23.00, ale pro ty, kdo chtějí pokračovat např. v tanci lze přejít do Utopie, se kterou PRG tvoří komplex. Díky tomu je v PRG po 23.hodině větší klid než v Utopii.

Jediným problémem je uklízeč, který na práci kašlal a za každý úkon, který byl jeho povinností, chtěl bakšiš zvlášť ale práci (včetně nahlášení závad, které jsou kritizovány jinými hosty) kašlal. V průběhu naší dovolené byl ale na základě něčí stížnosti vyměněn a náhle všechno fungovalo špičkově. Jediný pracovník tak dlouhodobě znehodnocoval práci všech ostatních. Po jeho výměně nastaly i na sousedních bungalovech opravy závad, které nový uklízeč nahlásil a pak už dovolená neměla skutečně žádnou chybu.

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Ubytování jsme měli možná trochu protekční vzhledem k tomu, že si nás personál pamatoval z jara. Nicméně i na tom jaře jsme byli spokojeni, taď jsme měli navíc výhled na moře.

Strava a stravování  průměrně (3/5)

Zelenina, ovoce, ryby v úpravách, které z věcí, které normálně nejím (lilek, brokolice, fazole,mrkev, zeleninové a těstovinové saláty) dělají skutečnou delikatesu. Masa je víc než na jaře, i když ho servírují po malých množstvích. Ale není vůbec žádný problém dojít si dvakrát, třikrát. Ryby každý den v neomezeném množství. Dokonce bylo jeden den i vepřové a jeden den husa.

Nealkoholické nápoje neomezeně, alkohol mizerné kvality (ale co byste také v muslimské zemi chtěli - to je jako kdyby oni u nás sháněli kvalitní hašiš).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,4/5)

Na jaře nás zarazilo, že postele nejsou klasické manželské, ale v celé oblasti jsou jednotné dvě postele se zrcadlem mezi nimi. Jsou však dost široké, takže každá postel je jedenapůl lůžko. Přistýlka přiměřená. Na rozdíl od jarní návštěvy v srpnu na pokoji vše fungovalo. Personál až na uklízeče ochotný, pouze uklízeč dával zřetelně najevo, že kromě bakšiše ho vůbec nic nezajímá. Po výměně uklízeče nebyl vůbec žádný důvod ke stížnostem.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Asi nejlepší možné. Je pravda, že přímo před hotelem je korálový útes, který znemožňuje vstup do moře hned před hotelem (šlápnutím na korály či dotykem s nimi dochází ke smrti korálu) ale před komplexem Utopia je chráněný útes, který nabízí jak dostatečný prostor pro obyčejné plavání z vnitřní strany útesu - je tedy chráněn před žraloky- tak dostatečně členitý útes prošnorchlování a obdivování ryb a korálů. Tento útes je bohatší na druhovou pestrost ryb než útesy, na které se nabízejí šnorchlovací a potápěčské výlety.

Okolí hotelu  průměrně (2,9/5)

Z jedné strany sesterský komplet Utopia, kde je bohatší zábavní zázemí, ale také třeba hučící generátor, z druhé strany potápěčské centrum a za ním divočina a poušť a tedy klid. Výlet na čtyřkolkách do pouště lze domluvit na místě a stačí jen přejet silnici. Snadno dostupná je i cesta do Quesiru, do Galibu a do zátoky Marsa Mubarak, kde obrovská želva spásá mořskou trávu a fotografující plavci a potápěči jsou jí zcela lhostejní. Cesta do Luxoru je odtud relativně snadná.

Celkový dojem  průměrně (3,4/5)

Vynikající dovolená. Pouze drobné nepříjemnosti způsobené jediným zaměstnancem, který dokázal znehodnotit práci všech ostatních lidí v hotelu. Jak jsem četl výhrady na hotel v jiných recenzích, téměř všechny výhrady šly na jeho triko, ale již je tam někdo jiný.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 160
z 272 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Honza: asi jsem byl v jiném hotelu :-) - 23. 8. 2018 8:07

Pokud by to bylo jak píšete, tak bychom byli spokojení... Píšete 1x za pobyt vepřové maso a husa? To se m snad ani nechce věřit. Nespletli jste si vepřové se starým velbloudím masem a husu s krůtou? My jsme v tomto hotelu byli v červnu a jedna velká katastrofa :-( a to nejsme žádní cimprdlíci. To už tam teď nezalejvali záhony močufkou, alkohol a jiné pití nelili do mini 1dcl kelímků, voda v barelech nesmrdila po desinfekci, jako dezert nenabízeli dva upečené obyčené piškoty potřené džemem, z bazenů nečouhaly kabely a nebyl špinavý?? Za nás teda jedna velká katastrofa a nevěřím tomu, že by se tam tak za 3 měs zlepšili... Jedniné s čím souhlasím je hezké moře a dobrý přístup do něj. reagovat

Pavla: Re: asi jsem byl v jiném hotelu :-) - 1. 9. 2018 13:31

Tak já nevím, jak pan Zdeněk , ale my jsme zazili v srpnu grilované kraby, výbornou krůtu, jehněčí, grilované makrela, kofty a klasiku (kuře a hovězí). To ,že čepují do malých kelímků je známo a můžete mít svůj velký.My jsme je měli, ale malé nám taky nevadily. Močůvka byla cítit jen v jednom miste a to na rohu u posledního bungalowu směrem k hotelu.Bazény byly čisté, dráty jsme neviděli, ale možná proto, že jsme k nim nechodili.Personál výborný, někteří si nás pamatovali z loňska.Voda v barelech byla čistá a nezapáchala. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání