Napsat recenzi

Dovolená v ráji

Recenze hotelu Iberotel Costa Mares Hotel ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2021
Přečteno: 3 447x
Recenze se líbila: 215 čtenářům
Fotografie: 23
Videa: 0
Komentáře: 0

Iberotel Costa Mares - máme za sebou nádherou dovolenou. Hotel je pár měsíců starý a díky prakticky všem maximálně spokojeným hostům stoupá v žebříčku oblíbenosti v Marsa Alam na čelní příčku. Trochu jsme měli strach, že jedeme do tak trochu přechváleného hotelu a určitě to nebude tak skvělé. Bylo!

Ubytování  průměrně (5/5)

Hotel - vše září novotou, hotel velmi vkusně zařízený, už jen vstupní hala s průhledem k bazénu jedno krásné „wow“, ve srovnání s jinými resorty je hotel poměrně malý, takže vše blízko. Požadovali jsme klidný pokoj, dostali v jediném zadním sektoru, (č. 6), nebyli jsme sice u bazénu, ale měli absolutně tichý pokoj a krásný výhled na zátoku. Do hotelu jsme dorazili v cca 6:30, na snídani jsme mohli hned od 7:00, kdy se restaurace otevírala. Pokoj jsme dostali v 8:30, ale jen proto, že jsme chtěli ten, který jsme si vybrali a teprve ho uklízeli. Ostatní měli ubytování dříve. Fotky na webu *** odpovídají realitě, nic není přikrášlené.

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Jídlo - velký výběr v hlavní restauraci, vše velmi chutné, nadstandardní prezentace, velmi oceňujeme množství ryb, mořské plody, čerstvé fíky, ... luxusní baklavy... Ochutnat všechny hlavní chody prakticky nemožné a jeden lepší než druhý. V rámci AI můžete jít jednou za pobyt do á la carte restaurace a to buď sea food nebo italskou. My si vybrali sea food na pláži. Jídlo delikatesní - polévka bouillabaisse, jako hlavní chod 2 steaky z barracudy a sea basse… skvělý zážitek, navíc v den mých narozenin, moc milé překvapení od hotelu dort a zpěv číšníků. Během dne je možné občerstvení v barech u bazénu nebo u pláže. U bazénu neustále k dispozici mangové nanuky. Za zcela výjimečnou považuji mango party u bazénu (jednou za týden). Moc milé a dokonalé bylo také pozvání všech hostů ředitelem hotelu na drink před večeří.

Pití - vysoký nadstandard, především u koktajlů, alkoholických i nealkoholických, dobré víno, džusy... Číšníci automaticky ráno na pláži roznáší lahve s vodou a až do západu slunce Vám k pití donesou, nač si vzpomenete.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (5/5)

Hotel z toho asi příliš radost neměl, ale my byli nadšení z velmi nízké obsazenosti. Během našeho pobytu byl hotel obsazený z cca 25 % (červenec 2021 – převaha Čechů, pár Poláků, Rusů, prakticky chyběla celá západní Evropa). O to lepší pocit jsme měli z úžasné péče, které se nám ze strany hotelu dostávalo. Všichni vždy milí a ochotní. Sebemenší reklamaci okamžitě řeší. Vždycky mi vadilo, když někdo v recenzích zmiňoval konkrétní zaměstnance, protože to považuji za velmi subjektivní. Po našem pobytu v Iberotelu však nemůžu jinak. Mnozí nám přirostli k srdci. Osobní přístup personálu je obrovskou devizou hotelu. Dokáží Vám dát pocit, že jsou tam opravdu pro Vás a že udělají vše, aby zrovna Vaše dovolená byla tou nejlepší, jak je to jen možné. Bohužel nejde je jmenovat všechny, takže aspoň pár: šéf restaurační části Ayman, nesčetněkrát se zajímal o naší spokojenost. Olesia vyřešila cokoliv s ubytováním. Alaa (sous chef) nám v restauraci vždy ukázal, co dobrého uvařili a co doporučil, bylo skvělé. Vždy stojí u švédských stolů připraven jakkoliv pomoci. Romany, manažér restaurace, číšník Amr, Emad na pláži… plavčík Tamer, který nám pomohl s poznáním podmořského světa v zátoce… Samozřejmě vše je o komunikaci, úsměvu, poděkování.

Wifi v celém hotelu bez problémů, na egyptské poměry hodně dobrá. Jen na pláži nám občas kolísala.

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Želvy a dugong – hlavní chlouba zátoky Mubarak. Obrovských želv žije v zátoce spousta a prakticky při každém šnorchlování jsme některou z nich viděli. Dugong (údajně se objevují v zátoce čtyři) připlouvá do zátoky denně, ten už je ovšem více o štěstí. Někdo ho viděl denně, někomu se to nepodařilo za celý pobyt. Ač ve skupině na Facebooku jsou uváděny časy a místa, prakticky se objevuje kdykoliv a kdekoliv. Je to taková bojovka pro dospělé. Oblíbené otázky na pláži jsou: „Už jste ho viděli?“ „Kde jste ho viděli?“, „Kdy jste ho viděli?“. Moje rada – nechte si poradit od plavčíků Za bójemi (dost daleko, aby vadily) kotví přes den několik lodí s výletníky z jiných hotelů dychtícími po želvách a dugongu a jakmile nějaké zaregistrují, hned tím směrem zamíří plný člun lidí, kteří pak šnorchlují a plavou kolem zvířete. Rozhodně je lepší, když se Vám povede vidět želvy i dugonga mimo tyto davy, což lze buď brzy ráno nebo před západem slunce.

Pláž je písčitá s pozvolným vstupem do moře. Za nás asi nejlepší pláž v Egyptě, na které jsme byli, ideální pro děti i starší lidi. Obrácenou stranou pak je ale fakt, že za korály musíte kus plavat. Ani korály ani rybičky nejsou bez plavání dostupné, to ostatně platí i pro sledování želv nebo dugonga. Boty do vody můžete nechat doma, ovšem ploutve vřele doporučuji. V Marsa Alam neustále vane menší či větší vítr, který občas způsobuje zákaz vstupu do moře, hlavně tam, kde jsou vstupy jen mola. Toto vám zde nehrozí. Zátoka je před větrem krytá se skvělým koupáním za každého větru

Okolí hotelu  průměrně (5/5)

hotel je v zátoce zatím sám, brzy mu přibude další, vedle je jeden rozestavěný. V červenci 2021 tam sice nějaký pohyb byl, ale zcela neslyšitelný. Ve smlouvě nás vyděsilo, že jsme seznámeni s probíhajícími stavebními pracemi v okolí hotelu. Naštěstí realita byla zcela bezproblémová.

Celkový dojem  průměrně (5/5)

Už jsme poměrně nároční návštěvníci egyptských letovisek, máme s čím srovnávat. Za nás jednoznačně nejlepší hotel, v jakém jsme v Egyptě byli. Přeji krásnou dovolenou

Na Facebooku doporučuji skupinu Iberotel Costa Mares bez podmínek a další zkušenosti

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 3
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání