Napsat recenzi

Hodnocení hotelu Fantazia - Marsa Alam

Recenze hotelu Fantazia Resort **** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2015
Přečteno: 1 625x
Recenze se líbila: 518 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 3

Zažili jsme už lepší dovolenou v Egyptě /v jiném hotelu/, ale celkově nebyla tato nějak extra špatná. Velké zklamání bylo ze života v moři-kvůli tomu ovšem do Egypta jezdíme.

Asi bychom sem už nejeli, ale vždy je to sázka do loterie, rok od roku jsou korály zdevastovanější ve všech destinacích.

Ubytování  průměrně (4,3/5)

Hotel je pěkný čistý, přijeli jsme brzy ráno a hned jsme byli ubytováni. Cesta z letiště je nekonečně dlouhá, jeli jsme přes hodinu, už jsme mysleli, že nás vyhodí někde v poušti.

Pokoje jsou standartně vybavené, televize stará-zrnila, český program samozřejmě žádný, ale kvůli telce jme nepřijeli. Jednou nám na pokoji vůbec neuklidili, jednou nevyměnili ručníky, ač jsme je hodili do koše na špinavé ručníky.Při příjezdu měli pokoje na recepci předem rozdělené a karty k pokoji v nadepsané obálce, takže ti, kdo dávali v recepci úplatek, tak vyhodili peníze.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

Hlady jsme opravdu netrpěli, ale jídlo se víceméně stále opakovalo, žádné Egyptské speciality. Sladká jídla moc nemusíme, takže to nemohu hodnotit /těch podávali spoustu/. Na snídani mě třeba překvapilo, že mimo jiného nabízeli jen 2 druhy salámu a 2 druhy sýrů-stále stejné. Vedle toho bylo samozřejmě i jiné jídlo, ale opravdu stále stejné.

Jídlo celkově málo kořenili, takže jsme dost dochucovali.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,1/5)

Animátoři byli Italové + Rusové + Bělorusové, takže jsme po 30-ti letech oprášili ruštinu.

Kolem bazénu byl po celý den nějaký program /rozcvičky, tance, cvičení ve vodě atd./, Od rána obcházeli animátoři hosty a přemlouvali je k aktivitám, což někdy až otravovalo.

Večerní animační program v Italštině, takže české děti se moc nebavily.

Personál umí jen anglicky, což je pro starší českou generaci dost problém, nedomluvíte se ani německy. Pokud tedy máte potřebu něco řešit a anglicky neumíte, pak nad problémem radši mávnete rukou.

Uprostřed areálu je jeden trojbazén, ale je tam dost lehátek, ručníky se vydávají už po 7hodině /většina ručníků má své za sebou, ale je to pochopitelné při té intenzitě praní/.

Využívali jsme fitness, celkem dobře vybavené, ale nepouštěli tam klimatizaci, takže cvičení bylo spíše mučení - cvičit ve 40C není nejjednodušší.

Je tam herna s kulečníkem, stolním fotbalem a stolem na ping-pong. Ten byl značně ojetý, síťka na něm téměř nedržela, pálky byly otrhané na dřevo.

Personál samozřejmě čeká na spropitné, dost nám konkurují Italové, kterých je v hotelu většina, těm na nějakém euru nezáleží. U oběda roznáší personál pivo, víno a limonády.Jednou se nás zeptali, zda něco chceme, ale protože jsme nic nedali, tak k nám už nechodili. Naštěstí si lze volně čepovat džusy, vodu, dát si kávu a čaj.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Moře bylo největším zklamáním této dovolené. V Egyptě jsme byli počtvrté, jezdíme tam kvůli životu v moři a proto jsme jeli do hotelu Fantazia, když jsem četla na internetu spoustu chvály na zdejší korál a život v moři. Pokud jedete do Egypta poprvé, pak je hotel Fantazia na šnorchlování slušný, ale nás velmi zklamal. Voda je téměř stále zkalená, v místní laguně se o korálech nedá hovořit a u mola je zase hluboko, takže vidite jen část ryb u hladiny. Je pravda, že ryby jsou tam pěkné, někdy i dost velké, ale víceméně stále stejné. Jednou jsme viděli perutýna a rejnoka, jednou murénu, a to jsme ještě byli na korálech půl hodiny od hotelu.

Korál u mola přechází do volného moře, takže to tam umí s člověkem pěkně pohazovat, jednou jsem měla co dělat, abych se k molu vrátila. Objektivně ale nutno říct, že některé korály jsou u mola pěkné.

Na pláži dostatek lehátek, na každého se dostane.

Celý den bylo dost větrno, což sice pomáhá vydržet to horko, na druhé straně to komplikuje pohyb na volném moři.

Okolí hotelu  průměrně (3,6/5)

Vlastní zahrada u hotelu je velmi pěkná, vše výborně udržované. Jinak okolo poušť, ale protože není kolem hotelu nic, tak lze chodit po pláži nekonečně daleko/ovšem jen ráno, pak během dne je moc horko/.

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Průměrný, ubytování dobré, moře nic moc, jídlo průměr, personál ochotný a vřelý dle výše spropitného - i když se našly i výjimky.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 46
z 61 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Laduna: Krásná dovolená - 20. 8. 2015 9:50

S touto recenzí zásadně nesouhlasím,do Egypta jezdím již 10 let,2x ročně a tento resort mohu zařadit mezi nejlepší!A podotýkám,že jsem se bez problémů domluvila němčinou! Obálky s klíčem mají připravené,tím rychleji jste ubytovaní,ale pokud nejste spokojeni s ubytováním,tak Vám pokoj bez problémů vymění za jiný!A moře?To je prostě špice.Ani odliv tam není tak silný,jak u jiných resortů,kde voda téměř zmizí. Já byla v tomto resortu velice spokojena! reagovat

Zdena: Re: Krásná dovolená kveten 2015 - 31. 10. 2015 21:07

Musím jenom souhlasit s Vami. Hotelove služby na skvele urovni,strava skvela a hlavne chci poukázat na prekrasny podmorsky svet.Skoda, ze nejdou pripojit fotkv, abych moje tvrzeni potvrdila. Nemuseli jsme jezdit na zadne lepsi snorchlovani, protože všechny druhy podmorskych zivocichu jsme zahledli u tohoto hotelu (karetu, murenu, manty a bezpočet velkych a malych ryb. Ale ta uzasna krasna podmorska zahrada, to bylo uchvatne a rada se opet vratim do tohoto hotelu. Kdo rad snorchluje a plave podel utesu ne jenom u mola, kde toho moc není videt, ten bude spokojeny jako, ja. Vrele doporucuji. Vsichni se k nam chovali zdvorile a rozloucili se s nami při poslední veceri. reagovat

Kis: hotel Fantazia - 27. 8. 2016 0:41

Mně se tam také nelíbilo. Jsou zhýčkaní bakšišama a bez bakšiše neochota až hrúza. Za našeho pobytu tam byli z Ceska jen dúchodci 60 a výše. Tak asi je ten hotel u dúchodcú vyhlášený a jsou tam spokojeni, ale my máme jiné nároky a to tento hotel nenabízí. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání