Napsat recenzi

GORGONIA POTŘETÍ...

Recenze hotelu Gorgonia Beach Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,7/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2017
Přečteno: 1 668x
Recenze se líbila: 398 čtenářům
Fotografie: 11
Videa: 0
Komentáře: 6
  • areál hotelu areál hotelu
  • bazény bazény
  • kaktusy kaktusy
  • pokoje pokoje
  • západ slunce a nadechující se kareta západ slunce a nadechující se kareta
  • bar na pláži bar na pláži
  • restaurace na pláži restaurace na pláži
  • lékař lékař
  • obchůdky obchůdky
  • ibišek ibišek
  • pokoje pokoje

Hotel Gorgonia jsme navštívili již potřetí, opět na 15 dní. Do Čech jsme se vrátili 24.6.2017. V Egyptě jsme byli již 27x, protože milujeme moře a především úžasnou podmořskou krásu Rudého moře. Šnorchlování je zde bezkonkurenční, dokonalé a nezapomenutelné.

Letěli jsme od CK ***, odlet z Ruzyně byl v 1.10 hod ráno. Váha kufrů je navýšena na 23kg. Let byl OK, jídlo a nápoje v letadle poslední dobou raději nekomentuji... Podstatná je však dle mého názoru bezpečnost cestujících, dobrý let a hladké přistání.

Jízda do hotelu trvala cca 2hod, zastávka v několika hotelech. V hotelu převažovali Němci, Čechů tu bylo tentokrát taktéž dost, Italů minimum. Poznali jsme tu plno nových přátel z Čech, kteří milují Rudé moře stejně jako my. Tímto je srdečně zdravím.

Ubytování  průměrně (4,5/5)

Dostali jsme opět pokoj č. 1064 v bloku 8 sea horse, stejně jako posledně, což bylo bezva, v přízemí, chodíme k moři vždy rádi terasou. Na pokoj nám dali na uvítanou talíř s ovocem. Pokoj byl hezký, prostorný, působil na nás velice pozitivně. Výhled z terasy jsme měli do zahrady, vidět bylo na bar u bazénu a na pizzerii, blízko to bylo jak k moři, tak k bazénu i do restaurace - takže naprostá spokojenost. Na pokoji denně 2 malé vody, pak je možné denně dostat velkou láhev vody v restauraci u oběda i u večeře, kterou možno odnést na pokoj.

Čas je v tomto hotelu posunutý o hodinu dopředu. Jinak v Egyptě je čas stejný jako u nás.

Zahrady kolem pokojů jsou krásné, udržované, vše stále kvete, o zahrady se zde dobře starají. Prostředí areálu je velice příjemné. Za celý pobyt jsme neměli opět na pokoji jediného komára, což bylo fajn.

Strava a stravování  průměrně (4,8/5)

V restauraci výběr rozhodně dostačující, oproti jiným hotelům bohatší. Večer se griluje i venku na terase, v jídelně byla k večeři i např. kachna na pomerančích, víc než vynikající ryba (název bohužel už nevím, velká, dravá, maso zcela bílé, k ní bylinková omáčka), dále např. biftek z pravé svíčkové s pepř. omáčkou, jehněčí, telecí, mořské ,,potvůrky,, atd atd...Z ovoce např. broskve, meruňky, zelený a červený meloun, banány, jablka,datle, pomeranče, grepy atd....Zákusky vynikající.....

Na pláži výběr omezený, ale komu se nechce do jídelny, stačí. My jsme chodili do hlavní restaurace.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,6/5)

Personál se zde snaží, číšníci milí, usměvaví, pohotoví, příjemní. Stoly okamžitě uklizené a připravené pro další hosty, všude čisto. 1x týdně lze využít 2 restaurace ala carte.

Delegát je inteligentní, příjemný, ochotný, umí slušně česky. Antinal nelze koupit u delegáta, mají zákaz, lze koupit v lekárně na hotelu, pojišťovna po předložení dokladu pak částku proplatí.

Bazény krásné, lehátek plno, u bazénu hejno krásných racků jako dříve, jsou zde chráněni. Ležení u bazénů nevyhledáváme, trávíme čas u moře a pochopitelně většinu času jsme v moři a pod hladinou.

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Moře a podmořský svět parádní, jsou zde 4 vybojkované zóny pro vstup do moře, jinudy se nesmí, hlídáno zde velice pečlivě, ihned ti, kteří chodí mimo koridory, vypískáni a upozorněni na vyznačené vstupy. Kdo chce, tak možnost do vody z mola, doleva protiproud, doprava směr k Shamsu šnorchlování po proudu. Vřele doporučuji, nepopsatelná nádhera, úžasné korály a bohatý podmořský svět. Viděli jsme plno krásných živočichů, jako např. želvy, síby, trnuchy leopardí, jemenské, modroskvrnné, obrovského černého rejnoka, barakudy, chobotnice, kytarovce, ropušnice, ostence, ježíky, perutýny, sépie, olihně, kambaly, kanice, klauny, murény, krásné zévy a plno a plno dalších nádherných obyvatel moří.

Vítr byl bohužel téměř stále, někdy dost silný a intenzivní, což je však pro Marsu příznačné. Je dobré si přivstat, ráno moře úžasné, krásně se šnorchluje, vítr není ještě tak velký. Krásné je brzy po ránu šnorchovat z mola směrem k Shamsu, možno vylézt cestou z vody u druhých beduínů, kdo nezvládne. Korály jsou u Gorgonie víc než překrásné, jsou to prostě nepopsatelné a nezapomenutelné podvodní zážitky. Krásnější korály, jako jsou kolem mola, nebo doleva proti proudu až směrem za hotel, pak i na opačnou stranu doprava, jsem doposud jinde neviděla. Přenádherná místa, dokonalost sama...Obrovské hory korálů, svažujících se do hloubky cca 30m, všem vřele doporučuji. Šnorchlovat k Shamsu je nezapomenutelný a překrásný zážitek, stojí rozhodně zato. Doporučuji alespoň jednou za pobyt absolvovat. Zvládla jsem i já bez ploutví. Náročné, ale rozhodně není čeho litovat. Šli jsme k hotelu Shams i pěšky (cca 2km), ale dugonga jsme tentokrát neviděli. V Shamsu bylo pohledově velmi málo hostů. Vzhledem k předraženosti Shamsu se ani nedivím.

Teplota vody byla cca 26 - 27st, venku postupně až 36 - 38 st ve stínu.

Co se týče animačních večerů, tak ty já nevyhledávám, raději jdu dříve spát, abych si brzy ráno přivstala a šla k moři. Rána u moře prostě miluji, všude je klid a šnorchlování bezkonkurenční. Slunečníků je dostatek, taktéž větrných zábran.

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

poušť....

cca 2km od Gorgonie - hotel Shams Alam

Celkový dojem  průměrně (4,7/5)

S pobytem v Gorgonii naprostá spokojenost. Jediné, co by všichni klienti hotelu uvítali, by bylo zavedení free wifi vzhledem k 5*hotelu. Pro mne však je nejkrásnější internet na dovolené pod hladinou moře...

Tento hotel mohu s klidným svědomím doporučit a určitě se sem ještě někdy vrátím. Gorgonii doporučím spíše zdatnějším šnorchlařům, vstupy do vody jsou náročnější (korálové podloží, díry, při větru a přílivu je špatně vidět, kam šlapete, loni byla u vstupu do moře stále jedovatá ropušnice, letos 2 jedovaté homolice, takže pozor, dívat se, kam šlapete a rozhodně boty do vody!!!) V lagunách je možnost si i jen tak zaplavat, denně jsme v nich viděli želvy a nesčetněkrát, i když jsme si šli jen tak zaplavat, plavali vedle nás...krása....S chůzí vybojkovanými koridory mají mnohdy problémy starší lidé a malé děti. V hotelu bylo dost i velmi malinkých dětí, batolat, se kterými byli rodiče nuceni zůstat u bazénů.

Let domů - v pohodě, vše OK, je jen velká škoda, že časy letů jsou takové jaké jsou, ukradnou tím poslední den pobytu, z hotelu jsme jeli na letiště ve 2.30hod ráno. Co se týče kontrol na letišti v Marse - všichni cestující se při kontrole zavazadel a kufrů musí povinně zout, pak projít, následuje osobní prohlídka všech (od hlavy až k patě prošahají - ženu pochopitelně žena, muže muž), neexistuje projít s vodou, zapalovačem, ostrým předmětem atd. Toto vše proběhne 2x, pak leckterým přejedou čímsi ruce - dlaně a prsty - prý kontrola, zda někdo nepřišel do styku s výbušninou, výbuš. prachem - zanechá to prý neviditelné stopy. (U toho svůj podpis, předložení pasu, zápis.) Některým i náhodná kontrola kufrů.

Dovolenou jsme si užili, byli jsme moc spokojeni a určitě se někdy vrátíme počtvrté....

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 22
z 24 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

bm: ani Hanzelku se Zikmundem - 25. 7. 2017 17:27

by to lepe nepopsal.! VELIKE DIKY moc dobre info ,cena pokoj cislo a poloha jizda od letiste a 3D popis koralu ,ryb a fascinace podmorskym zivotem .Jinak je skoda ze ostatni recenze nemaji tu vasi uroven ,nic se clovek nedozvi, tohle je literarni spicka reagovat

Alex: Re: ani Hanzelku se Zikmundem - 4. 10. 2017 13:48

Děkuji mnohokrát za Váš komentář, potěšil mě, vážím si ho... reagovat

Marta: prima recenze - 4. 10. 2017 10:31

Díky za recenzi, hotel a šnorchlování musí být nádherné, jen škoda, že píšete, že tam stále fouká. To bychom si s dcerou asi moc nezašnorchlovaly. My máme raději laguny anebo zátoky, kde nejsou vlny. reagovat

Alex: Re: prima recenze - 4. 10. 2017 13:54

V Marse fouká téměř stále, k ní to už tak nějak patří...Ale jsou tam i laguny, ve kterých se v případě většího větru šnorchlovat v pohodě dá...A nebo lze přeplavat při přílivu z lagun na reef a doplavat pak zpět k molu (po proudu)...Tam je to pod hladinou úžasné... reagovat

Pepa: Krásně a popravdě popsáno - 1. 2. 2018 15:17

S ženou tam letos v červnu jedeme potřetí, projeli jsme dost hotelů jak v Hurghadě tak v Marse, ale tady se nám líbí nejvíc a pokud to půjde, tak se sem budeme vracet. Vloni navíc u Shamsu jsme potkali žraloka, úžasné. reagovat

Alex: Re: Krásně a popravdě popsáno - 7. 2. 2018 15:01

Díky, Pepo, za pochvalu... Vůbec se nedivím, že se tam se ženou rádi vracíte i vy... Přeji vám super dovolenou, nádherné zážitky a vše hezké...Užijte si to! reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání