Napsat recenzi

Celkové hodnocení dobré +

Recenze hotelu Fantazia Resort **** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: listopad 2021
Přečteno: 1 391x
Recenze se líbila: 139 čtenářům
Fotografie: 10
Videa: 0
Komentáře: 0

Krásný rezort, nádherná pláž a moře splnili moje očekávání, nic jiného jsem nepreferovala.

Ubytování  průměrně (4,3/5)

Nový, moderní rezort odpovídající 5 hvězdičkám, pokoj vkusně vybavený, denně nové povlečení a skvěle uklizeno, ovšem nevím, zda by tomu tak bylo i bez bakšiše hned na začátku pobytu a především pak při naznačení dalšího bakšiše na závěr.

Pokoje Delux mají výhled na moře, vlastní bazén s vířivkou a další nadstandard, nicméně pokoj nižší kategorie s menší terasou byl velmi příjemný.

Každý den balená voda na pokoji. Wifi zdarma v celém rezortu, často slabý signál.

Hlučná klimatizace, na noc se musela vypnout.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

Strava neodpovídající kategorii 5 hvězdiček. Denně stejná jídla, hlavní chody za mě spíše slabší. Všeho dostatek i krátce před uzavřením restaurace.

Na pláži rovněž možnost občerstvení v příjemné restauraci, výběr nealko i alko nápojů.

U večeře překvapení pro hosty v den jejich narozenin - dort a průvod zpívajícího personálu, což ne každý tento rachot přijmul s povděkem, ale snahu personálu oceňuji.

V celém rezortu ani v restauraci nebyly vyžadovány roušky.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,1/5)

Ochotný a usměvavý personál, ovšem po obdržení bakšiše zájem poleví.

Majitel rezortu je Ital, tudíž se upřednostňuje italská klientela. V rezortu se nachází příjemné otevřené divadlo pro animátory, které předvádí skvělou zábavu, jak jinak než v italštině. Ve 23.00 h zábava utichne a v celém areálu je nerušený klid.

Ve večerních hodinách program na pláži většinou pro ruskou klientelu.

V celém rezortu čisto, všude krásná a denně udržovaná zeleň, v noci hezké osvětlení.

V hotelu pár obchodů s egyptským zbožím, žádné obchody s potravinami, pouze 1,5 l vody u baru za 2 Eura lze koupit.

V hotelu je kuriozita v posunu času, Fantazia má o 1 hodinu více než je čas egyptský, takže občas nastal zmatek, který čas pro různé akce platí. Jenou hotelový, jindy egyptský.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Nádherná dlouhá pláž se slunečníky, lehátka a ručníky zdarma, každý den možná výměna ručníků. Na pláži čistá WC a sprchy.

Vstup do vody pouze z jednoho písčitého místa, mimo toto místo hned píská plavčík, ale v ničem tento vstup neomezoval, nebyly třeba boty do vody.

Laguna opravdu úžasná, možnost šnorchlování, rybek přiměřeně a mrtvé korály, ale i tak paráda.

Další možnost vstupu z mola do hloubky 5,5 m a šnorchlování na vzdálenějších místech od mola, kde byl asi podmořský život pestřejší, ale nevyzkoušela jsem.

Na pláži nabízí místní boys masáže v rámci SPA, masáže skvělé, ale asi jsem měla štěstí na konkrétního maséra, někdo spokojený nebyl.

POZOR: na pláži denně hudba typu "duc-duc-duc", která ztichla jen v poledních hodinách. Takže kdo chce relaxovat při šplouchání moře, má smůlu.

Hlasitá hudba i u bazénu, ale na pláži bych uvítala ticho!

Okolí hotelu  průměrně (3,6/5)

Samá poušť, což se v těchto místech očekává a spousta odpadků podél silnice, což mě rovněž nepřekvapilo.

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Shrnutím, příjemná dovolená.

Výlety nám nebylo průvodcem doporučeno objednávat dle nabídek na pláži, ale pouze u prodejců cestovních kanceláří!

Doporučuji odpolední výlet na čtyřkolkách v nádherné poušti cca 90 km vzdálené, úžasný zážitek při západu Slunce s prodejem čajů a dalších přírodních produktů beduínů v

příjemném obchůdku.

Pozor na fotografy!!! Během projížďky fotí, za 15 USD pošlou pár fotek, ovšem tak nekvalitních, že jsem se na nich ani nepoznala.

Na výletě lodí s proskleným dnem byla slibována k vidění pestrá podmořská fauna a flora, obří želvy a mořské krávy, želvu jsem viděla jednu splývající s mořským dnem, krávu žádnou a ryb mají asi víc v kuchyni než v moři.

Opět nabídka množství "nádherných" fotek a videí za 50 Eur, bohužel doposud jsem žádné neobdržela. Urguji u prodejce výletu CK, nikdo se zatím neozval. Důvěra není v těchto případech na místě, smlouvání mi moc nejde, takže moje chyba, zkušenost a zklamání.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 46
z 61 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání