Napsat recenzi

Stará Brayka bay reef 4*

Recenze hotelu Brayka Bay Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: září 2018
Přečteno: 862x
Recenze se líbila: 273 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Pěkná dovolená. Na to, že resort byl plně obsazen již několik termínů, by bylo vhodné do něj taky investovat ( oprýskané dveře, stropní podhledy, lehátka na pláži - to vše by bylo dobré aspoň natřít). Navíc kovové podpěry u lehátek rezavé, madrace ( koženka) potrhaná. Na to, že zájezd nepatřil zrovna mezi levnější, by bylo vhodné investovat aspoň do těchto denně používaných věcí.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Ubytování v prostorných pokojích s prostornou koupelnou ( moje hodnocení 3* ). Ubytování v ubytovacím komplexu č. 5. Viz. úvodní shrnutí. Z pláže 80 schodů, od restaurace 30 schodů a poté klikatá cesta do kopce.

V horku, bez jakéhokoliv zastínění. V budově na chodbě máte pocit, že je tam vybydleno. Nedoporučuji klientům se sníženou pohyblivostí. Pokoj nebylo možné vyměnit: a) nebylo místo, b) nepřiplatili jsme si vyšší kategorii pokoje ( pozn. toto nám sdělil delegát ). Jinak čisto, úklid a výměna ručníku denně. 2x 1/2 l vody dá uklízeč denně na pokoj. Televize stará, obraz zrnitý ( my televizi nepotřebovali). Klimatizace stará, hlučná ( zvykli jsme si). Všechny ostatní ubytovací komplety již byly, co se týká pěší dostupnosti, po rovině. Resort není velký. Doporučuji připlatit si aspoň superior ( ubytování ve střední části resortu). Naše chyba: měli jsme koupený jen standard.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Dobrá. Nemůžeme si stěžovat. Je to egyptský styl: syrová zelenina, saláty, ryba na oběd i na večeři, teplá zelenina. Pak ještě další 2 druhy masa. Rýže, brambory ( opečené, kaše, hranolky), špagety dělané čerstvě s omáčkou. Byl i porcovaný tuňák, kačena, hamburgery, plněné kapsy. Zákusky dobré, velký výběr ( už se polepšili, nebyl to samý krém a šlehačka). Ovoce: čerstvé fíky, hrušky, jablka, pomeranče, hr. víno a meloun jen cukrový ( ani jednou nebyl červený). Snídaně: omelety, vejce, párky, sladké pečivo, pomazánky, jogurty... Pečivo: jedli jsme jen jejich placky ( chleba a rohlíků máme u nás dost ).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Personál neskutečně kmital, hlavně v jídelnách. Tady klobouk dolů. Náš uklízeč na pokoji byl pomalý, takže jednou jsem přišli v 17hod. na pokoj a ještě neměl uklízeno. Už jsem ho tam nepustili a další den už se snažil, aby stihl uklidit u nás přednostně. Dávali jsme mu dolar na postel ( někdo dává čokoládu, oplatek ). U bazénů jsme nepobývali ( do dlažby v bazénu by také bylo vhodné investovat - kachličky byly odloupnuté, zašlé). Hodně chlorovaná voda - jednou jsem si šla zaplavat v domnění, že tam bude osvěžující, chladnější voda. Nebyla. Na pláži byla obsluha hodně hlučná, stále telefonovali nahlas. V zadní části pláže byla sice klidová zóna, ale bylo z této části daleko do vody. Co se týká lehátek. My jsme bydleli daleko od pláže, takže budík denně na 6.45 hod., na pláž zabrat lehátko, v 7 hod. na snídani a pak na pláž. Po snídani už nebylo možné sehnat lehátko na pláži ( možná úplně vzadu, ale to by bylo daleko k vodě). Přístup do vody byl jen z přední části zálivu a ze 2 krátkých úseků z boku. Animátoři se přes den moc neukazovali, ale jejich program byl prý zajímavý. My jsme do divadla nechodili. Nápoje: v horku je dobré 2 dny nepít nic studeného. Jinak pivo, voda v barelech, soda s citronem, cola, sladké limonády, víno a i cca 10 míchaných alko a nealko v rámci all. Není problém, žádný faraon. Ostatní míchané nápoje za 2 Euro. Žádný led si nedávejte ( tady hrozí faraon).

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Moře krásné, korály krásné - ale pouze pro plavce. Zátoka, bez vln. Cca 200 od břehu je korál mrtvý, no skoro mrtvý, přežívá sem tam nějaký barevný útvar a sem tam nějaká ryba. Pak ale 300m a dále je již korál krásný, i rybek více, barevné ( i trnuchy, perutýni, houfy rybek ). Voda 200m teplá, 30°. Neosvěží. Je nutné plavat dále, v hloubce je již voda chladnější. Písek ve vodě, voda čistá. Boty do vody je dobré mít ( není 100% nutné ), přístup je po odumřelém korálu, drobné kamínky. Písek na pláži čistý, chodí uklízeči. My jsme plavci, takže dávám super hodnocení.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Nic, měsíční krajina - poušť - mimo resort. Uvnitř resortu krásná udržovaná zahrada. Kvetl eukalyptus - to byla bomba.

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Dobrý. Možná se tam jednou vrátíme, připlatíme si lepší umístění pokoje a pokud do resortu zainvestují, tak to tam bude super. Delegát byl nepříjemný: antinal ( na průjmy) nám byl ochoten prodat, jen když si koupíme zájezd. Na výměnu pokoje reagoval - viz. výše. Zrazoval nás od koupi jakéhokoliv zájezdu mimo exim. A pokud budete potřebovat lékaře, tak volat první jemu. Ještě jsme ho a ani doktora nepotřebovali. Neumím si představit, kdyby jeden z nás třeba zkolaboval z horka a měli bychom nahánět ne doktora, ale delegáta. Jinak na začátku září byly teploty: ráno 32-34°, večer po západu slunce v 19 hod. 36-37°. Málo foukalo, takže dost hic.

Vedlejší hotel Royal Brayka bay: novější, pokoje méně prostorné, zařízené stejně. Televize byly modernější. Ovšem přístup na pláž byl pouze od nás ze staré brayky. Pokud bydlíte na opačném konci od pláže, tak se dost projdete na pláž. Jinak Royal má molo, ale to je pouze pro plavce a pokud jsou větší vlny, tak tam vůbec nevlezete - je mimo zátoku na otevřeném moři.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 93
z 120 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání