Napsat recenzi

Nezapomenutelný zážitek.

Recenze hotelu Brayka Bay Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2015
Přečteno: 1 704x
Recenze se líbila: 488 čtenářům
Fotografie: 9
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Noční pohled na osvělenou budovulobby baru (nahoře), jídelnu (dole) a část venkovního bazenu. Noční pohled na osvělenou budovulobby baru (nahoře), jídelnu (dole) a část venkovního bazenu.
  • Část venkovního bazénu, na levé straně bar. Část venkovního bazénu, na levé straně bar.
  • Pohled z balkonu na záliv a část zahrady. Pohled z balkonu na záliv a část zahrady.
  • Pláž s lehátky. Pláž s lehátky.
  • Část bufetu. Vpředu saláty, uprostřed dresinky, vzadu nabídka syrové zeleniny a sýrů. Část bufetu. Vpředu saláty, uprostřed dresinky, vzadu nabídka syrové zeleniny a sýrů.
  • Takovéhle překvapení občas najdete na posteli. Zvláště, když zanecháte nějaký bakšiš:D Takovéhle překvapení občas najdete na posteli. Zvláště, když zanecháte nějaký bakšiš:D
  • Pod hladinou vás čekají krásné barevné korály a ještě krásnější ryby různých velikostí, tvarů a barev. Zde bohužel mírně zkaleno odlivem. Pod hladinou vás čekají krásné barevné korály a ještě krásnější ryby různých velikostí, tvarů a barev. Zde bohužel mírně zkaleno odlivem.
  • Krásné prostředí celkový dojem jen umocnuje. Krásné prostředí celkový dojem jen umocnuje.
  • Úžasný podmořský svět, který se odehrává doslova centimetry od vás a kterého jste tak součástí. Úžasný podmořský svět, který se odehrává doslova centimetry od vás a kterého jste tak součástí.

Poprvé v Egyptě.

Vybírali jsme, až vybrali Brayka Bay. Jednak kvůli zálivu s reefy a jednak kvůli naprosto fantastickému prostředí celého areálu. 9.7. 2015 - 16.7. 2015 All inclusive.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Nějaké mouchy by se našly (špatně odtékající voda z umyvadla a ze sprchy), ale proč hledat mouchy, když je pokoj jen na přespání a drtivou většinu času trávíte šnorchlováním, koupáním, popíjením v barech a jídlem. Postel byla skvělá a klimatizace, byt hlučnější jela nonstop po celou dobu. Teplota na pokoji byla tak někde okolo 25 stupnů, což byla oproti vzduchu venku (30 - 36) příjemná oáza. Do zásuvek pasuje u nás používaná vidlice (ale pozor bez kolíku, takové spotřebiče ani nevozte pokud nemáte redukci). Na střeše ješ barel, odkud se čerpá teplá voda, když dojde, teče jen studená. Ale to není studená jak ji známe u nás. Místní studená má tak 20 stupnů. Možná i víc. Z hmyzu očekávejte jen pár much. Komára jsem tam neviděl a vosy, včely sršně tady nenajdete. Díky Bohu. Denně tu uklízí a občas zanechají na posteli pozornost v podobě z ručníku vyrobené postavy, či zvířete.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Strava byla skvělá, evropská, pestrá a kvalitní. Každý si vybral podle chuti a každý si na talíř mohl udělat takovou kombinaci jídel, na jakou měl zrovna chut. Stravování (snídaně, oběd večeře) probíhalo ve velké jídelně s dostatkem míst a perfektním servisem. K dispozici mnoho druhů pečiva, syrové zeleniny, syrového ovoce, ovocných i zeleninových salátů, dresinků, sýrů, dortů a samozřejmě několik hglavních jídel. K pití je k dispozici celá škála nápojů od vody přes nealko až po kafe. Obsluha okamžitě odnáší talíře ai skleničky, jakmile mají pocit, že už jste dojedli a dopili. Často se vás bude obsluha ptát, odkud jste a protože je tam spousta Čechů (možná až 75%) spustí na vás po vaší odpovědi nějakou českou frázi.

Egyptani umí skvěle udělat kuře a rejži. I brambory byly dobré. Dokonce gulášek byl prý dobrej (já ho nejedl). Co udělat neumí je hovězí (s vyjímkou právě toho guláše). Vepřové samozřejmě nikde neočekávejte. Výhodou je poměrně dlouhá doba chodu kuchyně. Takže kdo je ranní ptáče, nasnídá se v 8 hod, kdo si rád přispí, nasnídá se v 10 hod. Stejné je to i u obědu a večeře.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Kromě internetu (ten je k dispizici pouze placenej) je na pokoji stařičká televize s asi pěti programy, na které se nedá dívat. Ale do Egypta se jezdí kvůli jiným věcem, než je televize a internet. Vše nahrazuje usměvavý, komunikativní a na každou prosbu slyšící, mužský personál (nepotkáte zde jedinou egyptanku, prý kvůli těžké, namáhavé, podřadné a špatně placené práci).

Při sprchování i stotní hygieně NIKDY nezapomenout, že tekoucí vodu NEPÍT ANI NEBRAT DO PUSY, pít můžete jen balenou vodu. Pokud jí vám dodají málo, dohodněte se s uklízečem a za občasný bakšiš, který necháte na posteli a vzkazem jí budete mít dostatek. My osobně jsme nechávali bakšiš na posteli obden v podobě jednoho dolaru, či eura.

K dispozici je množstní výletů at už oficiálně nabízené vašim delegátem, nebo náhončími, kteří vám budou tyto služby nabízet přímo na pláži.

Pro běžnou komunikaci stačí jednoduché základy angličtiny, doporučuji ale angličtinu na komunikační úrovni, zvláště při sjednávání výletů. V našem případě jsme zvolili čtyřkolky, na kterých jsme po poušti dojeli k jinému zálivu, kde jsme pak šnorchlovali k želvám a mořským kravám (ty tam bohužel nebyly).

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Pláž je pohádková. Uprostřed zálivu je písečný vstup a po obou stranách pak nádherné korálové reefy s množstvým ryb a rybek mnoha barev a velikostí. Některé z nich připlavou až ke břehu. Protože je poměrně pozvolný vstup do vody je možné, aby i neplavec stál, strčil hlavu se šnorchlovací výbavou pod hladinu a pozoroval ve stoje vodní svět, zvlášt za přílivu. Za odlivu se voda mírně zakalí, takže výhled už není tak průzračný.

Na pláži je dostatek lehátek, příjemný písek, který každou noc čistí a uhrabují. K barům je to kousek a nečekáte více jak jednu, dvě minutky. K dispozici je dostatek nealko i alko nápojů, kafe, vody, čaje, i zmrzliny. Alkoholické nápoje místní výroby jsou zdarma, za značkové se platí. K pití doporučuji skvělý Brayka Bay cocktail. Rozhodně si ale nezapomente boty do vody (stojí okolo 200 Kč), občas vykoukne kousek korálu a tyhle botky vás ochrání před zraněním. Navíc je vhodné v nich chodit po rozpáleném písku. Díky korálovému útesu před zálivem je tento naprosto bez vln a otravného šumění. Po celém areálů jsou rozmístěné reproduktory, které hrají výhradně evropskou a světovou hudbu a po několika dnech už zní celkem otravně, stejně jako ruské animátorky (v našem případě). To ovšem nemůže způsobit kanku na svělém zážitku ze šnorchlování, pláže i služeb. K dispozici jsou sprchy pro smytí slané vody. Tuto vodu NEPÍT.

Teplota moře je dle mého odhadu u břehu až okolo 37 stupnů v hloubce při šnorchlování 32 - 36, saamozřejmě občas od otevřeného moře přijde na okamžik závan studenějšího proudu.

To je výhoda zálivu, takhle teplou vodu na otevřeném moři mít nikdy nebudete. Navíc, čím teplejší voda, tím víc se objeví teplomilné ryby různých velikostí, tvarů a barev.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Okolí hotelu je pohádkové. Vzrostlé stovky palem, spousta růžově kvetoucích keřů, travnaté plochy.

Uprostřed velký venkovní bazen se sladkou vodou, který půlí dřevěná lávka, s barem. Okolí bazénu je dlážděné a k dispozici jsou lehátka. Voda je teplá, odhadem 32 stupnů, podobně jako moře.

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Nezapomenutelný žážitek. Skvělá zahrada, skvělá pláž a korálové útesy, skvělý personál, skvělá a bohatá kuchyně. Slušné ubytování.

Brayku Bay (dříve Zee Brayka reef resort) doporučuji každému. Snad vám moje postřehy alespon trochu pomohly v rozhodování.

Pobyt 9.7. 2015 - 16.7. 2015 All inclusive s CK Alex@ndri@ (vše šlo jak po drátkách, žádnej problém nebyl a jako bonus skvělej egyptskej, česky mluvící delegát).

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 93
z 120 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro obchodníky
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání