Napsat recenzi

Krásná dovolená v teplíčku!!! V termínu 22. - 29. 10. 2017

Recenze hotelu Brayka Bay Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: říjen 2017
Přečteno: 1 224x
Recenze se líbila: 335 čtenářům
Fotografie: 18
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Výlet Hamata - 3 různé ostrovy, toto je hned ten první... Výlet Hamata - 3 různé ostrovy, toto je hned ten první...
  • Naše ubytování v bílém bungalovku... Naše ubytování v bílém bungalovku...
  • Bazén u hotelu Brayka Bay... Bazén u hotelu Brayka Bay...
  • Promenáda kolem pláže... Promenáda kolem pláže...
  • Pokoj s úžasnou klenbou... Pokoj s úžasnou klenbou...
  • Neskutečné množství palem i na samotné pláži...slouží zde místo částečně místo slunečníků.... Neskutečné množství palem i na samotné pláži...slouží zde místo částečně místo slunečníků....
  • Všechny podmořské fotky jsou foceny přímo u hotelu Brayka Bay, a to v minimální hloubce...prostě nádhera! Všechny podmořské fotky jsou foceny přímo u hotelu Brayka Bay, a to v minimální hloubce...prostě nádhera!

Cesta z letiště cca 1 hodinu. Příjezd na hotel v ranních hodinách (myslím, že kolem 8h). Přivítání tradičním egyptským vychlazeným ibiškovým čajem a ledovým ručníčkem. Vzápětí se vytvořila řada na recepci, kdy byl všem přidělen pokoj. My jsme dali do pasu 8 dolarů za dvě osoby a dostali jsme pokoj s číslem 40xx. Pokoj nebyl ve vysokých budovách, kam mířila většina ostatních lidí, ale v nízkém kopulovitém bungalovku.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Jak jsem již psala, pokoj s číslem 40xx byl umístěn v jednom z bungalovů. Pokoj měl několik nadostatků - dva dny jsme reklamovali nechladící klimatizaci a ledničku, v koupělně byla zažraná špína (vše zašmudlané, na wc splachování zelený povlak, zápach ze septiku. Nechtěli jsme si kazit dovolenou, takže pokoj jsme neměnili, pouze jsme zažádali o opravu klimatizace a ledničky, a to bylo během dvou dnu už na 100 procent funkční. První den byl pokoj evidentně neuklizený, s čímž jsme počítali a vybavili se sanytolovými ubrousky - výborná věc, doporučuji! :) ...po dobu pobytu jsme dávali uklízeči každý den 1 dolar a snažil se. Bylo vytřeno, dával nové ručníky i povlečení, zvířátko na posteli jen 1x za 8dní, asi nestíhal. Vybavení pokoje bylo dostačující, ikdyž by zasluhoval velkou revizi a generální úklid- rozvrzané postele, částečně proleželé matrace, nefunkční pojížděcí dveře na skříních, rozbité zavírání dveří od terasy atd...ale čert to vem, vše mimo pokoj bylo opravdu nadmíru báječné :)...Na obhajobu pokoje musím říct, že byl dobře umístěn, na pláž i do restaurace to byl kousíček a kromě nových sousedů, kteří třískali dveřmi a nad ránem zkoušeli akustiku vitím na měsíc jako vlci - idioti, tam byl relativní klid. Byl také architektonicky zajímavý, byly tam úžasné klenby.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Jelikož jsem velmi ňimravý člověk, měla jsem obavy, jak to bude vypadat. Musím podotknout,že to byla báseň! Za 8dní pobytu se nám strava vůbec neomrzela a každý se našla nová jídla, která nás lákala k ochutnání. Na rozdíl od jiných hotelů zde nebyl třeba až tak široký výběr, ale jídla byla velice chutná, perfektně dochucená. Jediné, co nám zcela nevyhovovalo byly dopolední snacky - byl pouze v hlavní budově na baru (nějaké koláčky ke kávě)... Odpolední snack už byl ok, tradiční - pizza a palačinky.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Když jsem si pročítala příspěvky ostatních recenzentů, říkala jsem si, jak zní jejich slova na chválu personálu otřepaně - že jsou to jen řeči...Nyní po vlastní zkušenosti musím říct, že nikde jinde jsem takovýto přístup nezažila! Všichni jsou usměvaví, pracovití a opravdu usilují o to, aby Vám zajistitli co nejlepší dovolenou. Je tam velice příjemná atmosféra. Veškeré prosby, které jsme vznesly na recepci ohledně pokoje, byly řešeny okamžitě. Vybavení hotelu je běžné - wellness jsme nevyužili, ale částečně krytý bazén byl teploučký, v posilovně se dalo protáhnout bez problému a bylo zde i mini nákupní centrum (hadříky, bylinky,...)

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Pláž hotelu Braky bay leží v zátoce, fouká zde proto minimálně, přístup do vody je pozvolný písčitý, ale objevují se zde náhodně i kameny či pozůstatky korálů (bez bot se to dalo, ale nebylo to až tak komfortní). Hotel byl v našem termínu na 100 procent obsazen, proto byl kapku boj o lehátka. Již v 7h ráno na všech poházeny ručníky či věci. Principy získání dobrého místa zde nebudu rozepisovat, to si každý zvládne domyslet sám :) Plážové osušky jsou k vyzvednutí každé ráno do 7h přímo v domečku na pláži, ve kterém pracuje mimo jiné Beach Boy Reda- je milý, usměvavý a rád Vám pomůže nějaké to místečko sehnat :)) Pro mnohé by mohla být užitečná i informace, že se tu dají zakoupit fresh drinky či mojito (platí se zvlášť). Je tu i klasický bar, ve kterém kromě nealka točí pivečko a pozor - dělají i míchané alko drinky (což už poslední dobou hotely ruší kvůli bezpečnosti). Klienti od hotelu Royal Brayka nemají vlastní vstup do moře a nemohli ležet ani na našich lehátkách, proto byli sem tam slyšet naštvaní klienti. Co se týká podmořského světa, byl moc hezký, ikdyž nám se více líbil na Abbu Dabbab. Viděli jsme tu tři druhy čtverzubce (jednoho metrového obra!), hejno asi 10ti olihní, myslím, že ropušnice (opět metrové), perutýny, rejnoky a mraky dalších rybiček jejichž jména ani neznám. Dopolední šnorchlování moc prima, žádné vlny, odpoledne už to nestalo za nic, písek rozvířený po celé zátoce....A teď to podstatné- Slunce zacházelo cca 16. 30. Přes den příjemně teploučko, po 15h už to příliš neopalovalo. Když višel člověk z vody ven a zafoukalo, bylo mi chvílemi zima, sluníčko už příliš nehřálo....ale to je pouze náš dojem, my milujeme praví Egyptská léta, kdy je tu pořádný hic :)...Jinak podél celé pláže vedla pěkná betonová cestička lemovaná palmami, která vyzývala k procházkám.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Okolí hotelu hodnotím plným počtem hvězd, a to z toho důvodu, že v celém areálu byl naprosto fantastický zelený ráj. Je to úplná oáza, ze které mě přecházel zrak. Každý den jsem potkala nejméně 5 různých zahradníků, kteří zeleň zalévali, ořezávali oschlé listí, kopali plevel v záhoncích apod. Pokud máte možnost, oceňte je malým bakšišem, protože si to opravdu neskutečně zaslouží. Za hotelovým komplexem se nic moc nenalézá, pouze vzdálenějí hotel Aurora Oriental Bay, který má podle recenzí taktéž prima zátoku na šnorchlování. Nemohu ale hodnotit, nebyla jsem tam. Co se týká výletů, absolvovali jsme s partnerem výlet lodí na Hamatu - 3 ostrovy, kde se šnorchluje...Cena 60e/osoba, oběd a nějaké to nealko v ceně. Pro nás zklamání. Slíbili, že cesta minibusem bude do přístavu trvat 50minut, nakonec byla doba dojezdu dvojnásobná, ikdyž jeli jako šílenci. Jsou si totiž vědomi toho, že by se jim na to každý vykašlal. První zastávka na šnorchl byla hezká, protože byla možnost vystoupit i na malý ostrůvek s jemným bílým písečkem. Zklamání bylo proto, protože jsme viděli ještě méně rybiček než u našeho hotelu. Byly zde vidět krásné zachové korály všech barev a tvarů, ale kromě běžných rybek a Klauna jsme neviděli žádné zajímavé živočichy. Jiný pár byl na Mubarak- neviděli ani jednu karetu, ale měli štěstí na dugonga....

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Celkový dojem z dovolené byl na výbornou. S ohledem na to, že jsme byli v Egyptě již popáté ( Hurghada - AMC Royal, Marsa Alam - Utopia, Happy Life, El Malikia), máme možnost srovnávat a tento hotel řadím na 1. místo, rozhodně se sem ještě někdy vrátíme!

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 93
z 120 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání