Napsat recenzi

Hej hej Brayka Bay

Recenze hotelu Brayka Bay Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: září 2015
Přečteno: 1 274x
Recenze se líbila: 531 čtenářům
Fotografie: 6
Videa: 0
Komentáře: 0
  • výhled z pokoje výhled z pokoje
  • jogurty a ovoce na snídani jogurty a ovoce na snídani
  • jedna má snídaně :-) jedna má snídaně :-)
  • ranní pláž ranní pláž
  • bazén a v pozadí jídelna bazén a v pozadí jídelna
  • pokoj pokoj

Recenze se dá napsat negativně i pozitivně. My jsme se rozhodli, že nebudeme řešit malichernosti a dovolenou si užijeme :-) Nemáme srovnání s jinými hotely, v Egyptě jsme byli poprvé. Chtěli jsme skloubit pěkné moře v zátoce s lepším hotelem a myslím, že to se nám povedlo.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Pokoj byl sice starší, ale prostorný a čistý. Matrace byly dost vysoké, dobře se na nich spalo. Úložného prostoru bylo dost. Klimatizace měla ovládání na pokoji (jednou nám z ní začala téct voda, ale do 30 minut přišel pán se štaflemi a spravil to). Nikdy jsme neměli problém s vodou, že by netekla nebo tekla studená nebo rezavá. Každý den byl pokoj uklizen, 3x bylo vyměněno povlečení. Ale jestli se někdo těšíte na zvířátka z ručníku, tak tady se nedočkáte, dolar nedolar, prostě to asi neumí. 1,5 L balené vody nám dávali každý den, někdy i dvě.

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Naše rozhodnutí, že se nebudeme nijak omezovat vzalo za své, kdy jsem poprvé do jídelny vstoupila. Kdybych totiž každý den chtěla ochutnat vše, co nabízeli, tak bych tam musela sedět po celý čas podávání jídla :-) Snídaně: různé druhy sladkého pečiva, běžného pečiva, světlé i tmavé, opékač toastů. Párky, vajíčka, možnost omelet dle vlastního přání. Palačinky (opět možnost dochutit čímkoli), ovoce (banány, hroznové víno, guava, meloun Gallia), zelenina (okurky,rajčata, i zapečená se sýrem, míchané saláty), jogurty (bílé i ochucené), různé druhy cereálních kuliček a lupínků. Pro mě nepřekonatelný sýr, který bych přirovnala ke kříženci balkánu a Lučiny a položený v olivovém oleji. Salámy a další sýry. Horké mléko, káva z automatu (řešit, že jednou byla slabší a jednou silnější mi už přijde jako rozmazlenost, i když jsem to u bazénu taky zaslechla, jak je to hrozné). Nápoje z postmixu a tři druhy nápojů z prášku, ale chuťově byly dobré. Možnost natočit si pivo. U oběda i večeře byl barman, který podával alkohol či namíchal drink dle přání. Oběd a večeře byly podobné, ale ne stejné. Na oběd bylo možné se objednat do Tamara restaurant, kde bylo jídlo podávané s hranolky a bylo na výběr s několika možností. V hlavní jídelně bylo vždy hovězí a kuřecí, ale na různé způsoby. Z kuřecího masa nečekejte plátky či řízky, vždy se musí obírat. Hovězí bylo se zeleninou, jako omáčka atd. Vždy bylo i vegetariánské jídlo (lilek, zelenina). Z příloh těstoviny, brambory (zapečené se sýrem,v alobalu, vařené), rýže (byla výborná). Opět pečivo, zelenina, ovoce. Možnost nechat si připravit těstoviny dle vlastního výběru. K večeři jednou za dva dny placky, které připravovali na ohni a plnili dle vašeho přání. Jinak se vždy grilovalo (mleté maso jako válečky, kuřecí, hovězí maso, krabi, křepelky...). Vždy nějaké specialita (tuňák, kachna, krůta, hamburgry...) Většinou jsme jedli venku, bylo to rozděleno na část kuřáckou a nekuřáckou, což byla výhoda. Jídelna byla klimatizovaná, ale ráno bylo venku lépe. Nikdo neřešil, zda si člověk odnesl banán či nějaké pečivo z jídelny. Takže jsme si vždy brali nějaké ovoce na další den ráno, protože jsme chodili šnorchlovat i před snídaní.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Personál byl milý, usměvavý. Obecně jsou to vtipálci. Vzhledem k tomu, že češi navštěvují hojně tento hotel, tak i personál zvládá něco málo česky. Na děkuji reagují slovem prosím, zdraví ahoj a dobrý den celý den :-) (Následně vám vysvětlí, že "dobrý den kozy ven" je špatně :-D ). Zaměstnankyní hotelu je i češka, která ráda pomůže se vším, co potřebujete. Animace sice nejsou v češtině, ale český animátor Patrik se většiny z nich účastní a pro neznalé přeloží.

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Převážně jsme leželi u bazénu, protože zde byl větší klid. Lehátek až tolik nebylo, ale ve vedlejších rezortech jich bylo víc než dost (bylo možné si k bazénu lehnout kdekoli). Většinou jsme si je zabrali hned jak jsme šli šnorchlovat nebo na snídani. Do deváté hodiny byly ale už rozebrané. Jak to bylo na pláži, to netuším. Ale když jsme se šli po pláži projít, tak se vždy nějaké prázdné lehátko našlo. Vstup do moře byl z přímo od hotelu, ale je lepší vzít si boty do vody. Písek byl hrubší. I bez nich se to ale dalo. Po stranách zátoky jsou korály a do moře se tudy nesmí (ten na pravé straně určitě hezčí). Odpoledne bývalo moře dost teplé, ale i zakalené. Šnorchlovat se sice dalo, ale kdo to zkusil ráno, tak už odpoledne nechtěl :-) Z kraje jsou korály šedé a mrtvé, ale dál už hezky barevné. Všude hejna barevných rybek, viděli jsme i perutýny, trnuchy i ryby větších rozměrů (cca půl metru). Výhodou je, že nemusíte plavat nijak daleko a ryby uvidíte stejně. Plavou prostě všude.

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Z dovolené se nám nechtělo a to hovoří za vše :-)

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 92
z 118 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání