Napsat recenzi

Spokojenost

Recenze hotelu Blend Elphistone Resort **** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 3,5/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2014
Přečteno: 983x
Recenze se líbila: 555 čtenářům
Fotografie: 17
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Ležení u bazénu Ležení u bazénu
  • Hlavní budova hotelu Hlavní budova hotelu
  • Recepce Recepce
  • Výhled z terasy pokoje Výhled z terasy pokoje
  • Pláž při odlivu Pláž při odlivu
  • Hlavní budova hotelu - dole restaurace Hlavní budova hotelu - dole restaurace
  • Západ slunce z terasy hotelu Západ slunce z terasy hotelu
  • Kytička Kytička
  • Hotel Hotel
  • Výhled z lehátka Výhled z lehátka
  • Terasa u restaurace s grilem Terasa u restaurace s grilem
  • Pláž Pláž
  • Bazén pro děti Bazén pro děti
  • Mušle v korálu u hotelu Mušle v korálu u hotelu
  • Krokodýl, co žere televizní ovladač... :D Krokodýl, co žere televizní ovladač... :D
  • Pohled na hotel z terasy pokoje Pohled na hotel z terasy pokoje
  • Cesta na pláž hotelem Cesta na pláž hotelem

Hotel Elphistone byl založen roku 2002, takže trochu z lesku 4 hvězd už malinko ztratil, nicméně je to velice čistý a pěkný hotel a tím, že ho vlastní italové a pravidelně ho osobně kontrolují, tak vypadá možná lépe, než novější čistě egyptské hotely. Jednoduše řečeno, vynikající kuchyně bez zdravotních potíží, personál je daleko méně vlezlý a otravný, než například v Hurgade a to i k ženám. Pro větší klid doporučuji i svobodným párům všem tvrdit od prvního dne, že jste manželé a máte minimálně dvě děti. Zajistí Vám to částečně klid. Nám se pobyt líbil, přestože minimálně 50% klientů jsou italové. Skoro mi to přišlo, jakoby si sem jezdili také odpočinout a svůj italský temperament a hlučnost nechali doma v Evropě. Hotel je obrovský a obsazený je vždy jen z části, takže nikde nečekáte, nikde se nemačkáte. Výhody a nevýhody jsou popsány dále, ale za nás byla spokojenost a volby hotelu nelitujeme. Pokud bych si musel znovu vybrat hotel, ve kterém jsem již byl, byl by to určitě tento. Všechny přidané fotky nejsou nijak upravované a jsou z našeho pobytu v Elphistone 2014.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Hotel nemá v základu kategorie pokojů. Proto je víceméně na recepčním, kam Vás umístí. My jsme po příjezdu dostali řekněme průměrný pokoj v přízemí, ale vzhledem k tomu, že jsem chtěl už před odletem výhled na moře, obratem jsem na recepci (za 20 dolaru do kapsy) vyměnil stávající pokoj za výrazně lepší, novější a s terasou s výhledem na moře. Od moře jsme byli hned v první budově. Pak už velká spokojenost. Pokoj nový, nezničený, koupelna čistá, vše funkční. Na pokoji k dispozici trezor, klima, fén, lednice s malým mrazákem. Televize s cca 20ti programy v různých jazycích. Hotel celkově působí čistým dojmem a Mustafové kmitají dnem i nocí jak draci...

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

K tomuto nemám co dodat. Na terase každý den černoch s kamenným grilem, který dělal převážně čerstvé ryby. Krom toho bylo k dostání také hamburgery, raci, krevety, svíčková, kebab a spoustu dalšího. Vzhledem k tomu, že zhruba 50% hostů jsou italové, na italské kuchyni si velice nechávají záležet. Tzn. těstoviny, omáčky, dorty, pizza, rizoto, prostě vše italské je velice kvalitní a s tím, co je u nás se to nedá srovnávat. V nabídce je kazdý den cca 100 položek, ze kterých se dá libovolně kombinovat jídlo. Včetně pečiva, zákusků, ovoce, salátů atp. Vše vynikající a celá dovolená bez jediného zažívacího problému. Ohledně nápojů, po celý den je na barech a v lobby k dispozici Cola, Fanta, Sprite, Soda z postmixu a dále obyčejná pitná voda, 3 druhy džusu, které se mění. U barmana je k dispozici káva, čaj, whisky, vodka, rum, ouzo, burbon. Víno bohužel jen k obědu a večeři v jídelně. Vřele doporučuji si několikrát denně namíchat alkohol s nealkem. Pomáhá to desinfikovat žaludek a funguje to na žaludeční potíže lépe než léky. Co mě dohánělo k šílenství bylo pití z plastových kelímků o velikosti cca 1dcl. Pivo jsem absolutně vzdal i po jídle, neboť abych si šel pro dvě piva 10x na bar, to ani omylem. Navíc nebylo moc o co stát. Výhoda kelímků je v tom, že člověk v horku pořád chodí pro pití a tím trochu zabraňuje nekontrolovatelnému kynutí po kazdodenních gastro orgiích v jídelně... :D Navíc jsem po týdnu byl schopen již odnést 6 kelímků najednou aniž bych je vycintal... :D

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Hotel je vybaven vším, co může host potřebovat a není extra náročný. K dispozici jsou 3 bazény, dva venkovní a jeden vnitřní bar, obchody se vším základním, lékárna s medikem a celkem i šikovným, bankomat, Wifi (za poplatek, ale zase je po celém hotelu i na pláži a pokojích). Ručníky, lehátka, slunečníky, to vše je zdarma a k dispozici. Lze obědnat masáže, aerobik, divadlo v amfiteátru, proste je toho mraky. Zde je asi důležité podotknout, že pro zájemce a milovníky animačních nesmyslů není tento hotel vůbec vhodný. Animátoři jsou Italové a veškeré aktivity jsou určeny pro italy. Naopak vřele doporučuji pro všechny, co mají rádi klid a animační bordel je spíše obtěžuje. Nikdo totiž nechodí a neotravuje, nikam Vás netahá a nepřemlouvá, protože při check-inu dostanete náramek fialový, jako každý, kdo není Ital, oni mají modré. Díky tomu animátoři a naháněči ani neotravují. Vím, že se tu nekdo tímto cítil dotčený v jiné recenzi, nicméně pro mě ideální. V přístupu personálu ani v kvalitě a rozsahu služeb rozdíl v barvě náramku nepoznáte. Pouze máte klid. Uklízečka Mustafa byl slušný a za dolar na posteli vyráběl velice pěkná zvířátka z ručníků.

Pláž a moře  průměrně (3,6/5)

Opět něco, co někomu může dokonale vyhovovat a někomu to může pokazit dovolenou. Hotel má pláž písečnou, čistou, slunečníky a lehátka na pláži. K baru kousek ze všech stran. Nicméně protože hotel stejně jako všechny v okolí má pobřeží z korálového podloží, je zde vybagrovaná laguna v délce cca 150 metrů směrem do moře. Maximální hloubka v této laguně je v době přílivu 180 cm a v době odlivu tak 80 cm. To je samozřejmě jen v nejhlubším místě, jinak vstup do moře je pozvolný. Výhody laguny jsou především v krásně teplé vodě, malé hloubce na okraji zvláště pro děti, příboj se rozbíjí již o hranu laguny a zde je klidná voda, jen lehce se posouvající na pláž. Nespokojeni budou dálkoví plavci v moři, milovníci potápění. Ti musí až na okraj laguny a dále do otevřeného moře. Mě osobně to vyhovovalo naprosto, klid a pohoda a válení se v písku v horké mořské vodě.

Okolí hotelu  průměrně (3/5)

Okolí hotelu je o něco čistější, než je třeba Hurgada, přecijen Marsa ještě není tolik zavalena turisty. Krom toho, okolí hotelu Vás nemusí zajímat, není tam totiž nic než písek a kamení. Žádné obchody, chodníky, palmy, lidi. Elphistone je hotel uprostřed ničeho a za mě to bylo fajn. Jediné, co mě zajímalo mimo hotel, byl výlet do pouště na velbloudech do beduínské vesnice. Vřele doporučuji. Dole na pláži chodí egyptan s velbloudem a nabízí právě tuto projížďku. Je to samozřejmě na každém, kdo se jak bojí na výlet mimo svoji CK, ale přeci jen je to služba hotelu, takže garance tam je.

Celkový dojem  průměrně (3,5/5)

Za mě 85% ze 100%. Za málo peněz hodně muziky a pokud máte malé děti, mohu doporučit dvojnásob. Kvalitní bezprobémová kuchyně, bezpečné moře ala laguna a kompletní služby včetně lékaře jsou něco, co Vám dovolenou s dětmi výrazně ulehčí. Stejně tak doporučuji pro osoby které chtějí relaxovat, nikam se nehonit, prostě vypnout. A to klidně i v páru. Kdo chcete kalit, dělat bordel a celý den a noc blbnout s animátory, zkuste Hurgadu, nebo Řecko, ale tady budete zklamáni.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 65
z 102 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání