Napsat recenzi

Podzimní last minute

Recenze hotelu Blend Elphistone Resort **** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 3,5/5
Vloženo:
Pobyt: říjen 2019
Přečteno: 239x
Recenze se líbila: 242 čtenářům
Fotografie: 6
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Pláž je opravdu hezká. Pláž je opravdu hezká.
  • 430m mola vás dovede k nádhernému korálovému útesu. 430m mola vás dovede k nádhernému korálovému útesu.
  • Korálový útes je nádherný, barvy a tvary rybek neuvěřitelné. To žádná fullHD tlevize nezprostředkuje.. :-) Korálový útes je nádherný, barvy a tvary rybek neuvěřitelné. To žádná fullHD tlevize nezprostředkuje.. :-)
  • Výlety do okolí  na čtyřkolkách jsou nabízeny delegátem a na pláži. Výlety do okolí na čtyřkolkách jsou nabízeny delegátem a na pláži.
  • Každý den jsou animační programy. Od cvičení, přes beach volley apod.. Každý den jsou animační programy. Od cvičení, přes beach volley apod..

Dovolená splnila naše očekávání ve všech ohledech.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Hotel je už starší, ale v pohodě. Vybavení je někde mezi 3-4 hvězdami, bez zásadních nedostatků. Jde o to co očekáváte a zda si jste vědomi kam a proč jedete.

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Strava all inclusive nenadchne ale neurazí. Naštěstí je v Egyptě opravdu výborná a chutná rýže, která jde v nabízeném výběru vždy doplnit nějakým dušeným masem ( pochopitelně pouze hovězí anebo kuřecí/krůtí) a sezónní zeleninou. Vždy je v nabídce i nějaká ryba, ale jejich forma přípravy a konzistence nebyla lákavá.

Je ta také PASTA koutek, kde vám udělají nudle dle výběru.

Snad nejbohatší je koutek se zákusky. Pokud máte rádi sladké, je jich k dispozici neskutečný výběr.

Zeleninovým salátům jsem se vyhýbal obloukem a asi to bylo dobře. Pouze jednou jsem si dal zelný salát a druhý den mě trošku pokroutilo. Když jsem se pak držel pouze vařených věcí, vnitřnosti už nezlobily. Žena poslední den neodolala čerstvým rajčatům a rukole a skončila s horečkami a důkladně vyčištěna....

Pitná voda je dostupná po celou dobu a to ve stojanech s barely, které jsou celkem hustě k dispozici a můžete si vodu točit do pet lahví které máte na začátku na pokoji. Džusy které jsou v restauracích jsou rovněž připravovány z balené vody a jsou tedy bez rizika.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Vybavení a čistota jsou úměrné kategorii hotelu. Nic co bych mohl extra zkritizovat.

Služby jsou v pohodě, pokud je něčeho zapotřebí, personál vše celkem rychle zařídí. Vše bývá výrazně urychleno pozorností formou eurové mince... :-). Úklid je pak důkladnější, ručníky lépe složené (třeba do srdíček), koupelna lépe vydrhnutá atd.

Hierarchii persoálu poznáte nejvíce v jídelně, Tam je jasně vidět, že západoevropští důchodci jsou elita, jelikož jsou správně pozorní ( mažou... :-)) a personál jídelny se při jejich příchodu může pos**t a přerazit aby jim otevřel dveře, usadil je na správném místě, donesl pití, no prostě kmitají jako včelky. A ti starší číšníci zahánějí ty mladší jako psy od misky....

My jsme v jídelně nikomu nemazali a tak si nás nikdo nevšímal a měli jsme klid... :-)

Pláž a moře  průměrně (3,6/5)

Pláž je písčitá s velmi pozvolným vstupem do moře.

Lehátka a slunečníky bez problému, druhý den si vás už obsluha pamatuje a když vás vidí přicházet tak už chystá oblíbené místečko...

Příliv probíhá 2x denně a během něj je hladina v laguně místy tak po prsa. Během odlivu je voda po zadek. Do laguny není myslím díky písku ani třeba boty do vody.

Cca 150m od pláže je široká mělčina a za ní je korálový útes. Na ten se jde po 430m dlouhém molu. Kdo si myslí, že je to moc, tak je rozežraný trouba. Těch 5 minut chůze je totiž odměněno možností vlézt po schodech do vody rovnou u nádherného korálového útesu. Šnorchl a maska jsou povinností. Na své si přišli i někteří neplavci, kdy vám půjčí přímo na molu vestu a masku a na provázku vás plavčík odtáhne tam a zpět.

Kdybych měl u Elphistone něco vypíchnout, bude to právě pláž, moře a korály. Dříve se za korály jezdilo do vedlejšího resortu. Takže molo je velikým pokrokem!

Okolí hotelu  průměrně (3/5)

Okolí hotelu vlastně žádné není. To je ale v Marsa Alam obvyklé. Za zdmi resortu je poušť, stavba, smetiště, no prostě kdeco.

Celkový dojem  průměrně (3,5/5)

Jeli jsme se vyhřát do teplých krajů a to se na 100% vydařilo. Nečekali jsme nesmysly, tím pádem jsme byli spokojeni.

V létě bych tam nejel, bylo by tam zbytečně horko a jsou hezčí destinace, kde se dá dělat i více než se slunit a jíst v hotelovém resortu.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 65
z 102 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání