Napsat recenzi

Nejhorší dovolená za 35 LET

Recenze hotelu Blend Elphistone Resort **** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 3,5/5
Vloženo:
Pobyt: září 2014
Přečteno: 1 945x
Recenze se líbila: 578 čtenářům
Fotografie: 7
Videa: 0
Komentáře: 1
  • kam se podělo moře !!! kam se podělo moře !!!
  • kam se podělo moře !!! kam se podělo moře !!!
  • a zase vypustili moře a zase vypustili moře
  • jeden žíznivý velbloud z Polska jeden žíznivý velbloud z Polska
  • někde udělali Italové asi chybu někde udělali Italové asi chybu
  • Italská chlouba Italská chlouba
  • výhled z balkonu na louži výhled z balkonu na louži

Byli jsme s manželkou už na hodně dovolených, ale abych byl otrávený celý pobyt, to se nám ještě nestalo!

Jediné co nás zachránilo, byla neskutečně výborná parta lidí, se kterou si dopisujeme a doufám že se uvidíme. Zdravím tímto Lucku, Lili, Karla a Šimiho,..

Píši až skoro po měsíci tuto recenzi (náš termín 13-24/9, celkem 12 dní, pozorný počtář si spočítá že to je 11 dní !!!!!! - návrat v 02.00hod od hotelu), protože jsem to nemohl několik dní po příletu rozdýchat.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Pokoj na "C" čku byl velký a měl prostorný balkon, ale vybavení již poznalo zub času, dalo se vyspat, ale občas postel ujela od stěny.

Nejhorší to bylo s úklidem, několik dní bez toaletního papíru-sehnali jsme si ho jinde. Jednou nám "opomněl" dát dva ručníky, ale co nás vytáčelo do bezvědomí,

bylo to, když jsme se objevili u pokoje, ať to bylo na oběd, nebo z oběda, tak za dvě minuty už klepal, že jde uklízet.

Jednou nám klimatizace vytopila pokoj, ale to se stane.

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Na to , že je to " 4* " hotel tak jídla i výběr byl skromný, ale dalo se vybrat, i když sobotní večeře nebyla nic moc.

Zlepšilo se to až v neděli, když příjeli Italové. Najednou bylo všeho dost a chutné. K pití byl velký výběr, cola, fanta sprite,

víno-bílé a červené-bylo výborné s colou, pivo MARASKA v jednodecové skleničce jsem po ochutnání nechal na místě-br to se nedalo ani pozřít.

Lepší je LUXOR, ale to schovávali pro Italy, ale když jsme se ozvali, tak nalili i nám.

Nejhorší byl pro mě čtvrtek, to jsem si nevybral vůbec nic, tak jsem nepohrdl zákusky a hroznovým vínem a něco málo k pití.

My jsme chodili zadem, tak-že hned jsme narazili na Itala, který tam připravuje těstoviny. Vždy dobré, až na jeden úlet.

Když jsem viděl k snídani moje milovaná míchaná vajíčka, mé srdce zaplesalo, po nandání pořádné porce a ochutnání jsem pořádně vystřízlivěl,

to se nedalo ani žrát !!!! Tak jsem si dal omeletu, tam už to bylo o 1000% lepší. Na obědě jsme se seznámili s jedním číšníkem (jmenuje se Muhamed a je kapitánem týmu číšníků), který mluvil česky, byl velice ochotný a nosil nám na požádání pití-taky jsme to náležitě ocenili a on byl ještě ochotnější

a furt se vyptával atd. I když hamburgery moc nemusím, tady jsem se jich doslova pře..al, něco tak dobře okořeněno, upečeno a šťavnatého jsem dlouho nejedl, ale to byla vyjímka.

Vodu do pet lahví si natočíte úplně v pohodě všude, i když je tam symbol, že se nesmí točit do lahví.

A nejvíce nás dostala rybí večeře za 30 éček/osoba - to byla katastrofa...........

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Po příjezdu na hotel cca 07.00hod.a zaplacení 2ou doláčů aby nám řidič vyndal batožinu z autobusu(bylo nám to doporučeno již v autobuse delegátem????) tak i na recepci

¨jsme vložili do pasu bakšiš a pokoj s náramkem jsme dostali až v 11 hod.(tak že zbytečnost), nechali nás 4 hodiny vykysat bez pití a jídla, neplatíš nic nedostaneš až ve 14.00 hod.

Po 11 hod. kdy jsme dostali náramek a ubytovali se, tak jsme šli na oběd a vypili jsme jim tam snad vše co tam měli, nestačili doplňovat.

Co se týče animace, byla v italštině a měli jsme štěstí na animátory, byli skvělí jak na pláži od 15.00hod., tak i večer v divadle, protože nás nějaká italština nemůže rozházet.

Nějaké scénky byly horší, ale ve směs se člověk bavil. Českou animátorku, jak se někde píše jsme tam nazažili.

Bar u bazénu velice funkční, za bakšiš nalívalí alkohol jako o život, do těch 2dcl kelímků je to prostě marný, ale člověk si zvykne za nějaký čas (nejlépe si vzít s sebou z domova umělohmotný vlastní kalíšek cca 0,5l).

Pláž a moře  průměrně (3,6/5)

Pláž docela v pohodě, moc neudržovaná, co by jste taky od nich chtěli, večer úklid lehátek , ale vajgly se válely všude.

Moře, tak to bylo pro nás největší zklamání, vždyť jsme letěli na dovolenou k moři a ne na lagunu , kde z 90% byla voda po kotníky

a kde byla díra a přitekla voda tak se dam dalo udělat pár temp. CK píše, že jsou tam korálové útesy a ideální na šnorchlování.

Představte si, že 150m od břehu máte pořád po kotníky vodu a za dalších 50m dojdete k rýfu, kde jsou mohutné vlny a máte obavy jestli se udržíte na nohou.

Jen odvážlivec se vrhne po hlavě do vlny, která ho okamžitě hodí zpět na korál a několikrát vás tam semele, následky si domyslete.

Dvakrát za týden po a čt se můžete nechat odvést na pláž v Abu Dabbab-ZDARMA- 11ti místným Nissanem na 3 hodiny!!!!!!, kde si opravdu zašnourchlujete s mořským krokodýlem, perutýnem, rejnokem ,želvou a se sposty různobarevných rybiček.

Na tuto pláž pouze s fotoaparátem do vody, to kdyby bylo u El Phistone, tak není co řešit. Po pár metrech od břehu hloubka na plavání.

Osobně jsem byl ve 3,5m a s kamarádem jsme natáčeli podmořský život, no prostě nádhera.

Italští turisté jezdí na tuto pláž klimatizovaným poloprázdným autobusem 2x denně na celý den, taky ale týdenní pobyt je vyjde na 750E.

Nebo si můžete domluvit taxi za 5 éček nebo 7 doláčů a ty vás odvezou kam chcete.

Okolí hotelu  průměrně (3/5)

Mešita, ubytovna pro personál a jinak nepořádek jako ostatně všude v Egyptě.

Venku před hotelem jsou po levé ruce krámky a dá se s nimi smlouvat a jsou kamarádský.

Celkový dojem  průměrně (3,5/5)

Chtěli jsme si odpočinout a načerpat síly na zimu a ne se někam přesouvat na pár hodin abychom si mohli zaplavat.

Jelikož jsme nikdy nebyli na stejném místě dvakrát, tak rozhodně jsem už nikdy nepojedeme !

Pro koho je tento hotel vhodný?

Tato otázka postrádá další body:

POUZE PRO ITALY

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 65
z 102 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

JG: hotel Elphistone -září-říjen 2014 - 20. 10. 2014 20:24

Naprosto souhlasím,příšerný hotel,mám ještě horší zážitky,italský řev málem 24 hodiny denně, nebylo kam utéct.Nápojů minimálně,voda pouze barelová,jeden špinavý bar na pláži, jeden ušmludlanýbar u bazénu,odpolední svačiny žádné.Na pokoji samá porucha,dva dny tam lítali opraváři,teplá voda dotékala až po hodině.Deset dní hrůzy. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání