Napsat recenzi

Elphistone resort ****

Recenze hotelu Blend Elphistone Resort **** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 3,5/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2014
Přečteno: 1 264x
Recenze se líbila: 520 čtenářům
Fotografie: 2
Videa: 0
Komentáře: 0

Dovolenou bych hodnotila velmi kladně. Jeli jsme si odpočinout pred hlavni dovolenou.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Jak zde bylo nekolikrat zmineno. Vybaveni uz vykazuje (nekde vice, jinde mene) znamky pouzivani. Po prijezdu jsme si zaplatili early check-in a dostali pokoj. Uznavam, ze jsem z nej nadsena nebyla a pritel tez. Nicmene puvodne jsem/jsme to chtela/i tak "prezit". K memu prekvapeni v prubehu odpoledne partner zaridil vymenu pokoje (pokud mate talent na smlouvani, tak to jde i za pomerne slusnou cenu) a dostali jsme pokoj v patre s krasnym vyhledem na more a obrovskou terasou. Uklid fungoval dobre. 4 ze 7dni jsme meli i poskladane rucniky do ruznych tvaru. Uklizecka se nas pravidelne ptal, jestli je vse v poradku a byl rychly. Stihl uklidit, i kdyz jsme odesli jen na obed. S uklidem nas nerusil, vzdy si vycihnul az odejdeme.

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Tady se budu opakovat. Opravdu jim nebylo co vytknout. Vyber byl v pohode. Pokud je clovek zvykly mit kazdy den maso, tak urcite najde, ale tim, ze egyptani temer maso neji, tak je opravdu vzdy vyber z par druhu(co se masa tyce). Jinak vzdy mnozstvi zeleniny, zakusku, Italsky sefkuchar kazdy den pripravoval primo pred hosty italske jidlo. Na terase kraloval (a to doslova) cernoch s grilem, ktery mel kazdy den pripravenou rybu a pak nejake maso. Pred odjezdem nam udelal nejvetsi radost - byla hovezi svickova (propecena na medium) a byla skvela. Jedli jsme i veci jako Carpaccio a NIC nam nebylo. Vzdy se dalo neco vybrat. I kdyz se parkrat jidlo opakovalo, clovek ho mohl jinak nakombinovat.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Vybaveni je opravdu starsi, ale ciste. S personalem nebyl jediny probem. Vetsinou jsme respektovali (aspon trochu) arabskou kulturu a vetsinu veci vyrizoval partner. Priznavam, ze se mnou se zase tak moc bavit nechteli, ale kdyz jim nic jinyho nezbylo, tak to bylo v pohode. V hotelu je i velmi sikovny a peclivy lekarnik, ktery mi absolutne zdarma po dva dny osetroval rozseknutou nohu. Vzdy vycistil, dvakrat vydezinfikoval a jeste preventivne pouzil antibiotikovou mast, protoze jsme nevedeli, jestli k poraneni nedoslo o koral, ktery by udajne mohl zpusobit potize. Kdyz vyjdete z hotelu na levou stranu, kde jsou obchudky, tak tam najdete asi tu nejotravnejsi osobu v celem hotelu a to je maly arab, kteremu je lepsi se vyhnout, pokud teda nemate radi prodejce, ktery je asi tak zoufaly, ze vas proste i po nekolikatem odmitnuti nechce nechat jit. O neco malo mene otravny byl na plazi clovek, co nabizel vylet do pouste na ctyrkolkach. Ten mohl vyskocit z kuze, kdyz zjistil, ze jsme dali prednost velbloudum pred ctyrkolkama a dost neprijemnym zpusobem se nas snazil pretahnout na jeho vylet (zlati pojistovaci po telefonu ) :)

Pláž a moře  průměrně (3,6/5)

Laguna byla v pohode. Na osvezeni a plavani stacila. Pri odlivu uz spis jen na takove to placani se. Jedou jsme zazili, ze se voda vrfatila do laguny az pozde odpoledne a voda byla teplejsi nez vzduch a odpovidala teple napustene vane (nicmene ten den bylo opravdu velke horko). Jak uz bylo zmineno vyse a v jine recenzi. Plaz i morske dno pokryva pisek. Dal jsou pak koraly. Do vody doporucuju boty, ale pri trose opatrnosti to neni nutne. Ma rozsekla noha byla jen nestastna nahoda, kdy hloubeji v pisku byl bud ostry kamen, kus musle nebo koral a kdyz mi podjela noha, tak to proste dopadnout jinak nemohlo. Zhruba ve 3/4 laguny uz byl k pozorovani porsky zivot (tam urcite s botama). Je tam spoustu jezku (malych i velkych), ryb, na zlomu s sirym morem je tolik hvezdic, ze temer neni kam slapnout. To vse je mozny pozorovat pouhym okem bez snorchlovani a clovek si to muze nafotit i na telefon. Da se tam dojit suchou nohou. Vzhledem k tomu, kolik italove davaji za tyden v tomto hotelu, tak vsude poskakuji jejich animatori, na plazi hraje italska hudba, ale neni problem se tomu z vetsi casti vyhnout. POkud za vami prijdou zamestnanci hotelu s nejakymi nadstanadrdnimi sluzbami, vylety, ... pokud reknete, ze nemate zajem, tak vam daji pokoj a nechaji vas relaxovat. Na plazi od rano do odpoledne muzete potkat i kone a velbloudy. Jsou pratelsti, bez problemu je muzete nakrmit ovocem nebo jim dat napit kelimku vody nebo coca-coly a udelat si fotku.

Okolí hotelu  průměrně (3/5)

Navazu na predchozi. V okoli hotelu je sice jen poust, ale rozhodne se neda rict, ze tam nic neni. Sice nejde primo o zamestnance hotelu, ale majitel velbloudu a koni vyrazi na vylety do blizke beduinske vesnice. Coz muzem vrele doporucit. Vse probehlo v absolutnim poradku. Pokud clovek umi anglicky(coz by snad uz melo byt normalni v teto dobe), tak se dozvi spoustu zajimavych veci. Poust byla uzasna. Zvirata jsou klidna a nevydesi je ani houf projizdejicich ctyrkolek, divoci psi atp. Penize platite az po vylete a neni to zadna horentni suma. Poprve po x letech se mi podarilo opravdu vypnout.

Celkový dojem  průměrně (3,5/5)

Celkovy dojem je super. Italu je sice v hotelu pozehnane, narazite na ne vsude, ale jsou pratelsti. A pokud nechcete da se jim temer vyhnout. Zacinaji se tam natahovat rusove, sice o nich vite, i kdyz jich tam je minimul, ale taky se to da prezit. Chteli jsme klidnou dovolenou na nacerpani sil a to jsme tu i nasli.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 65
z 102 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání