Napsat recenzi

Starší ale pěkný resort s krásným podmořským životem v zátoce

Recenze hotelu Aurora Bay Resort **** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 3,9/5
Vloženo:
Pobyt: listopad 2015
Přečteno: 1 035x
Recenze se líbila: 576 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Celkově pěkný ale starší resort s mnoha možnostmi.

Přes silnici stojí půjčovna čtyřkolek. Patří Aladinovi, který organizuje každodenní výlety na čtyřkolkách do pouště do beduínské vesničky. Výlet stojí 20e za osobu, trvá tři hodiny (od 15:00 do 18:00) a opravdu stojí za to. Z počátku jsme měli obavu, nakonec jsme jeli a jsme za to moc rádi. Mnohem lepší než výlet do delphin haus, který vyšel na třikrát tolik a viděli jsme tam méně než v naší zátoce. Aladin má stánek na pláži, ale obchází i bazény u hotelu. Hodně lidí se bojí jít do výletu mimo svého delegáta, tento byl však naprosto v pohodě a úžasný. Hlavně jsme zírali nad profesionalitou našeho průvodce. V beduínské vesnici jsme se svezli na velbloudovi, dali jsme si čaj a placku z ohně a fičeli za tmy zpátky. Doporučujeme !!!

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Starší vybavení, (ale určitě ne jako na Mácháči v kempu... :)

Byli jsme v budově 8, pokoj 08351, s balkonem a s výhledem do zahrady, přesto, že jsme měli zaplacený pouze příplatek za superior (tzn.vlastní obývák). Téměř na všem je vidět, že už je to nějakou dobu používáno. Asi nejvíc nám vadili né úplně čisté záclony a závěsy, ostatní věci, jako vrzající dlaždičky, nebo vypadávající odpad ve sprše vem čert. Takže pokud jste schopní skousnout pár detailů, není to tak špatné.

Strava a stravování  průměrně (3,7/5)

Perfektní. Nevím jak to chodí jinde, byli jsme prvně s all inclusive, takže nemohu srovnávat, ale snídaně, obědy i večeře byla široká škála všeho možného od slaného po sladké. Na snídani jediné co se nadá jíst jsou ty jejich salámy, ale je tam tolik jiných věcí že si vybere každý, když mi něco nechutná, no tak to nechám... A víno, to se nedá pít:) Ale aspoň jejich pivko je docela dobré. Trochu mi kazily pocit plastové kelímky, ale chápu, že je to kvůli střepům, když turisti ťapou na boso. Koktejly chuťově dobré, neškodilo by trochu pestrosti. Ovocné nápoje taky ušli i když džusy by byly lepší.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

4 bazény z toho jeden vyhřívaný cca na 30°C což v tomto období příjde hodně vhod. Jelikož vyhřívaný je druhý, menší bazén (v řadě) né každý to ví a tak není ani nijak přeplněný... Potom 2 kulečníkové stoly a stolní tenis, bar v bazénu. Hřiště na fotbal, na pláži hřiště na volejbal. Celodenní hudební produkce u bazénů, někdy méně někdy více povedené animační programy. Na recepci byl opravdu spolehlivý Ali Mohamed. Doporučujeme pokud budete něco chtít zařídit, ostatní rádi zapomínají...

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Moře super, lepší šnorchlování jsem asi nezažil. Rejnoci, karety, barakudy, jehly, chobotnice atd, prý tam viděli i see krávu.

Ale samotná pláž nic extra na můj vkus. Některé lehátka rozbitá, zábrany proti větru jak by smet, hlavně to pořád lidi tahají sem tam jak koťata. Někdo musí mít kolem slunečníku zábrany třeba tři a je mu jedno, že na ostatní nezbyde. Místním od baru je to jedno. Kdyby byl pohrabaný písek kolem lehátek také by to vypadalo líp. No pláž je zkrátka bez údržbová. Večer akorát gumové matrace z dřevěných lehátek shodí mezi lehátka, vlastně ani nevím proč. Na kraji pláže občas sedí kluk od baru a píská na šnorchlisty, když se postaví na korály a ukazuje jim, aby plavali pryč, to chápu, taky bych je střílel, ale na druhou stranu, spousta lidí tam má poprvé brýle na hlavě a neví nic o korálech, jejich křehkosti i nebezpečí. Kdyby dali na pláž ceduli s obrázkama co se smí a co ne, hodně by to pomohlo. Myslím že zátoka s tak nádherným podvodním životem by si to zasloužila. Dokonce jsme zaslechli, že tam turisti dříve utopili karetu, když za ní plavali v těsné blízkosti a nenechali ji nadechnout...

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

I když dávám přednost jinému stylu i poušť má něco do sebe, pocit nekonečných plání ale kazí hromady navozené sutě patrně z výstavby resortu a taky nedostavěné resorty v dáli. V Marse jak jsem viděl je to celkem běžné. Hned za hotelem jsou dieselagregáty, takže budovy 9 - 14(dle polohy pokoje) mají večer k poslechu monotónní na narvy lezoucí tón (horší to mají ty s výhledem na poušť). I u nás v 8.budově to bylo trochu slyšet, přesto že už je bokem. Trochu může kazit pobyt i přilehlá silnice, každý projíždějící náklaďák troubí, nevím jestli upozorňuje hlídače u přechodu nebo jen zdraví turisty, ale pro někoho to může být otravné. Navíc v domkách 1-6 s výhledem na silnici asi budou i slyšet.

Celkový dojem  průměrně (3,9/5)

Přes všechny zápory, celkově hodnotím kladně. Hotel má moc krásnou zahradu, nádherné palmy, večer vše krásně nasvícené včetně bazénů a i cesty na pláž. Z personálu si nikdo neřekl o bakšiš za celý pobyt. Jen poslíček, který první a poslední den nosil zavazadla, čekal dokud nedostal dolar. Mimo něj jsme nechávali z vlastní vůle akorát uklízeči na pokoji a poslední den hošanovi co nás převáděl přes silnici na pláž.

Obchodníci v krámkách jsou docela prima (na výjimky) ale natahují ceny neskutečně ke stropu. Většina suvenýrů mnohem dražších než na letišti. Toť asi vše. Snažil jsem se popsat hotel hodně objektivně tak snad to někomu bude prospěšné.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 114
z 150 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání