Napsat recenzi

Pohádková dovolená v hotelu Oriental Bay

Recenze hotelu Aurora Bay Resort (ex Oriental Bay) **** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 3,9/5
Vloženo:
Pobyt: duben 2014
Přečteno: 1 461x
Recenze se líbila: 535 čtenářům
Fotografie: 8
Videa: 0
Komentáře: 1

Tento hotel mohu všem jen doporučit. Po příjezdu se nám všichni věnovali, vysvětlili nám, jak je to s ručníkama, co je zahrnuto do all inclusive, co naopak ne, kdy máme schůzku s delegátem, kde hledat potřebné informace. Odnesli nám zavazadla na pokoj. Samozřejmě nechyběl welcome drink.

Uvědomuji si, že každé hodnocení je velmi subjektivní, každý od dovolené čeká něco jiného, ale hotel byl v době našeho pobytu téměř plně obsazen, i když pro ně zdaleka ještě nezačala sezóna, což si myslím také mluví za své. A mimo to neustále přijížděli noví a noví lidé.

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Ubytování je v prostorných pokojích, kde nechybí veškeré potřebné nábytkové vybavení. Musím tedy říct, že jsme si už při nákupu zájezdu připlatili za pokoj superior a vše bylo v pořádku. Jediný problém bych viděla v přistýlce, na tom se opravdu moc dobře nespalo, ale prý tento druh přistýlek je v Egyptě běžný. Druhá věc je, že jsme na dovolenou samozřejmě nejely kvůli válení se na pokoji, takže jsme se na pokoj chodily v podstatě jen večer osprchovat a spát.

Strava a stravování  průměrně (3,7/5)

Nejsme nikterak vybíravé, ale vždy se dalo něco vybrat. Poměrně často, troufnu si říci každý den, byla ryba na nějaký způsob, z příloh vždy brambory, opět na některý způsob a nikdy nechyběla rýže, vždy jinak ochucená. Vybrat jste si mohli ze dvou druhů polévek, jak k obědu, tak k večeři, studeného a teplého bufetu, velkého množství zeleniny. Trochu jsme naopak postrádaly ovoce, i když zelený meloun byl vynikající :)

na oběd bylo možné zůstat též na pláži. Nebyl tam sce takový výběr jako v hotelu, ale pro ty, kteří se jako já nechtěli vracet na oběd do hotelu a zase zpátky na pláž, bylo tohle ideální.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

Personál hotelu byl velmi příjemný. Požadovala jsem upravit přistýlku a přidali mi dvě matrace, aby se tak moc neprohýbala. Na recepci vždy někdo byl, kdo by vám s čímkoli pomohl, pokud byste měli jakýkoli problém. Na recepci je též možné vyměnit si peníze, ale my osobně ani neměnily. Platily jsme v eurech nebo v dolarech, vždy měly zpátky a nikdy nebyl problém. Bazény pravidelně téměř každý den čistili, voda v jednom z nich byla vyhřívaná. Nám se osobně velmi líbíl bazénový bar, kam jsme vždy z pláže zašly na kafčo. Jinak jsme ale u bazénu neležely, byla by to škoda vzhledem k nádhernému podmořskému životu.

S vyžitím v hotelu jsme taktéž byly spokojené. Každý večer byl nějaký program, ať již animační nebo představení fakíra, různé soutěže apod. Byli nám samozřejmě nabídnuty delegátem možnosti výletů do bližšího i vzdálenějšího okolí. Výlety nám ale přišly poměrně drahé. Nakonec jsme zvolily nákupy v přístavu Port Ghalib. Tento výlet ale nemohu doporučit. Bylo nám řečeno, že ceny v nákupní pasáži v blízkosti hotelu jsou vysoké a v přístavu tak budeme mít více možností něco nakoupit. Já osobně ani moje kamarádka jsme si tam nekoupily nic. Naopak jsme téměř vše nakoupily v obchůdcích u hotelu. Všichni prodejci byli velmi příjemní, vždy byli ochotní bavit se o ceně a smlouvat, což o prodejcích v přístavu rozhodně říci nemohu.

Pro obchodníky v blízkosti hotelu to byla příležitost vydělat si nějaké peníze, což v Egyptě není snadné, o to víc nás překvapovalo, že nás od nákupů odrazoval samotný delegát egyptského původu. Zřejmě proto, aby¨měl větší provizi, pokud si zakoupíme některý výlet.

Obchody v blízkosti hotelu nabízejí zboží všeho druhu, od korálků, po voňavky, oblečení i veškeré možné suvenýry. Určitě něco nakoupíte. A dostanete i čaj a mnohdy i dárek. Obchodníci budou rádi, když jim na oplátku napíšete svoji recenzi.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Pláž a moře byla neuvěřitelná. Zvlášť pro milovníky šnorchlování, kteří si zde jistě přijdou na své. V zátoce je možné potkat želvu, osobně jsem plavala vedle ní, viděla jsem taktéž rejnoky, perutýny, byla tam i moréna. Dále chobotnice a rybky všech možných barev, na které si vzpomenete. Každý den jste si mohli vzít čistý ručník, což byla samozřejmost. Lehátek byl vždy dostatek.

Tento hotel jsme vybraly především pro vstup do moře bez mola. Boty do vody nejsou třeba, vstup je opravdu pozvolný, stačí kousek jít a pak se hned ponořit a už jen pozorovat krásy podmořského života.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Okolí hotelu je si myslím podobné, jako u všech jiných resortů v Egyptě. Moc tam toho na koukání není. Ale to vám jistě plně vynahradí areál hotelu se všemi svými možnostmi zábavy a vyžití.

Celkový dojem  průměrně (3,9/5)

Celkový dojem z hotelu pro nás byl velmi dobrý. Již nyní jsme rozhodnuté, že ještě letos tento hotel navštívíme znovu.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 114
z 151 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Alena: Oriental bay - 17. 4. 2014 16:45

Prima recenze,dobře se to čte,zvláště když do tohoto hotelu v 06/2014 taky jedeme. Jen bych měla připomínku k botám do vody.Slečny zde uvádějí,že ani nejsou potřeba.Tak to tedy měly z pekla štěstí!!! Já osobně bych bez bot do vody ani nešla,a to jsme v Egyptě byli několikrát.Vstupy do moře bývají písčité,ale co se kolikrát právě v tom písku skrývá-raději ani nedomýšlím a zkazit si tímto dovolenou,no,nevím,nevím........ reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání