Napsat recenzi

klidné a pohodové jarní prádniny březen 2015

Recenze hotelu Aurora Bay Resort (ex Oriental Bay) **** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 3,9/5
Vloženo:
Pobyt: březen 2015
Přečteno: 1 462x
Recenze se líbila: 609 čtenářům
Fotografie: 11
Videa: 0
Komentáře: 2
  • areál hotelu areál hotelu
  • 4 kolky ...výlet do pouště v okolí hotelu 4 kolky ...výlet do pouště v okolí hotelu
  • narozeninový dort narozeninový dort
  • dort z ručníků dort z ručníků
  • animační program arabských dervišů animační program arabských dervišů
  • obchůdek s evropským zbožím obchůdek s evropským zbožím
  • šnorchlování v moři kolem  pláže šnorchlování v moři kolem pláže
  • hotelové bazény hotelové bazény
  • cvičení na pláži cvičení na pláži
  • romantická večeře  u bazénu....1 porce   :-)))) romantická večeře u bazénu....1 porce :-))))
  • hotelové sladkovodní bazénky hotelové sladkovodní bazénky

V hotelu jsme byli už po 4. během dvou let. Ubytovali nás pokaždé okamžitě bez průtahů a nabídli i možnou výměnu, pokud by se nám cokoliv nelíbilo na pokoji, který nám přidělili.

Pokoj je standardně vybavený, tv ani DVD jsme nepoužili, ale prý je tam i český kanál.

Vzhledem k tomu, že toto byla už několikátá dovolená, vítání personálu bylo jako bychom byli jejich rodina...naprosto úžasné a vstřícné

. Uvítací drink nám přišel pochopitelně vhod, jen jsme si ho ředili s vodou (na nás moc sladké).

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Pokoj je standardně vybavený, tv ani DVD jsme nepoužili, ale prý je tam i český kanál.

Vzhledem k tomu, že toto byla už několikátá dovolená, vítání personálu bylo jako bychom byli jejich rodina...naprosto úžasné a vstřícné. Uvítací drink nám přišel pochopitelně vhod, jen jsme si ho ředili s vodou (na nás moc sladké).

Ubytování a úklid byl naprosto bez problémů. Deka navíc byla donesena během večeře, takže syn se zachumlal a spal v pohodě. Ručníky nám náš Mohamed měnil denně i několikrát, ..prostě, když byl ručník mokrý a já ho viděla v blízkosti pokoje, předala jsem mu vlhký a dostala suchý. K narozkám, které jsem tu slavila mi dokonce vytvořil z ručníků dort a natrhal pár kvítků do sklenice na noční stolek (byly to jen 2-3 snítky , ale udělaly mi větší radost než pugét za tisíce dolarů).

Strava a stravování  průměrně (3,7/5)

Jídlo nás v ničem nezaskočilo, spíš mile překvapilo. Od minulého pobytu obrovské zlepšení. Kuchaři se překonávali v pestrosti - byla i holoubátka na venkovním grilu, mořské plody (fialové chobotničky vynikající chuti),velbloudí maso.

Každé ráno na výběr z mnoha jídel, od teplých fazolí, brambor. kaše,rýžové kaše, pečené brambory se sýrem, párečky,palačinky, vejce upravená dle přání hosta, až po sladké - "křupinky", pečivo sladké i slané. Někteří hosté neznají toustovač a nepochopitelně otáčejí levým černým knoflíkem v domnění, že toust vypadne rychleji. Nevypadne!!! jen je černý jak bota, protože jde o nastavení teploty, ne rychlosti :-) :-))) Stačilo by přilepit výraznou značku , že jde o stupně Celsia, i když ne každý je ochoten číst ......byť jediné písmeno.

Obědy lze řešit na pláži, kde se nabídka posunula nejméně o několik "levelů" nahoru. Dřive byla nabídka jako jinde v Egyptě jednoduchá, nyní nabízeli pokaždé ryby, kuřecí maso a hovězí + hranolky, pizzu, zeleninu . Jen tam občas byl nedostatek kečupu (dalo by se zlepšit).

Svačinky na pláži i u hotelu zůstaly stejné ... dopoledne sladké pečivo u moře a odpoledne u hotelu kopečková zmrzlina a navíc palačinky čerstvě udělané milým kuchařem Mahmoudem (pořád se usmíval ) ...voněly tak, že nešlo odolat :-)))))

Večeře byly tradiční a pestré, našlo se pár jedinců, co brblali, ale když jsem se zeptala, co by chtěli navíc oproti nabídce, nedokázal nikdo kloudně nic říct. (jasně se jedná o lidi, co doma baští chleba se sádlem a cibulí a mimo domov vyžadují mega steaky).Holt jelita, tlačenka, jitrnice....to se v Egyptě nevaří, na to se musí jet na dovolenou jinam.

Tradiční večeře ve čtvrtek - Egyptská kuchyně byla trochu méně pestrá než v jiných letech, ale vyvážily to neskutečně úžasné prezentace sladkého pultu. A to nejen ten den. Miluji jahody,pomeranče, mandarinky melouny, datle a to tam bylo vždy v hojnosti. Stále doplňované a čerstvé.

Shrnula bych to v tom, že pokud něco z jídel neznám, naberu vzorek, ochutnám a pak si jdu případně přidat. Vždy si lze vzít třeba jen pečivo, máslo, zeleninu, ovoce...

Hladovět tam není možné :-)))))

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

Co by se mohlo výrazně změnit jsou animační programy. Jsou jen v italštině, přestože v tuto dobu tu nikdo z této země není. Našemu synkovi (11 let) se to i tak zamlouvalo a oblíbil si animátory, kteří jsou vstřícní. Arina, Čiko, Lavania a Sisko. Mohli by mít i něco z naší republiky a tak jsem jim přes recepční v hotelu poslala odkaz na webové stránky Tancujeme s Míšou.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Na pláž se chodí přes silnici, kde přejede minimum aut, ale hotel má nepřetržitou službu regulovčíka.

Na pláži je možné objednat si i ponor s instruktorem, 4 kolky=výlet do pouště, různé masáže, romantickou večeři u bazénu nebo u moře večer, a další služby. Nám nikdo nic nevnucoval a nevšimla jsem si, že by byli "nabízeči" služeb a atrakcí vlezlí.

Pláž je písčitá s dostatkem slunečníků i větrolamů-košatin, přes které jsme si sušili neoprény. Na pláži mě mile překvapilo nové WC. Naprosto komfortní oproti bývalým TOI TOI budkám. Jen bych vylepšila pláž o větší počet popelníků, protože kuřáci jsou nepořádní a líní na celém světě a víc odpadkových košů. Tam vidím značné rezervy v nápravě. Na pláži je stánek k korálkama, barevným pískem v amforkách ze skla a nově i ležení pro hosty , kde si může kdokoliv dopřát šíšu. Dopolední aktivity-animační program je na pláži dost chudý, ale vynahrazuje to přenádherný život v moři. Korálový útes v zálivu j bezkonkurenční v celém okolí a z okolních hotelů protější břeh občas okupovali hosté z nedalekého hotelového komplexu Brayka.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

U hotelu jsou obchůdky, smíšené zboží (cigarety, suvenýry, drogistické zboží...) - tam je docela draho (vyplatí se počkat s nakoupením až na letišti), 2 obchody s oblečením, kdy je jeden zaměřený víc na evropskou módu- vřele doporučuji (letiště nenabízí) a arabskou módu (letiště je dražší), stříbrnictví+ zlatnictví, parfumerie-výborný a ochotný prodavač, nově otevřený obchod s papyrusem- dost předražený a pro mě některé motivy přímo kýč.Pak ještě obchod s kořením, znovu písky(on je dopoledne na pláži a večer u hotelu), tetovací salon, korálkář, a obchod s kabelama a botama bohužel zavřený, prý je drahý pronájem.

Celkový dojem  průměrně (3,9/5)

Jediné, co vůbec nechápu je každovečerní promítání fotbalových zápasů před hotelem na veliké plátno.....asi to vyžaduje sponzor hotelu, ale nenašla jsem nikdy nikoho, koho by toto promítání zaujalo. Plusem je, že toto promítání je bez zvuku.

Myslím si, že v době animačního programu pro děti i pak programu pro dospělé, by bylo vhodnější promítat fotky, které fotí hotelový fotograf během celého dne.

Věřím, že by si je mnohý host byl,za malý poplatek, i ochoten koupit ( hlavně rodiče dětí).

Hotelu chybí půjčovna stolních her jako je člověče nezlob se, šachy, kris-kros, loto, pexeso, karet... jinde jsem se s touto bezplatnou službou setkala, tady ne.

Mohli by to oproti záloze půjčovat a tak by se zamezilo ztrátě části her.

Dovolená v tomto hotelu je odpočinková a tichá, klidná. Proto jsme nebyli jediní, kdo vyhledal tento hotel k pobytu vícekrát

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 114
z 151 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Milan: hotel - 25. 3. 2015 11:30

Tato recenze platí asi k úplně jinému hotelu, nevím proč vkládáš Oriental do Brayka Bay. reagovat

Standa: ivuškaivuška - 25. 3. 2015 11:34

Trošku jste si asi popletla hotely, Oriental není Brayka a ani jinak se z Braykou nedá srovnávat, byl jsem v obou a Oriental je dost vybydlený hotel, mám co srovnávat, Epypt vždy 2x ročně a to po celých 12let. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání