Napsat recenzi

Utopia beach club 6.-13.7.2014

Recenze hotelu Utopia Beach Club **** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2014
Přečteno: 2 111x
Recenze se líbila: 644 čtenářům
Fotografie: 16
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Hotelová pláž... Hotelová pláž...
  • Prostory k večernímu posezení, zde se konají animační programy... Prostory k večernímu posezení, zde se konají animační programy...
  • Bazén u hlavní budovy... Bazén u hlavní budovy...
  • Bazén z pláže... Bazén z pláže...
  • Výhled na hotelovou pláž... Výhled na hotelovou pláž...
  • Jídelna v hlavní budově... Jídelna v hlavní budově...
  • Plážová restaurace... Plážová restaurace...
  • Krásy zdejšího podmořského světa... Krásy zdejšího podmořského světa...
  • Šnorchlování v Marsa Mubarak... Šnorchlování v Marsa Mubarak...

Vzhledem k početným recenzím, které jsme si přečetli před zakoupením zájezdu, nás téměř nic nepřekvapilo. Až na dvě zásadní věi. V prvé řadě na početnou havěť. Člověk by ještě přežil otravné komáry, ještěrky běhající do pokoje, mouchy sedající na jídlo, žebrající kočky o jídlo v době snídaně, oběda i večeře, ale co je pro nás zcela nepříputné, jsou ŠVÁBI!!! Nejen, že jsme jich několik zabili na veřejné chodbě, ale bylo i množství klientů, kterým se vyskytly přímo na pokoji a museli si proto nechat všechny prostory vystříkat. Jestli to k něčemu bylo? možná na týden :( ...Druhou zásadní věcí jsou hygienické návyky. V plážovém baru u vyzvedávání pití byl každý den odporný zápach linoucí se přímo z kuchyně. Zda - li to byla kanalizace či zkažené jídlo si opravdu nechceme ani představit. V případě, že se člověk nechtěně připlete k výkonu mytí plastových sklenic, okamžitě ho přejde žízeň. Spotřeba těchto malých kelímků je tak rychlá, že asi nemají čas na poctivé mytí a pouze je ochláchnou hadicí obyčejnou vodou! Mnohdy se nám stalo, že pití bylo opět cítit zmíněným zápachem (domníváme se, že o desinfekci se nejednalo)!

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Ubytování v pokoji promo superior bylo dostačující nic méně na uváděný 4* velmi stroze zařízený. CK ********* uvádí mylné údaje, tento hotel disponuje pouze 3 *. Pokoj byl prostorný, kingsize postele, fén zdarma, každý den 1,5 l balené vody na osobu a vždy čistě ustláno (zvířátka z ručníku jen 2x za 8 dní a u sousedů vůbec i přesto, že dali každý den 1dolar bakšiš). Velkým záporem byla špatně fungující klimatizace, ne každodenní výměna ručníků, sprcha tekoucí jen čůrkem a pouze vlažná (nikoli teplá vs studená)...ale to jsou jen drobnosti, které se dají přehlédnout....

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Strava byla nejslabším článkem tohoto resortu. Pokud není člověk nimra, dá se to týden v pohodě vydržet, ale další týden na víc už bychom nevěděli co jíst. Snídaně dostačující - palačinky, omelety dělané na přání každéh hosta, různé sladké bochánky, světlý a tmavý chléb, 1 tvrdý sýr, 1 ne moc chutný salám, ale za to poměrně dobrý sýr (připomínající naši Lučinu).....Obědy byly výborné tím, že se nekonaly v hlavní budově,ale přímo na pláži v zastřešené jídelné, kam se chodilo v plavkách. Zde byly podávány hlavní chody jako kuře, rýže, brambory, zelenina, ryba a výborné česnekové a další placky. U bazénu na pláži jste si mohli pochutnat na těstovinách a pizze (nic extra) a u hlavního bazénu na jakémsi hotdogu s hranolkami ( tvar housky jako hotdogu, ale není tam párek, ale hamburgrové maso). Večere opět v hlavní budově a na jedno brdo jako obědy. Po týdnu nuda nuda nuda, žádné kulinářské umění zde opravdu nečekejte....Co se týká pití, opět žádná sláva....Vše rozlévané na požádání - cola, fanta, sprite, tonic, voda, dva rádoby juicy...Z alkoholu potom jejich pivo (V celém komplexu NEMAJÍ TOČENÉ PIVO!!!, vodka, rum, whisky, gin...Pití je vždy podáváno ve 2dcl sklenicich/kelímcích a pokud si zahrajete na němce a zamáváte dolary, tak Vám ho i nalijí do vlastního půllitru nebo do petky.....

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Vybavení hotelu zastaralé, ale dostačující. Personál až na vyjímky milý a ochotný bez odrzlého natahování rukou pro bakšiš. Jediný o který si vyložené řeknou je hned po příjezdu za to, že Vás ubytují hned. My jsme přijeli cca v 5 ráno a v 6 už jsme byli ubytovaní. Při předložení pasu jsme bakšišné nedali a pokoj - respektive prostředí bylo opravdu příšerné - smrad močůvky a výhled do zdi a na smetiště za hotelem. Po opětovném vrácení na recepci s 8 dolary v ruce nám byl nabídnut pokoj blíže k hlavnímu bazénu a s pěkným výhledem do zeleně. Pokud nejste spokojeni, neváhejte a požadujte výměnu, jsou na to zvyklí a nejsou nepříjemní :) ....jen malý poznatek - v případě, že si budete chtít zaplatit připojení k internetu, doporučuji to nejprve zkonzultovat s delegátem, je to nějaké složitější ty jejich počty na dny.

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Pláž skvělá, skvělá a ještě jednou skvělá!!! Je písčitá, se vstupem do moře se vyskytují oblázky (s botami do vody zcela bezproblémový, bez nich se dá taky, ale občas ty kamínky píchnou). Na rozdíl od většiny hotelů v oblasti Marsa Alam má Utopia tu výhodu, že se zde dá koupat za každého počasí. Je zde molo, které je dost pochybné a nikdo ho nevyužívá, protože je zde naprosto dokonalý pozvolný vstup přes zmíněné kamínky a to buď na levo od Utopie nebo na rozhraní Utopie a sousedního hotelu Pensé. Po vstupu za bojky musíte okamžitě do pozice ležmo, pokud stoupnete na korál, plavčík či ostatní lidi začnou křičet, abyste je nezničili :))) Lehátek je zde dostatek, plážový beach boy Vám dá výměnou za kartičku každý den zdarma ručník a molitan na léhátko. ...Korál je zde velmi zachovalý a o rybičky všech barev není nouze. My jsme měli štěstí např. na perutýny (jedovaté, okřídlené ryby), rejnoky již ve 2m hloubce, platýze či mořské koníky...Doporučila bych však pořádné promyslet výlety. Ceny od cestovní kanceláře jsou sice poměrně vysoké, nicméně troufám si říci, že kvalitněji provedené než od plážových hochů. My jsme si před odjezdem pročetli zdejší recenze a někdo pěl chválu na kluka jménem Tito, který pořádá šnorchlování v Marsa Mubarak a spol. Naslibuje, že budete mít 3 místa na šnorchlování, že uvidíte želvy, na 90 procent Dugonga (mořskou krávu) a na 80procent delfína. Cena výletu byla po krátkém dohadování levnější cca o 10dolarů než od CK *********, ale svého slova nedostáli. Výlet jsme si sice užili, na lodi jsme měli oběd a dokonce jsme i tancovali, ale to jen díky dobré společnosti (všichni účastníci byli češi). Dopadlo to tak, že místa na šnorchlování byla pouze dvě a viděli jsme pouze želvy. Byly cca 1, 5 m veliké, takže zážitek naprosto báječný, ale Dugonga ani Delfína se opravdu ani nesnařili najít. TITA rozhodně NEDOPORUČUJEME!!!!!

Okolí hotelu  průměrně (3,2/5)

Afrika....takže nikde nic, nelze hodnotit :) ....Je však nutno konstatovat, že hotel Utopia měl moc krásné a udržované zahrady plné kytiček a palem. Vedle tohoto komplexu je v blízkosti pouze hotel Pensé, který si ostatní klienti příliš nechválili. Jídlo zde bylo ještě katastrofálnější než u nás, služby hrůza a pití všech nápojů pouze z 1dcl sklenic....Oba tyto komplexy byly postaveny jedním majitelem, který již zemřel (nyní je vedou jeho 2 manželky a podle místních to dosti zanedbávají) a je možné využávat služeb obou hotelů kromě jídla, tzn. bazény, posilovna atd...

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Pokud bychom měli zhodnotit služby, vybavení, stravu a čistotu hotelu, není možné dát více jak 3 hvězdičky....Naopak ochota personálu, večerní animační programy a moře si vyslouží plný počet, tedy 5 hvězdiček. Dovolenou jsme si velmi užili a i přes výhrady bychom ji doporučili všem klientům, kteří nejsou příliš nároční a jedou především za mořem, které bylo abnormálně teplé (33 - 40stupňů) a rozmanité :) .....PS pokud se zadaří, později připojím několik fotografií pro představu....

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 103
z 119 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání