Napsat recenzi

Nejkrásnější šnorchlování

Recenze hotelu Utopia Beach Club **** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2014
Přečteno: 1 900x
Recenze se líbila: 646 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Dnes jsme přiletěli v 10 ráno, takže máme ještě čerstvé dojmy. Kdo chce hledat nedostatky, tak nemusí příliš bádat. Ale jakmile ponoříte hlavu pod vodu, zjistíte, že nic jiného nepotřebujete :)

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Měli jsme Superior Promo pro dva. Je tu asi milion pokojů, takže těžko hodnotit každý zvlášť. Je spoustu možností, na kterou stranu jste orientovaní (je možné se dívat na naskládaný bordel ale i na moře, na bazén, do zahrady). Klimatizace jela, ale trochu nahlas. Asi 3. noc jsme si zvykli a nebo se pořádně unavili, že jsme ji neslyšeli :) Sprcha tekla - hlavice zabudovaná, žádná uchopitelná rukojeť. Voda tekla vlažná, studené jsme se nedočkali, protože venku bylo 41°, není se čemu divit. Záchod splachoval, světla svítily :) Vytkla bych jen jednoho švábího návstěvníka, ale to byl nešťastník, ptž byl za chvíli v koši a další raději už nepřišel. Určitě to bylo tím, že jsme měli pokoj v přízemí. Naši kamarádi v posledním patře žádné podobné švábí problémy neměli. Komár nás otravoval jen jednu noc. Pokoj je pro dva velmi prostorný, postel obrovská. Sem tam něco upadlo nebo úplně nesedělo (ani jedny dveře se nedaly hned lehce zavřít, bylo třeba s nimi prásknout) - ale co v Egyptě lícuje a sedí, že jo... :)

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Ujde to hlavně tehdy, pokud máte dávku fantazie a budete kombinovat :)

*Snídaně - byli jsme hlavně na palačinkách topících se v čokoládě, omeletách s čím chcete, sladkém pečivu a marmeládách, křupkách v mléku, někteří i na párkách, ale to už mě nelákalo - to samé se sýry ani salám. Kafe moc nedoporučuji, jen po velmi probdělé noci je to lepší než drátem do oka. Kdyby tu jezdilo víc Italů a Francouzů, chutnalo by jinak.

*Svačina - těžko říct, jestli to byl ten pizza koláč a těstoviny s rajčatovou omáčkou na tisíc způsobů u bazénu na pláži....

*Oběd- nejčastěji rýže, zelenina, nějaké luštěniny, ryba ala něco jako pangasius (ale po většinu času mokrý až bahnitý = to nesnáším), kuřecí maso, brambory, placky přímo z pece, ovoce pouze jeden druh (meloun červený, žlutý, zelený, jejich hruška, datle, hrozny). U bazénu u hl. budovy dělali "hamburgery s hranolkama" - pro otrlé. Hamburger je jejich houska z rána - tvrdá, kousek pomletého asi masa - relativně dobré, kolečko zelené papriky a červené, kolečko okurky. Hranolky ohřáté a nateklé olejem - dali jsme si to jednou a stačilo.

*Večeře- zde toho bylo dost, ale ne vždy nám jejich výběr stačil. Ovšem když je hlad, pomůže kečup, sůl a pepř a už je dobré všechno. :) Zákusky v moc barvách a tvarech, chuť stejná, podobná nebo neidentifikovatelná. Za týden jsme si pochutnali na jednom zákusku. Zbytek byl prostě "dobrý".

Pití - láhev vody na osobu = super, protože jinak je jen: fanta, cola, cola light, sprite, tonic, stella pivo a už myslím nic moc. Džus jen za libry a to se nám nechtělo. Skleničky dvoudecové, stačily. Na recepci je dobrý ledový čaj jablkový, ale dají vám to do decovky, aby jste jim toho zase moc nevypili :)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Za úklid jsme dávali dolary = na labutě to stačilo, ale nic kreativnějšího. :) kamarádi dávali mnohem méně a měli želvu, opici ve dveřích, misku atd. Ale uklizeno bylo vždy a hezky.

Služby byly opravdu proměnlivé, podle jejich nálady. Někdy nás neviděli, někdy si povídali...Když jste o ně projevili zájem a zeptali jste se, kde žijí a jak dlouho tam pracují, jsou moc rádi a hned je s nimi lepší řeč.

Nejhorší jsou fronty a později i fronty na fronty na jídlo, ale to se dá čekat, když smaží palačinku jen jeden kuchař a má na to hodinu. Přestane hrát hudba a okamžitě se končí. Ani dětem už nechtěl nasmažit... Po upozornění delegátkou, že je ještě 15 minut začal zase dělat. Na zmrzlinu (jeden kopeček krabicové zmrzky) se nám chtělo čekat jen někdy.

Animační programy - snaží se a občas jsme viděli tančit pár lidí orient. nebo latino. Hrají šipky na malý terčík a nebo petangue či plážový volejbal. Velmi se mi líbila šíšárna - krásné terasy a balkonky, dýmka velice chutná a trošku silnější :) Večerní programy někdy lepší, jindy nuda - náhradní program dýmky v klidu je supr. Hrála discotéka, ale nikoho jsme tam neviděli. Uvnitř jsou i kulečníky, tam bylo hodně lidí. V areálu je pár drobnějších obchůdků. Všechno je "super cena" a smlouvat se jim moc nechce.

Pán u plážových záchodků je nesmírně milý a určitě si zaslouží spoustu bakšiše -na rozdíl od nosičů kufrů :)

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Neuvěřitelná bomba! Na pláži jsou dvě potápěčská centra - to už něco znamená a jezdí se sem lodí výlety na šnorchlování. Viděli jsme: tisíc druhů ryb, rejnoky, murénu, obrovskou mušli, perutýny, opravdu hodně velké ryby ala krabičkový typ :), baracudu a hlavně... delfína :) ten s námi plaval asi hodinu a půl a byl tam po nás ještě pár hodin. Je to neuvěřitelný zážitek a častokrát jsme slyšeli, že někdo viděl 1-6 delfínů! :) Ušetřených 80 doláčů za výlet :) V tomto hotelu je pravděpodobnost delfínoterapie v přírodě mnohem vyšší než kdekoliv jinde... kvůli tomu to opravdu za to stojí!!!! Pláž čistá, 1 z 8 dnů jsme měli problém najít lehátka tak jsme byli na matračkách na zemi. Vstup do moře velmi různorodý. Vpravo je laguna pro děti s pozvolným vstupem, vlevo postupný vlez pro šnorchlaře - foťáky s sebou! Je zde obrovský korálový komplex menších i větších lagun od 1 m do 20m. Jsou zde reefy i útesové ostrůvky, cestičky do lagun, hluboké moře atd. vybere si každý a je tu i prostor pro adrenalin - baracuda v otevřeném širokém moři, metrové ryby atd. :)

Okolí hotelu  průměrně (3,2/5)

Jeli jsme 3/4 hodiny zemí nikoho, kde se mohly natáčet postapokalyptické snímky nebo hvězdné války. Po v celku delší cestě se před námi objevil náš hotel - oáza s palmami a květinami. Uvnitř krása, ale nic nestudujte důkladně :)

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Zážitek s delfínem a obecně podmořský svět nám vynahradil všechno, co by mohlo lehce kazit dovolenou. Za 3 *+ nelze očekávat to co v 5* a je to vidět především v nápojích (i alko) a jídle, které ale není zase tak moc zlé, jen nedochucené a horší výběr. Pláž nádherná, zábava dobrá, pokud nepotřebujete, aby Vás někdo za každou cenu uměle bavil. Procházky areálem dlouhé, bezvadné klouzajdy pro děcka, čistý bazén, pocit bezpečí (aspoň za mě). Výlet do Port Ghalibu nedoporučuji - nic neuvidíte a jestli jo, tak to bude uměle vybudovaná promenáda na dojení turistů - a pěkné lodě. :)

Fotky dodám až se vyspím, protože jsme letěli v 6:20 a budili nás 1:45! 2:30 odjezd z hotelu a ve 4 na letišti. Sbírali jsme ostatní výletníky...DOPORUČUJI SI PŘEDEM ZJISTIT LETY TAM I ZPĚT, hlavně pro rodiny s malými dětmi!

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 103
z 119 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání