Napsat recenzi

Jarní pobyt u Rudého moře

Recenze hotelu Utopia Beach Club **** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: květen 2016
Přečteno: 2 130x
Recenze se líbila: 557 čtenářům
Fotografie: 18
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Levé křído hotelu Levé křído hotelu
  • Terasa před jídelnou Terasa před jídelnou
  • Vrchní velký bazén Vrchní velký bazén
  • Zahrady Zahrady
  • zahrady zahrady
  • Pláž Pláž
  • Jídelna na pláži Jídelna na pláži
  • pláž pláž
  • bazén u  pláže bazén u pláže
  • Minaret za hotelem Minaret za hotelem
  •  Krásně vyzdobená jídelna před slavnostní večeří Krásně vyzdobená jídelna před slavnostní večeří
  • Razantní odliv moře Razantní odliv moře
  • Odliv Odliv
  • A takhle vypadá příliv A takhle vypadá příliv
  • Pod vodou Pod vodou
  • odliv odliv
  • Pobřeží Pobřeží

Po přečtení úžasných a velmi vychvalovaných recenzí na tento hotel,jsme se s kamarádkou konečně rozhoupaly a odletěli na poslední chvíli do Egypta.V Egyptě jsem byla podruhé a moje kamarádka už asi po sedmé.Tento hotel hodně přechválili.Realita byla trochu jiná.Hotel působí tak trochu zchátrale.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

zaplatili jsme si standartní pokoj.První dojem z ubytování bylo naše rozčarování.Ubytovali nás v přízemí v pravém křídle budovy.Dostali jsme pokoj 211.Hned u dveří pokoje jsme se zhrozili úplně vyšisovaných a poškrabaných hlavních dveří s rezavou klikou a zámkem.Dveře šli s těžkostí odemknout a klíč ještě větším úsilím vyjmout z klíčové dírky.

V pokoji hodně opotřebovaný ,zašlý nábytek,koupelnové dveře hodně poškrabané a vyšisované,velký puch z odpadů.Mini lednička byla v provozu ale hýbala se celá tak ,že po otevření vše padalo na zem.Starší televize měla spoustu programů,z toho čtyři české programy,což jsme uvítali.Postele byly čistě povlečené a urovnané.V noci jsme se bohužel moc nevyspali.V blízkosti našeho pokoje se nacházel diesel agregát ,který vyráběl proud pro celý hotel ale hlavně dělal velký rámus.Druhý den ráno jsme si pokoj za úplatek vyměnili za slušnější v druhém křídle budovy.Chválím čistotu,denně čisté povlečení postele ,denně čisté ručníky a osušky,doplňovaný toaletní papír,vše srovnané a uklizené.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Jídla bylo vcelku dost.Snídaně velký výběr sladkých i slaných pokrmů,čerstvě smažené vaječné omelety dle přání,čerstvé palačinky,jogurty a zdravá výživa,vařená vejce,džemy, výběr zeleninových příloh.Obědy se vydávají v jídelně na pláži.Vařily i pár druhů polévek.Většinou si je dávali muži a děti.Každý den byly kousky ryb na více způsobů,masa méně jen hovězí a kuřecí na různý způsob úpravy.Z příloh každý den rýže,brambory na plátky osmažené nebo vařené na tužší způsob,lazaně ale i bramborová kaše.Hodně zeleninových příloh,salátů nebo dušené zeleniny.V peci tam jedna paní pekla vynikající

česnekové placky.Dávali jsme si je každý den k zeleninovým salátům jako předkrm.Výborná byla i plněná kapsa s kebabem a směsí zeleniny.Vždy byla možnost si vybrat na co má člověk chuť.Jen z ovoce byl malý výběr.Vždy jen nakrájené pomeranče,grepy,kousky nakrájených žlutých melounů a výborné čerstvě vyzrálé a sladké datle.Odpoledne pro děti i dospělé tři druhy zmrzliny.Večeře v hlavní budově byla vždy o něco bohatší i s výběrem různých dortíků a pudinků.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Vybavení hotelu i okolí by chtělo zrenovovat.Viděli jsme dost opadanou omítku na venkovních zdech i po cestičkách okolo bazénů.Předělávali a vybavovali novým nábytkem jen bungalovy v blízkosti pláže.Hotelový personál jen chválíme.Velký rozsáhlý areál se třemi kaskádovitě za sebou bazény se skluzavkami.Voda v nich krásně čistá a teplá.Denně ráno okolo bazénů stírají podlahu a rovnají lehátka a plastové židle.Okolo bazénů rozsáhlá zahrada s labirintem cestiček v palmové zahradě plné krásně rozkvetlých keřů a květin.V zahradě u Lobi baru bývají slavnostní večeře a jindy je možné večer jen posedět a dát si drink.Každý večer od 20 hod.zde bývají animační programy nejprve pro děti a potom pro dospělé.Dětí v tomto měsíci květnu zde bylo velmi málo a program pro ně byl brzo u konce.Hotel byl před sezonou obsazen ze tří čtvrtin hlavně českou klientelou a zbytkem německými turisty.Animaci dělalo pár mladých českých děvčat s jedním mladým egypťanem.Hodně se snažili lidi přemluvit a dostat k různým sportovním akcím ,ale moc se jim to nedařilo.V tuto jarní předsezónu zde bylo hlavně mnoho důchodců si jen tak odpočinout ,naložit se do teplé vody a opalovat se.Jinak velice chválíme čistotu WC na pláži jak dámských tak pánských.Vždy tam byl připravený uklizeč a po každém člověku hned uklidil a doplnil toaletní papírŽ.enám k zrcadlu dal i skleničku s

čerstvými květinami.Ocenili jsme také včasnou odnášku použitých talířů a příborů.Možná nemají dost nádobí,

Co je ale dost otřesné to je používání plastových skleniček na nealkoholické nápoje v jídelně na pláži.Skleničky jsou upatlané oprýskané a v mnoha případech prasklé a z prasklin vytéká ven tekutina.Navrhuji všem vzít si s sebou svoji vlastní nádobku na pití.Nelíbili se nám také kočky které byli v hlavní jídelně i v plážové jídelně a žebrali hlavně o maso.

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Pláž je písečná s drobnými kamínky.Brzo ráno byla vždy pláž již uhrabaná,čistá se srovnanými lehátky.Kartičku kterou jsme dostali jsme na pláži vyměnili za osušku a podušku na lehátko za námi ochotný egypťan přinesl.Vstup do moře je pozvolný ,kousek od břehu už jsou bójky a za nimi rozsáhlé korálové podloží.Voda úžasně čistá, všude pod nohami se pletou barevné rybky.Brzy ráno jsem chodila se známými šnorchlovat.Život pod vodou v Rudém moři je asi to nejúchvatnější co našinec může vidět.Jedině za tím sem

lidé jezdí.Také mě to dá se říci učarovalo.Ta spousta krásných barevných,rozmanitých tvarů korálů a spousta barevných ryb.Na šnorchlování doporučuji boty do vody.Nad korály

je dost málo vody,odřela jsem si tam nohy.Na korály je zakázáno se postavit a šlapat.Ze břehu pozoruje jeden ze zřízenců a hned píská na píšťalku.Zažili jsme také velký a razantní odliv moře jaký tam už dlouho nebyl. Voda ustoupila o mnoho metrů a obnažil se celý rozsáhlý korálový útes.Zažili jsme také několik dní po sobě velmi větrných s červenou vlajkou.Teploty o něco klesly a pro ty kteří se spálili na prudkém sluníčku to byly příjemné dny odpočinku.

Okolí hotelu  průměrně (3,2/5)

Jako všude kde je poušť,písek a binec okolo hotelu.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Celkový dojem tak trochu rozpačitý.Ale jeli jsme tam za teplem , sluníčkem a podmořskými krásami a hlavně si odpočinout.Pravda odpočinuli jsme si ,ale příště zase jinam.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 103
z 119 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání