Napsat recenzi

Úžasný podmořský život a krásný hotel

Recenze hotelu Three Corners Pensee Royal Beach Resort **** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 3,4/5
Vloženo:
Pobyt: duben 2016
Přečteno: 1 584x
Recenze se líbila: 478 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 4
Komentáře: 6

Galerie videí

Celkově na nás hotel působil výborným dojmem již od počátku. Hned ráno po příjezdu z letiště nás recepční poslal nejdříve se nasnídat a pak hned byly připravené pěkné pokoje (ani za to nechtěl peníze). Prý je to jeden z mála hotelů kde jsou takto vstřícní. V sousední Utopii museli lidé čekat několik hodin na pokoje a snídani nedostali vůbec. Je zde krásná udržovaná zahrada, skvělý vstup do moře (boty nejsou potřeba) a úžasný podmořský život (tolik krásný korálů a ryb jsem ještě neviděla). Dále jsme dostali zdarma přístup na wifi síť v hale a to 250 MB/pobyt/pokoj (to je také výjimečná služba). Uspořádali nám i diskotéku na přání. Všichni byli moc milí a vstřícní a snažili se nám ve všem vyjít vstříc. Hotel byl málo obsazený, což byla výhoda (nikde fronty, všude dost místa) i nevýhoda (menší výběr).

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Pokoje pěkné, veliké postele, každý den úklid, čisté ručníky, voda na pokoji (1,5L na pokoj). Konvice, hrníčky, čaj, televize, fén. Koupelna hezká. Ze všech pokojů byl výhled směr bazén / moře. Nebyl v provozu všechny části, takže ubytovávali v 1 křídle. My jsme byli v přízemí a měli jsme terasu s posezením, vrchní patra měla balkon s posezením. Jediné co nás trochu trápilo byli komáři, kteří tam večer létali, ale za to v hotelu nemohli.

Strava a stravování  průměrně (3/5)

Na hotelu nás bylo také málo (nejdřív tak kolem 40 a pak tak 60), snídaně, obědy, večeře v restauraci v hotelu (restaurace na pláži je v provozu jen pokud je hotel více zaplněn, ale bar tam fungoval cca 10 - 17h). Z jídel si vybere každý: maso (kuřecí, hovězí), ryby, grilování venku u restaurace ( křepelky, maso, ryby), hodně zeleniny, těstoviny, pizza a egyptské speciality.

Bar v lobby otevřen celý den až do noci. Bar u bazénu otevřený cca 10 -17h, tam se odpoledne podávaly hranolky a případně i jiné malé občerstvení. Je pěkné, že člověk může sedět v bazénu, pít například rum s colou a k tomu jíst hranolky :-) Z alkoholu bylo na výběr Rum, Vodka, Ouzo (42%), Whiskey, Brandy, Pivo, dále nealko - Voda v barelech, Sprite, Fanta, Coca Cola, džusy... Víno bylo k dispozici během obědů a večeří. Jsou ochotní vám nalít drinky i do termohrnku, jinak je vše v plastových kelímcích a v Lobby ve sklenicích. U některých obědů a večeří byly připraveny namíchané drinky volně k rozebrání před vchodem do jídelny. Nestalo se nám, že by někdy něco chybělo.

Někdo říká, že v Utopii je lepší jídlo, ale delegátka společná pro oba hotely chodí jíst do Penseé, že zde vaří lépe :-)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,4/5)

V lobby WIFI zdarma, což je super. Personál je velice příjemný a snaží se ve všem vyjít vstříc, cítili jsme se tam opravdu příjemně. Rodiče byli na masáži a říkali, že maséři jsou opravdu zkušení a pomohli jim od zablokovaných zad. Také je zde posilovna, dá se tam zacvičit. SPA v areálu hotelu (včetně vířivky). Je tam i lékárna, před hotelem je poměrně dost obchodů, mají tam téměř vše a dá se celkem dobře usmlouvat ceny. Na pláži můžete jezdit na koních nebo velbloudech.

Animátor Chico je fajn, je s ním legrace a snaží se - dopolední strečink pod palmami u pláže, kolem poledne aquagym v bazénu, odpoledne se nás snažil nalákat na vodní polo nebo případně na petanque a večer byla diskotéka buď uvnitř nebo to pouštěl i venku na terase, ale záleží jestli někoho sežene, lidem se většinou moc nechce. Taky jsme s ním hráli Člověče nezlob se, které dostal k narozeninám :-)

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Byla jsem 5 x v Egyptě, ale tady byla nejkrásnější pláž a podmořský život. Voda byla krásně teplá. Pláž a moře vhodné i pro děti, písek na pláži i v moři, pozvolný vstup. Krásně se dá i plavat. Korály asi ve 2m hloubce i méně. Z druhé strany u oranžové bójky je také písečný vstup a pak je tam krásný podmořský svět a celé obrovské korálové stromy a dál korály spadající do hloubky.

Viděli jsme hodně různých ryb rozmanitých velikostí a tvarů (některé i přes 1m a taky nafukovací ryby), bydlí tam i 1 sasanka a u ní klauni "Nemo", dále jsme viděli nějaké chobotnice, perutýny, rejnoky (trnucha modroskvrnitá), 1 malou murénu bílou a pak cca 2m dlouhou tmavou murénu - neustále bylo na co se dívat. Do zátoky také občas připlouvají delfíni, my jsme je za týden viděli 3x, ale někdo za 3 týdny 1x.

Lehátek je všude dostatek, přinesou Vám matraci až na lehátko i s ručníkem.

Okolí hotelu  průměrně (2,9/5)

Dva hotely propojené vedle sebe - Penseé a Utopia Beach Club, je možné jít do Utopie na tobogán a skluzavky, dále tam občas bývají i večerní vystoupení a taky jsou tam další obchody (kromě těch před hotelem Penseé). Vedle Utopie je potápěčské centrum.

Cca 2km směrem k Hurghadě je hotel Novotel, mají tam velmi dlouhé molo a dá se tam taky zašnorchlovat, ale u našeho hotelu to bylo lepší. Je to procházka tak na 30min 1 směr. Na druhou stranu byla zátoka a pak dál také nějaký další hotel.

Od letiště je to asi 1 hodinu. Výborné je, že je tam opravdu klid a výborné podmínky pro odpočinek.

Celkový dojem  průměrně (3,4/5)

Bylo to opravdu skvělé, myslím si, že se tam ještě určitě vrátíme! A rodiče to plánují hned na příští rok.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 160
z 272 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Petra: Dotaz - 1. 6. 2016 12:16

Dobrý den, máte úžasné videa, mohu se optat, jakým tipem kamery natáčíte ? Tento hotel a vedlejší Utopie jsou naši oblíbenci a taky bychom si rádi něco natočili. Děkuji reagovat

Iveta: Re: Dotaz - 1. 6. 2016 20:48

Dobrý den, videa nejsou moje, pouze jim dělám reklamu. Raději se zeptejte přímo pod videem na youtube, autor je HePetr https://www.youtube.com/user/HePetr Jsem ráda, že se vám v Pensee a Utopii líbí. Iveta reagovat

Mária Helen: Re: Dotaz - 4. 8. 2016 11:31

Dobrý deň,prosím,ako je to tam s medúzami?Chystám sa tam koncom augusta.V r.2014 som bola v Tunisku a mám nepríjemnú skúsenosť s medúzou,ktorá ma popŕhlila... reagovat

Iveta: Meduzy - 9. 8. 2016 14:13

Dobrý den, medůzy tam sice byly, ale takové, které nežahají. Neměly ty chapadla, bylo to jen takové želé. 1 den jich bylo víc, pak už zase téměř žádné. Těchto medůz se nemusíte bát. Iveta reagovat

Lenka: Dotaz - 2. 6. 2016 17:40

Dobrý den paní Iveto, Vaše recenze byla hodně podrobná a moc nám pomohla. Chystáme se do Penseé v srpnu. Chtěla jsem se zeptat s jakou CK jste jeli. A jestli je bezpečné jet na výlety? A jestli se tam dá jet na nákupy (trhy). Byly jsme v Egyptě 2x a pokaždé v Hurgádě. Moc předem Děkuji. reagovat

Rakovi: Re: Dotaz - 4. 8. 2016 7:34

Vše tak ,jak paní píše.Přesto je to hotel pro nenáročné klienty,kteří mají rádi klidnou dovolenou.Děti tam mají velmi málo atrakcí,ale je možné jít do Utopie.To samé s koupáním a šnorchlováním kdy je možno také využít pláž Utopie. V sobotu 6.8.se do Pensee vracíme potřetí za sebou. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání