Napsat recenzi

Skvělá dovolená

Recenze hotelu Three Corners Pensee Royal Beach Resort **** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 3,4/5
Vloženo:
Pobyt: září 2014
Přečteno: 1 098x
Recenze se líbila: 603 čtenářům
Fotografie: 8
Videa: 0
Komentáře: 2
  • Rejnok u hotelu Rejnok u hotelu
  • Perutýn na Marsa Mubarak Perutýn na Marsa Mubarak
  • Dugong Dugong
  • Muréna na Marsa Mubarak Muréna na Marsa Mubarak
  • Kareta na Marsa Mubarak Kareta na Marsa Mubarak
  • Jamajka a naše příprava na výlet Jamajka a naše příprava na výlet

Stále jsme uvažovali, jestli do tohoto hotelu jet, nebo ne. Nakonec jsme si řekli, že to riskneme, nejsme nijak nároční a jedeme si dovolenou vždy užít a ne hledat nějaké hloupé chyby. Kdo chce, vždycky si je najde. Po příjezdu do hotelu jsme s překvapením ihned dostali náramky a místo čekání na pokoj jsme mohli jít na snídani. Na pokoj jsme čekali asi do 11, ale to jen z toho důvodu, že jsme je prosili o dva pokoje vedle sebe. Ostatní už byli ubytovaní kolem 9. hodiny ráno.

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Pokoj moc hezký, prostorný, koupelna taktéž. Dostali jsme oba pokoje s výhledem na bazén a na snídani i večeři jsme se dostali do 2 minut. Na pokoji jsme měli fén, trezor a varnou konvici. Každý den nám doplňovali čaje i kávu. Samozřejmě byly na pokoji každý den 2 lahve vody.

Strava a stravování  průměrně (3/5)

Strava byla rozmanitá, po týdnu se něco začne opakovat, ale nám to tedy vůbec nevadilo. Vždy je obrovský výběr. Každý den byla ryba, hovězí i kuřecí maso, rýže, brambory. Jednou za týden byl losos, holoubátka, játra a další speciality. Denně byla svačinka u bazénového baru. Dělali tam hamburgery, játra a každý den byly hranolky s kečupem a zmrzlina (vanilková, čokoládová a mangová). Jediné co mi tady chybělo bylo ovoce. Sem tam fíky, jablka, pomeranče a pouze jednou byl meloun. Oproti jiným hotelům také menší množství dortů, ale při tom množství jídla ochutnáte jeden a stačí vám to :-D Každé pondělí a čtvrtek se na pláži podává večeře a la carte- italská. Různé druhy pizzy, špagety, úžasná rajská polívka, rajčata s mozarellou a další italské speciality, opravdu super to vyzkoušet.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,4/5)

Vybavení hotelu stejné jako v každém jiném, navíc zde byl i krytý bazén, ve kterém byla opravdu studená voda, takže kdo se bude chtít osvěžit, tak doporučuju vnitřní bazén, přece jenom mělo v září moře u okraje 40°, takže se vnitřní bazén hodí. Všichni v hotelu usměvaví, nápomocní. Jediné problémy, co se v hotelu děly a musely se řešit, nedělal nikdo jiný, než znovu a zase jenom Češi. Jdete si dát ráno osušky na pláž, zajdete na snídani, přijdete na pláž a osušky nikde. A když se po nich začnete shánět tak přiběhne klučina z ručníkového domku a řekne vám, že ví, kdo vám je ukradl. Co myslíte, přiznala se ta Češka, která známým ručníky ukradla? Samozřejmě, že ne. A na recepci nám samozřejmě bylo oznámeno, že ručníky musí zaplatit. Takže jediné varování- noste si raději svoje ručníky, nebo si je před ostatními Čechy hlídejte. Během našeho pobytu jsme využili služeb místních prodejců a jeli na výlet s Titem. Celodenní výlet lodí na Marsa Mubarak, kde je možnost vidět želvy, dugonga a delfíny. Karety na tomto výletě uvidíte na 99% S dugongem a delfíny je to horší, pouze 20%. I přes tak malou šanci se na nás usmálo štěstí a dugonga jsme viděli- konečně. Delfíny bohužel ne, ale po zážitku s dugongem, kdy jsem byla asi 20 cm od něj, mi to ani nevadilo. Na lodi máte po celou dobu k dispozici pití a po druhém šnorchlování oběd (špagety, kuře, mleté maso, ryba, hranolky, rýže). Druhým výletem byly čtyřkolky, i když už jsme na nich několikrát byli, tyhle mě lákaly, protože byly s programem. Výlet jsme samozřejmě kupovali přes Jamajku a byl to úžasný zážitek. Žádné pomalé posouvání se v řadě, jako když jedete přes cestovku. Vyjížděli jsme kolem půl čtvrté a postupně zastavovali na předem určených místech, u korálové skály, u acai tree, na místě, kde dříve byla beduínská vesnice a poté v samotné beduínské vesnici, kde jsme zdarma dostali čaj a vodní dýmku. U beduínské vesnice se také nachází studna, ze které čerpají hotely Pensee, Utopia a Akassia vodu, takže pro ty, které to zajímá, jako nás, je to super podívaná. Na hotel jsme se vrátili kolem sedmé hodiny plní úžasných zážitků.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Pláž a moře úžasné. Krásnější šnorchling jsem v Marse ještě neviděla. A těch možností kam plavat, pokaždé je tam něco jiného, nového. Ale abyste se dostali na útes, musíte dojít až k utopii ( k molu) a proplavat až dozadu. Nesmíte chodit po korálu. Neustále se to tam omílá a opakuje a stejně tam každý den plavčík píská na lidi, kteří si přejdou po korálu skoro až k útesu. (Stoupání na korál je pod pokutou 50 Euro) Pro ty, kteří to neví... Unesco korály kontroluje a když zjistí, že jsou poničeny, dává to za vinu hotelu, který podle nich kontrolu toho, zda někdo poničuje korál podceňuje a rovnou hotel nechají zavřít. Tak si uvědomte, jestli za vaši pitomou fotku vln z blízka stojí zavření hotelu a tím i to, že přijde o práci tolik lidí. K Utopii jsme chodili šnorchlovat nejčastěji. Na pláž je lepší si zajít dříve ráno a dát si na lehátka třeba šátek, nebo pokud jste odvážnější tak osušky. Osušky se ale vydávají každé ráno až od 8.00. Na pláži jsou také každý den obědy, což je super, protože se nemusíte z pláže zase plazit nahoru do hlavní restaurace.

Okolí hotelu  průměrně (2,9/5)

Vedle hotelu leží druhý hotel Utopia, jinak nic moc kolem není, jako všude v Egyptě. Když se půjdete projít na pravou stranu od hotelu, jsou tam korály až úplně u břehu, takže všude spousta poustevníčků, mušlí a nádherných obrovských lastur. Před hotelem je velké nákupní centrum, kde doporučuju zajít koupit trička, kalhoty a hlavně koření a čaje. Pokud chcete domů přivézt čaj, nebo koření, doporučuju jej určitě koupit u Penseé a ne u Utopie. V tomto obchůdku Vám dá Ali všechno vyzkoušet, uvaří vám jakýkoliv čaj chcete, cokoliv si řeknete. Dá se s ním i hezky smlouvat, narozdíl od chlapíka, co prodává koření v Utopii. Tabáky do vodních dýmek, vodní dýmky samotné, kabelky a další dárkové předměty doporučujeme zase koupit na kraji Utopie, to samé pokud máte zájem o parfémy, tak je doktor Azat tím pravým pro vás. Mají tam nejlepší ceny, v nákupním centru u Pensee nechtějí v podobných obchodech smlouvat. Takže koření a oblečení u Penseé, dárky, vodní dýmky, tabáky a parfémy u Utopie. :-) Karton 10 krabiček tabáků od Nakhly, nebo Kleopatry vychází na 10 dolarů. Když půjdete podél pláže dozadu za molo a celkově za Utopii najdete tam beduinský stan, kde si můžete dát super shisu, kokteily, ibiškový čaj, pivo. Chodili jsme sem ob den, shisa za 2 eura, ale vymění vám uhlík kolikrát chcete zdarma, ne jako na hotelu, kde je ta shisa fakt fuj :-D Koktejly naprosto úžasné, vše dělané z čerstvých džusů 3-4 eura. Pivo a ibiškový čaj 2 eura. A nejlepší překvápko večera, sednete si, zeptají se vás odkud jste a za chvíli už po celém stanu hrajou Kabáti.:-D

Celkový dojem  průměrně (3,4/5)

Naprosto úžasný hotel se skvělými službami, jediné co mi na dovolené chybělo bylo opravdu jenom to ovoce a co mi tam přebývalo byli nevychovaní Češi. Bakšiš je na denním pořádku. Ale znáte to, spousta Čechů by všechno chtěla a není ochotná za to nic dát. Ob den jsme nechávali na pokoji dolar a ob den jsme měli z ručníků labutě, loďky, slony atd. Měsíční plat průměrného číšníka, který pracuje od 7:00-2:00 je v tomto hotelu 70 dolarů. Takže zhruba 2 dolary denně za 19 hodin práce? Kdo z vás by za takové peníze pracoval? Za každý dolar, euro i egyptskou libru jsou nejšťastnější na světě. Dáváte jim přece jenom jejich denní poloviční plat. Rádi bychom se sem určitě jednou vrátili.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 160
z 272 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro obchodníky
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Michal: Pivo - 18. 10. 2014 15:46

Rad bych se zeptal nekoho, kdo se ted nekdy vratil. Maji na barech at na plazi nebo u bazenu toceny pivo? Pokud ne, neni problem s teplotou? Mam uz rezervaci na pristi rok v cervnu, jede nas vetsi parta, tak aby jsmevedeli co cekat. Diky moc. reagovat

Lucka K.: Re: Pivo - 19. 10. 2014 19:31

Točené pivo tam bohužel nebylo. Bylo lahvové. A teplotně... Někdy bylo teplé, jindy ne. Ale pokud dáte číšníkovi, který tam bude nějaký ten dolar, určitě ho studené mít budete :-D reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání