Napsat recenzi

Hotel UTOPIA parádní pláž, dobrá kuchyně, příjemný personál

Recenze hotelu Utopia Beach Club **** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: listopad 2019
Přečteno: 1 083x
Recenze se líbila: 355 čtenářům
Fotografie: 6
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Aquaaerobic Aquaaerobic
  • restaurace v noci restaurace v noci
  • pláž s restaurací pláž s restaurací
  • Silný proud Silný proud
  • Západ slunka Západ slunka
  • U kytek U kytek

Poprvé jsem byl v hotelu UTOPIA v r. 2012 a moc se mi tam líbilo, nádherná písčitá pláž, chráněna před velkými vlnami bariérou asi 150m před ní, takže nikdy vám tam nevisí černá vlajka zakazující koupání v moři a mající hezké korály různých barev a tvarů, některý den můžete plavat pár metrů vedle dovádějících delfínů, nebo i zahlédnout velkou želvu karetu. Dobrá kuchyně a milý personál – jaký to rozdíl oproti vedlejšímu hotelu PENSEE, tento rozdíl si uvědomuje stále větší množství zákazníků, kteří mají zkušenost z obou hotelů a zažili si „Faraonovu pomstu“ v PENSEE s ražniči – mleté zbytky masa, co týden dal. Mohužel ono mleté maso se začíná objevovat i na jídelníčku v Utopii na místo třeba dříve běžného jehněčího masa. Asi bych měl varovat před Mexickou večeří podávanou v restauraci na pláži, ta začínala pro nás červeným vínem podávaným ve sklenicích podobných hořčičákům s ostrými, rty drásajícími okraji, následoval dobrý zeleninový salát a pak hlavní jídlo tortila, což bylo ono mleté maso, zapečené v těstě, což jsme po ochutnání nedojedli, vše zachraňovalo kuře, desert v podobě pudinku jsme nejedli. Po návratu do hlavní restaurace nás kolegové litovali a říkali proč jste tam chodili, zde byla pro všechny parádní večeře – prodloužený helouvin. Před pár roky bylo možné si zatančit při slušné hudbě, tam kde dnes jsou playstejšny, místo toho od půl deváté hned před restaurací se ozývá uši trhající rytmický rachot, který jen s velkou tolerancí lze nazvat hudbou. Delegátka Jitka, když jsem telefonicky chtěl, aby mi upřesnila dobu odjezdu autobusu a odletu do Brna, tak mi vyčítala, že jsem nebyl ani na jediné její schůzce, není to pravda a protože nic nového jsem se na té první nedověděl, jen tam neustále nabízela zájezdy (na Asuánu a v Luxoru jsem již byl před pár roky), takže jsme ji na nic nepotřebovali. Otřesné je, že na letiště vás dovezou 3 hodiny před odletem, tam narostla byrokracie do fantastických rozměrů, procházení rámy, RTG, kontrola zavazadel se opakuje 2X, kontrola pasů a víz 4x vždy jiným zaměstnancem, hodinu před odletem vás vyzvou k nástupu do GATE 4 a tam jako blbci hodinu ve stoje čekáte. Změny jsou bohužel jen k horšímu, přesto pokud bych příště jel do Egypta, tak UTOPIA by byla asi první destinací, o které bych opět uvažoval. Jenže B***** v posledních letech nabízí málo vhodných termínů zájezdů s odletem z Brna a tyto jsou brzy vyprodány. Pak zákazníkům vnucují hotel PENSEE, kde sice mohou používat stejnou pláž, ale jinak vše je horší. Pravidelně nastává případ, kdy pro UTOPII (kde není z 50% vyčerpaná kapacita hotelu) již B***** nemá volný zájezd – volné letenky v letadle, ale má volné pro zájezdy do PENSEE, které neprodaly. Odmítají využít letenky rezervované pro zájezd PENSEE s volnou kapacitou hotelu UTOPIA. Ano, to by bylo trochu práce navíc a to po nich nikdo nesmí chtít.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Dobré

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Každý si může vybrat, takže dobré

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Tradičně milý a vsřícný personál.

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Po této stránce jedna z nejleších destinací v této lokalitě. Jen to korozí se rozpadávající molo by měli odstranit dříve než někoho zabije, podobně jako vraky předchozích lodí UTOPIA uvízlé v písku. To je již ostudné. Občas hlavně při přílivu dosti silný proud může nzkušeného plavce zanést nad korály a hrozí mu pak zranění. Je třeba dbát vyznačení bójkami a nepřeceňovat své síly.

Okolí hotelu  průměrně (3,2/5)

Na západní straně poušť , minaret a pár hospodářských objektů, východní strana pěkná písčitá pláž, před ní asi 150m bariára chráníci moře u pláže před vetšími vlnami. Poblíž největší skály bariéry nádherné kaverny mezi korály.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Tradičně dobrý.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 103
z 119 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání