Napsat recenzi

Dovolená červen 2021

Recenze hotelu Calimera Akassia Swiss Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 3,9/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2021
Přečteno: 1 794x
Recenze se líbila: 147 čtenářům
Fotografie: 4
Videa: 0
Komentáře: 0
  • korálové podloží...panoramaticný snímek korálové podloží...panoramaticný snímek
  • z plážového baru z plážového baru

Přes covidové opatření dovolená proběhla bez obtíží. Pobyt jsme měli na 8dní s vnoučaty 2+7let. Objednaný hotel Calimera, avšak po příletu jsme byli umístění do vedlejšího, přilehlého LTI , což ve finále bylo to nejlepší. Důvod změny byla obsazenost egyptskými klienty v Calimeře, což pro nás Evropany bylo lepší být odděleni. Let do Egyptu probíhá v noci, 4,5hodiny. Po příletu cca v 7h a vyplnění karty jsme byli posláni na snídani a poté ihned ubytováni.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Ubytování bylo v LTI, pokoj s výhledem na moře a bazén. Dvojlůžko, přistýlka a dětská postýlka. Pokoj dost velký, aby se tam vše vešlo. Lednice doplňovaná vodou, konvice + káva. Balkon - prostorný, sušáky , židle + stůl.

Bohužel daň za pokoj u pláže byla velká vzdálenost do restaurace, kde probíhaly snídaně a večeře /LTI/. Ale jezdil tam takový minibus, který vás odvezl...při štěstí, že ho zastavíte. Celkově však k ubytování není výtka, úklid jak má být - 100%.

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Na 5*hotel dost skromné. Mohli jsme chodit jak do Calimery /kde teda byla hlavně ta egyptská klientela/, tak i do LTI /což jsme využívali my/. Snídaně standart, obědy na pláži dost skromné, večeře nejslabší co jsem v Egyptě zažila. Strašně malý výběr, žádné zeleninové saláty, málo ovoce-červený meloun vůbec nebyl, strouhané zelí, papriky, lilek na vícero způsobů.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

Bonusem tohoto resortu je aquapark, otevřený od 10h-17h. Bohužel plně obsazen arabskou klientelou. Dále je tu nespočet bazénů, u kterých se de facto odehrála naše dovolená. Bazény čisté, areál také. Několik malých krámků bylo součástí hotelu...pro mě však dost předražené. Ve finále jsme vše koupili na letišti a za poloviční ceny. Personál ochotný a příjemný. Animační programy jsem nezaznamenala.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Bohužel pláž byla pro mě úplně největším zklamáním. Kolem celého areálu bylo korálové podloží, přes které se chodit nemohlo. 70%času byla vyvěšená červená vlajka a do moře se jinak, než přes molo, člověk nedostal. Tak když vyvěsili žlutou či zelenou vlajku, tak došlo k hromadnému náběhu a šnorchlování a zaplavat si bylo docela problém. A ta úžasná umělá laguna ? :-(....vybagrovaný obdélník, hlava na hlavě...včetně arabských žen v jejich šatech.

Podmořský život byl ale asi hezký....

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Nic, ale to v Egyptě tak prostě je.

Celkový dojem  průměrně (3,9/5)

Vzhledem k tomu, že jsme měli malé děti, které chtějí hlavně bazén, tak jsme si to užili. Osobně ale jezdím za mořem a tady jsem za celý týden byla 3x na 10 minut, protože jsem se odmítala probojovávat na tom jednom molu. Také celkový dojem zkazila egyptská klientela ubytovaná v celé Calimeře. Jinak obsazenost tak 50%. Nějaké covid drsné opatření jsem nezaznamenala. Respirátor v letadle a v autobusu, jinak jsme ho neměli.

Bohužel tento hotel nemůžu doporučit milovníkům plážové dovolené. Byla jsem v Egyptu 5x a opravdu tak špatný přístup jsem nikdy neměla. Pláž zřejmě z těchto důvodů byla úplně prázdná. Kdo však má rád bazénovou dovolenou, tak by se mu mohlo líbit.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 35
z 46 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání