Napsat recenzi

Spokojenost, spokojenost, spokojenost

Recenze hotelu Calimera Akassia Swiss Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 3,9/5
Vloženo:
Pobyt: duben 2014
Přečteno: 702x
Recenze se líbila: 542 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Dovolená, kam jsme nikdy nechtěli. Egypt - špína - průjem - samý písek - ale nakonec velice hezké překvapení. Nikdy jsme se nevrátil zpět do téhož komplexu, ale zde jsme udělali vyjímku. Za měsíc jsme jeli znovu do stejného koIplexu, ale LTI.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Sice se nejednalo o přemrštěný luxus, ale bylo zde čisto, každý den úklid, nové povlečené postelí, nové ručníky a doplnění zásobníků s mýdlem, klima funkční, na pokoji trezor bez poplatku a lednice s dvěma lahvemi vody. Ostatní pouze za poplatek. Neměli jsme s tím žádný problém. Krásně klenuté stropy, pokud bydlíte v přízemních pokojích krajních.

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Co se stravy týče, tak nemám velkých připomínek, jen mi zde scházelo více mořských plodů, které jsem opravdu postrádal. Skladba stravy nám ale vyhovovala. Po požití všech pokrmů a pití jsme nezaznamenali žádné nevolnosti, průjmy ani malátnost. Myslíme si, že si zde každý vybere. Pitný režim pouze místní nápoje, ale bez problémů, občas se nám zdálo, že nás chtějí utopit jak se o nás starali místní domorodci, pardon místní obsluha. Za mořské plody strhávám jednu hvězdičku.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

Vybavení bylo dostačující, sice nejsme žádní sportovci, ale do fitka si člověk zajde doma, i když zde bylo také fitko. Nabídka masáží a dalších služeb za poplatek zde bylo dosti. Aquapark s množstvím klouzaček, bazénů a atrakcí i pro ty nejmenší děti, vše bez poplatku. Noční diskotéka rovněž bez poplatku od 23 hodin do brzkých ranních. Tenisové kurty za poplatek, plážový volejbal, herna pro děti, dětský koutek, internetová klubovna bez poplatku, obchůdky atd, vše v komplexu střediska. Personál byl velice milý bez nároku na tringelt (všimné, spropitné), ale pokud sám člověk vidí zájem, který se dostával nám, rád poskytne i odměnu za obsluhu cca 1USD, což dnes nechá v restauračním zařízení u nás i více.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Pláž byla písčitá, denně upravovaná, čistá. Denně nové ručníky k moři - pokud si je u stánku vyměníte - bez poplatku, lehátka a slunečník rovněž bez poplatku, V korálech vyhloubený bazén pro možné koupání z písčité pláže, jinak dva vstupy přes mola do moře na šnorchlovní, nádherné korály a mořský život. Protože se jedná o destinaci, kde je větrno, tak nikdy se nestane, aby se nemohlo do moře, protože tento tzv. bazén v korálu cca 30 x 150 m tlumí vlny a je stále velice vyhřátý - ideální pro menší, ale vždy s dostatkem prostoru i pro plavání. Zákaz chůze po korálech a krmení rybiček, kterých tu bylo neuvěřitelné množství - ale i přes tento zákaz, jako správní Češi jsme rybičky krmili.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Okolí hotelu není žádné, protože se jedná o komplex v poušti, ale rozlohou neumím odhadnout asi 1,5 km2 je dostačující. Nikde žádné nepokoje, klid a relax, ale toto je velice vhodné pro rodiny, které chtějí relaxovat a užít si klidu a pohody. Možnost dohodnout výlety s delegátem, ale těchto služeb jsme nevyužili.

Celkový dojem  průměrně (3,9/5)

Celkově hodnotíme tuto dovolenou jako jednu z nejpovedenějších, protože jsme se opravdu z relaxovali, noční klid je opravdu klid a pokud si chcete užívat hlasitého večera, tak i ten zde máte na diskotéce, kterou jsme rovněž využili. Prostoru u bazénů, kterých je tu nespočet, je ráno odpoledne i večer a nemusíte ráno v 6 hodin lítat s ručníkem, aby jste měli volné lehátko, i když bazénů jsme vůbec nevyužívali. U moře bylo rovněž vždy volno. Mohu s klidným svědomím tuto dovolenou doporučit i s malými caparty.

Pozor na termín, možná v plné sezoně je zde rušněji.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 35
z 46 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání