Napsat recenzi

Poprvé v Egyptě

Recenze hotelu Calimera Akassia Swiss Resort ***** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 3,9/5
Vloženo:
Pobyt: květen 2015
Přečteno: 1 874x
Recenze se líbila: 562 čtenářům
Fotografie: 5
Videa: 0
Komentáře: 3
  • Slunečníky se zábranami Slunečníky se zábranami
  • Fitness centrum i s běžícími pásy Fitness centrum i s běžícími pásy

Navštívila jsem již mnoho států, mnoho hotelů ale Calimeru musím zatím zařadit na první místo. Kdo má nějaké dotazy tak pište, vše co budu vědět tak ráda zodpovím.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Ubytování dle mě perfektní. Obrovské postele, hodně prostoru všude, čisto, uklízeno každý den, krásná terasa s křesílky a stolečkem s pěkným výhledem na palmy. Sprchový kout bez jedné stěny ale překvapivě voda skoro vůbec netekla ven. Dostatek zásuvek všude, takže také nebyl problém. Na pokoji jsme měli i fén, konvici na vaření čajů takže pro milovníky teplých nápojů doporučuji si něco přivézt, minibar (trošku problém s pet lahvemi vše dávají do sklenic tak si nějakou přivezte, trezor, TV bohužel bez českých kanálů jak jsme se hned přesvědčili :))).

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Na výběr opravdu všeho dostatek, pestrá strava a převážně zdravá. Smažených věcí tam najdete opravdu málo. Okurky, rajčata, omelety, vejce na tvrdo, ryby, hovězí maso, rýže, brambory na sto způsobů, na oběd a večeři vždy dva různé druhy polévek, melouny, olivy, sýry, salámy a opravdu spousta dalších věcí, nemůžu si vůbec stěžovat !!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

Personál hotelu, to je strašně rozporuplné. Kuchaři, číšníci bezvadní, obsluha skvělá, na recepci také v pořádku, ale pak se našli takoví ti typičtí egyptané co za vše očekávají bakšiš a opravdu budou čekat dokud jim ho nedáte což je docela protivné. Za každou blbost. Někomu to vadí, někoho to nepřekvapí to je samozřejmě asi na každém člověku zvlášt ale mě to tedy ve srovnání s Tureckem vadilo šíleně, tam to byl přesný opak když jste jim dali bakšiš tak byli naprosto unešeni a vůbec to nečekali, tady ještě mával rukama, že to je málo. Jinak vybavení hotelu naprosto vynikající opravdu si tam najde každý vše, tenis, volejbal, fotbal, lukostřelba, kurzy potápění, fitness centrum, aquapark - desítky toboganu a skluzavek některé docela drsné (opravdu luxusní a vše zdarma), desítky bazénů věčně prázdné (nevím jestli to bylo tím, že jsme tam byli v květnu ale celý komplex byl poloprázdný a v bazéně jsem věčně plavala sama. Musím si stěžovat na internet. Je zde sice internetový koutek (cca 5 pc zdarma) ale wifi to je tedy něco, připojení na půl hodiny 6 euro. No to mi říkejte kdo by to zaplatil. Já potřebovala internet nutně kvůli práci a tak jsem nakonec vymyslela, že si koupím tu jejich egyptskou sim kartu s internetem což byl asi nejlepší krok co jsem udělala :)) Dávám 4* ale to jak jste po přečtení mého dlouhého odstavce odhadli tak jen za chování některých zaměstnanců jinak bylo vše skvělé.Také mi vadilo, že se od určité doby nesmělo do moře! U bazénu to chápu skrze úklid a tak podobně i když nějaký jeden bazén by mohl zůstat otevřený déle ale do moře, že vám zakazují jít to už mi přijde přehnané.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Plážový bar se zmrzlinou, pivem, nealko nápoji (trošičku mi chyběla ledová tříšt ale vynahradily mi to jejich skvělé džusy). Moře snad nejhezčí co zatím kde bylo. Vybagrované korály hned u vstupu do moře, takže je tam prostor na plavání pro ty méně zdatné nebo děti. I tam můžete vidět spoustu ryb a všeho možného. Když se projdete po molu tak máte na výběr bud seskočit rovnou anebo jít po schůdkách :)) a tam začíná úplný ráj v potápění. To už mi ale přijde opravdu pro ty zdatné. V mé době pobytu se tam jedna slečna topila, protože ji žahla medúza, takže pozor :)) ale nechci vás děsit jen bych tam rozhodně nepouštěla menší děti samotné. Dlouhou dobu pobytu jsme měli čevenou vlajku takže se dalo koupat jen v tom vybagrovaném moři při vstupu. Pláž čistá krásná, spousta slunečníků s lehátky, jsou tam i šnůry na zavěšení oblečení ... Nemůžu si stěžovat na nic !

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Bohužel já opravdu nevím jak to jinak hodnotit. Hotelový komplex nádhera ale jakmile vyjdete ven tak je všude písek a odpadky :), prostě pusto nikde nic až snad po 5km nějaký ten hotel. Výlety v nabídce jsou i když tedy ty ceny, málem jsem padla do mdlob ale že by jste si sami vyšli někam ven to tedy nehrozí.

Celkový dojem  průměrně (3,9/5)

Ubytování pro mě opravdu skvělé bez chyby, pláž a moře taktéž i když mi vadí že od té určité doby se už do moře nesmí. Jsem zvyklá jít si zaplavat v noci, miluji to noční koupání a tady to prostě nelze. Jídlo nemůžu ani vynachválit. To samé služby hotelu až na ty jejich bakšiše (doporučuji přivézt hodně jednodolarovek - a pozor chtějí raději eura než ty slavné dolary, to jsem se také dověděla až tam. Vezmou obojí ale lepší jsou Eura) a wifi připojení. Okolí hotelu se dle mě hodnotit nedá.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 35
z 46 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro obchodníky
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Lubo: Lekaren - 22. 6. 2015 15:24

Vdaka za recenziu. O tyzden tam odchadzame a kedze je hotel na samote, je tam aj lekaren, alebo je vhodnejsie si kupit Drotazide na letisku pri prilete, pokial tam lekaren je? reagovat

KajusaK: Re: Lekaren - 22. 6. 2015 16:33

Dobré odpoledne, Hotel je sice opravdu mimo civilizaci :-) ale lékárna tam je i doktoři :)) v pohotovosti nonstop :)) takže žádné starosti :)) reagovat

Pavel: WIFI + faraonova pomsta - 3. 7. 2015 9:37

Ahojky, dá se přímo v hotelu koupit sim karta na wifi, nebo musím zajet do tzv. města. Prášky na faraona se dají sehnat tedy přímo v hotelu. Komáři asi nic. Jedu tam v srpnu s dětmi do rodinného pokoje, jaké ubytování ( cca kde ) by bylo dobré si zařídit, asi idelál přízemí - lze i mimo samotný hotel nebo v hotelu. Dík za zkušenosti popř. nějaké vychytávky pro začátek ( jako třeba ty EURA ) Pavel reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání