Napsat recenzi

Odpočinek v Resta Reefu

Recenze hotelu Solymar Reef Marsa Resort **** (Egypt - Marsa Alam - Coraya Bay)

Hodnocení:
průměrně: 3,9/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2015
Přečteno: 650x
Recenze se líbila: 476 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Kdybych mi někdo řekl ať jedu znova, tak jedu. Vybírám stejný termín a stejnou délku pobytu, zejména s ohledem na vlající praporky, které bez pardonu zakazují či povolují pobyt v moři. Červenec bude s největší pravděpodobností nejlepší termín. Ubytování, jídlo, pití a celkově u mě za jedna. Pro mě absolutně odpočinkové, minimum uřvaných dětí, což mi vyhovovalo, hotelových hostů průměrně, nešlapali jsme si po hlavách. Animátorky Klárka a Monika holky šikovné, se staraly o naši zábavu (pokud se dočtou, Klárko díky za žehličku :-)) Tahaly nás na každovečerní program a i přes počáteční odpor proti hromadným zábavám to bylo fajn. Vždycky jsme se pobavili.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Ubytování v bezprostřední blízkosti hotelové haly, bazénů, restaurace. Všude blízko (pokud člověk není úplný lenoch) Na pokoji relativně čisto, každý den čisté ručníky, každý den čistě povlečeno, a šikovný pikolík, který si chce zasloužit nějaký bakšiš dokonce vymýšlel, jak to zútulnit. Na posteli okvětní lístky, ručníky upravené do srdcí, květiny jako takové... :-)

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Strava velmi, velmi pestrá. Pro místní asi úplně v pohodě, pro čecha jak poleno po deseti dnech už trochu jednotvárná. Ale to je koneckonců náš problém. Ovoce, zelenina, kuřecí, jehněčí, telecí, grilovaná a dušená zelenina na všechny způsoby. Zákusky i dezerty různých chutí i tvarů. Večerní grilování a pečení dobrot na venkovním baru (grilované kuře, něco jako pizza, hamburger... Apod.) Nebudu lhát, těšila jsem se na omáčku a chleba s máslem. Rýže se mi přejí snadno. Výtku bych měla k snídaním, kdy bylo prakticky všechno pečivo tvrdé jak šutr, ať jsme přišli v kteroukoli dobu.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Animační program na jedničku, holky byly fakt skvělé. Petanquové turnaje, vodní polo, volejbal... vždycky se něco našlo. Večer nás vždy lákaly na showtime, a až na naprosto otřesnou zpěvačku, kterou jsme v rámci našeho pobytu slyšeli celkem třikrát (příště špunty do uší anebo o 5 vodek víc) to bylo vždy zábavné. Personál hotelu byl velmi milý, po pár dnech už si náš víceméně pamatovali, takže už věděli co nosit k pití apod. Jiných služeb jsme nevyužili. Na výlet jsme jeli po vlastní ose.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Pláž blízko a čistá, bar blízko, moře teplé. Vstup velmi limitující pro méně pohyblivé osoby, pokud chcete jít na hloubku a plavat, vstup je totiž z mola. Pokud vlaje černá vlajka, nejdete nikam. Do lagunek se dalo jít kdykoli ale při odlivu je teplota asi 36°C.

My měli kliku, černá vlajka vlála jen jeden den.

Co stojí za to zmínit, je nádherný podmořský život !! Šnorchlováním jsme strávili téměř celou dobu u moře. Viděli jsme: delfíny, medůzy, klauny očkaté, murény, nádherné perutýny (ukazovali se až po setmění), ploskozubce, ostence picasso.... hodně toho bylo. Takže jednoznačně, šnorchl a brejle s sebou!

Okolí hotelu  průměrně (3,6/5)

Okolí hotelu je jistojistá katastrofa, bohužel se tam ještě stále nenaučili udržovat pořádek, tudíž už 200 metrů od vstupní haly je bordel jak v tanku. A to možná ještě urážím ty tankové hochy. Procházkou můžete tak leda do ... :) Nejblíž to je do Port Ghalibu (vyplatí se vyrazit alespoň pro suvenýry, protože hotelové obchody jsou fakt drahé, a kluci nechtěj smlouvat) Do druhého nejbližšího města (El Cuseir) je to cca 60 km. My jsme jeli stopem, což se jevilo jako nejjednodušší a nejlevnější. Po silnicích ale jezdí i malé sběrné dodávky, takže když si mávnete a domluvíte se, většinou Vás vezme.

Celkový dojem  průměrně (3,9/5)

Tak až na přiblblou vlajku, která Vám může zkazit celý den, hodláte-li se potápět, nemohu říct nic špatného. Odpočinkovou dovolenou jsme měli s mužem po cca 9ti letech, obvykle hodně cestujeme na vlastní triko, bez hotelového komfortu.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 27
z 39 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání