Napsat recenzi

Dovolená dle našich představ ?

Recenze hotelu Solymar Reef Marsa Resort **** (Egypt - Marsa Alam - Coraya Bay)

Hodnocení:
průměrně: 3,9/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2014
Přečteno: 1 511x
Recenze se líbila: 594 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 2

Výhodou tohoto hotelu je,že se nachází cca 10 minut od letiště. Přijeli jsme kolem 7 h.ráno a u mola nás přivítalo hejno zhruba 30 delfínů,což se nám velmi líbilo. Zhruba kolem poledne jsme dostali náramky all inclusive,takže jsme nemuseli čekat do odpoledne. Nevýhodou cestovek je,že si zakoupíte zajezd na 11 dní,ale to,že domů odlétáte ráno v 6h.a z hotelu vás vykopnou ve 3:45-ten přelom po půlnoci už platíte jako celý den all inclusive -tak na nás celkem dost vydělávají. Nekteří z 8 dní měli jen 6 dni(přiletěli na večeři a odlétali stejně jako my)

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Na to,že hotel je starý zhruba8 let,je v dost bídném stavu. Jěště vám delegátka řekne,že se mužete jít podívát do vedlejšího hotelu RESTA GRAND RESORT,který má 5* to je o jednu více než u v RESTA REEF RESORT a opravdu ten rozdíl je mnohem,ale mnohem větší. Radší bych tam nechodila,akorát vás pak mrzí,že vám v cestovce doporučí tento hotel za stejné peníze jako náš. Jestli někdo honí body za prodej nevim,ale je to síla. V pokoji stejně jen spíte,ale každý den,když vám vymění osušky v koupelně,pohltí vás celkem silný puch,když se s ním otíráte...bůhví,kde to skaldují. Ostatně jejich uklízecí vozíky nechají většinu dní pohozené na chodbě v rohu a pohled na tu špínu není zrovna vhod! Hotel odpovídá spíše **+ a ne ****.

Sama jsem se přesvedčila,že v Egyptě je každá 4* jiná. Již před pár roky jsem navštívila Egpt v Hurgádě tež ve 4* a nemám srovnání.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Se stravou jsme byli vcelku spokojeni až na balíčky,které obdržíte na celodenní výlet nebo při odletu jsou celkem vtipné. 3 suché mini housky a v nich vložený mini platek sýru. 2 suché croasanty a 0,6 l vydy na osobu+ovoce. Samozřejmě cestovka,která spolupracuje s ********** vám rovněž za celý den na výletě v Luxoru nedá ani kapku vody bez peněz,což je velmi smutné.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Presonál vcelku milý,ale taky slušně líný...pozor na namchrovaného bulíka na baru na pláži Mohamed,který vám nechce moc dávat více jak jedno pití do ruky,ale o tom,že váš partner leží na pláži nechce ani slyšet. Myslím,že vedení je na ně krátké.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Při každodenním ranním příchodu na pláž jsme ani jednou nezaznamenali,že by byla srovnaná lehátka,uklizené odpadky na pláži...atd.i přes upozornění delegátovi a jejím oslovením na recepci se nic nezměnilo do konce naší dovolené.

Moře krásné,čisté,plné života...jen z celé dovolené jsme se mohli koupat a potápět za koráli pouze 1 den a druhý den 2 hodiny....zbytek dovolené totiž vysela černá vlajka. I přes to,že na ostatních hotelech vysela žlutá či čevená. Odmítli barvu měnit prý z důvodů,že jsou velké vlny...pokud vysela černá u nás,nepustili vás z hotelové plaže na jinou,jakmile byla červená a žlutá,bylo jim to úplně jedno. Tak nám nezbylo nic jiného,než zůstat v těch mini lagunkách pozbytek dovolené. Někteří další hosté hotelu se po dohodě a za úplatek 15 euro mohli chodit koupat a měli v tom pití a jídlo celý den do vedlejšího hotelu,kde mohli v klidu šnorchlovat a plavat za útesem,protože oni měli červenou...(tím hotelem nebyl Resta Grand Resort) ten správný název neznám.

Docelá smutné,že? Když si člověk řekne,že letí za jedním z nejhezčím podmořským životem a moc z toho nemá...

Okolí hotelu  průměrně (3,6/5)

Výlety od hotelu:

1/ Výlet do Luxoru byl nádherný a stál za to! I se skvělým Egypťanem mluvícím velmi dobře česky,cesta byla dlouhá,ale s tím jsme do toho šli,až na balíček od hotelu,který jsem zmínila viz.výše. tento den se nám moc líbil.

2/ Výlet za šnorchlováním do ABU DABBAB na želvy a mořské krávy byl přímo katastrofický-organizace žádná,na místě kam jsme dopluli lodí se sešlo celkem 14 lodí a na každé z nich bylo cca 40 turistů. Pod hladinou písčité dno,takže když místní organizátoři po dlouhé době nahnali jednu krávu a asi dvě želvy na místo,které chtěli....zařvali želva nebo kráva...tak si dovedete představit,jak to asi vypadalo. Všichni Ti turisté je samozřejmě chtěli vidět,takže rozbouřené a rozvýřené dno nám toho moc neukázalo a když už něco málo,tak jsme dostali takových děl od ploutví...že vám to vlastně ani nestalo za to. Slíbili nám volné potápění,ale to se také neuskutečnilo,protože jsme museli plavat ve skupině za sebou pomalu jak ve škole po dvojicích....to další šnorchlování se uskutečnilo u kotvících se lodí,takže také žádná sláva....

3/ Výlet na SATAYAH -po zkušenostech z předešlého výletu č.2 jsme tento okamžitě zrušili,nehodlali jsme toto znovu absolvovat!

Jinak,jakmile vylezete mimo hotel,neuvěřitelný bordel a to všude.

4/ Večerní výlet CITY TOUR PORT GHALIB za nákupy do kaváren a projití si přístavu byl celkem fajn...posedíte si,dáte si něco dobrého...Až na to,když vlezete do krámků.... My češi tam máme velmi slušnou reklamu,když ná vás řvou ze všech krámků "ČEŠI VELKÁ SLEVA,ČEŠI VŠECHNO ZADARMO"

Celkový dojem  průměrně (3,9/5)

Dobrá zkušenost,ale víme,že už se tam nikdy nepodíváme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 27
z 39 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Hanka: zátoka - 2. 10. 2014 14:02

Dobrý den,jestli mohu reagovat na Vaši recenzi....V Marsa Alam jsme taky byli a jestli mohu doporučit z vlasní zkušenosti,je lepší vybírat hotely,které jsou v zátoce.Tam se můžete koupat i když jsou na moři velké vlny.Nám se třeba líbilo před 2 roky v BRAYKA BAY RESORT,nyní má celý název ZEE BRAYKA ....byl tam úžasný podmořský život(i želvy).Pořádají se tam výlety autem na pláž k hotelu ALL MALIKIA(dříve hotel ABU DABAB).Pláž je nádherná a pohybujete se kde chcete...zdravím reagovat

Tereza: Re: zátoka - 3. 10. 2014 17:39

Dobrý den,moc děkuji za tip...třeba příští rok... Přeji hezký zbytek dne. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání