Napsat recenzi

Pěkná dovolená

Recenze hotelu Malikia Resort Abu Dabbab ***** (Egypt - Marsa Alam - Abu Dabbab)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2018
Přečteno: 400x
Recenze se líbila: 297 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Dovolená se nám líbila a splnila očekávání.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Hned při příjezdu jsme vložili do pasu 15 dolarů s žádostí o pěkný pokoj a byli jsme spokojeni. Měli jsme pokoj č. 5133 v zadní horní části komplexu. Pokoj byl pěkný, velký, každý den se uklízelo, čisté povlečení, čisté ručníky, toaletního papíru bylo také dostatek :). Každý den jsme dostali 2 lahve pitné vody. Měli jsme pěkný balkón, výhled na moře, bazény i hory. Z pokoje jsme viděli východ i západ slunce. Vzhledem k tomu, že je komplex rozlehlý, tak jsme se trošku prošli jak na jídlo, tak na pláž, ale vůbec to nevadilo.

Strava a stravování  průměrně (3,3/5)

Byli jsme po třetí v Egyptě, ale, bohužel, strava byla nejslabším článkem této dovolené. Asi to bylo způsobeno délkou pobytu (15 dní), ale ke konci jsme si už nemohli vybrat. Nejsme zase tak nároční, ale jídla se dost opakovala. Večerní zákusky byly opravdu krásné, ale byla to klasicky stejná chuť. Chybělo nám ovoce! Červené melouny byly každý druhý den, pomeranče a hroznové víno byly dobré. Hrušky a jablka byly velmi nezralé, nedaly se jíst. Broskve jsme neviděli a banány také nebyly moc dobré. Balíčky na cestu při výletě byli ve srovnání s jinými hotely velmi ubohé. Ale hladem jsme rozhodně netrpěli!

Byli jsme zvyklí, že na pláži a u bazénu byl dopolední a odpolední bufet, což u tohoto hotelu nebylo. Ale při snídani a obědu se dalo vzít si banán nebo nějaké pečivo a nikdo nic neříkal a měli jsme svačinu.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Na nic si vyloženě nemůžeme stěžovat, vše bylo funkční (klimatizace trošku hlučnější, ale moc dobře fungovala a dala se regulovat). Personál byl slušný, zdvořilý a všichni se snaží mluvit česky. Užili jsme si nově vybudovaný stánek s prodejem fresh nápojů. Dva koktejly za 5 dolarů. Chodili jsme tam každý den a s prodejcem byla velká sranda. Animační programy jsme nevyužívali. Chodili jsme občas do bazénů a na skluzavku. Tam se vyřádili především dětí. Musím ocenit dětský bazén, který byl úžasný.

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Pláž byla pěkná, ale malá. Všude bylo čisto. První řada lehátek byla samozřejmě zabraná od brzkého rána, ale my jsme chodili na pláž tak na 8,30 hod. a vždy jsme byli na svém oblíbeném místě ve třetí řadě blízko sprchy. Lehátka už něco pamatují, ale obsluha na pláži nám vždy sehnala lepší novější lehátka a vše bylo OK!

Chodili jsme se koupat na vedlejší pláž, kde bylo krásně volno, málo lidí. Nikomu to nevadilo, ale když jsme se chtěli projít na druhou stranu zátoky, tak chtěli 5 euro. Voda byla teplá, někdy až moc a krásně čistá. Někdy byly vlny, ale plavat se dalo každý den.

Co se týká korálu, tak ten byl úžasný. Každý den jsme šnorchlovali, spoustu rybiček bylo k vidění už na mělčině, tak si užily i děti. To bylo opravdu nádhera. Viděli jsme také mořské želvy, což byl perfektní zážitek. To nemělo chybu. Korál je opravdu krásný!!!

Želvy jsou k vidění zhruba tak uprostřed zátoky (my jsme ji jednou viděli i u korálu) a každou chvilku se vynoří na hladinu, rozhlédnou se zase se ponoří. Zkrátka nádhera. Orientujte se podle lidí. Kde šnorchluje hlouček lidí, tak tam ji zaručeně najdete. Po nešťastné příhodě se žralokem jsme šnorchlovali s větším respektem, ne tak daleko, ale nemohli jsme odolat. Ke konci pobytu jsme si po ránu našli želvu, kde jsme byli sami a to byl nejhezčí zážitek.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Egypt je Egypt. Všude písek, jinak nic.

Byli jsme na výletě na ostrově Hamata a v národním parku na korálech, kde bylo krásné šnorchlování. Pak jsme jeli na čtyřkolkách do pouště a to byl dost adrenalin. Pak jsme byli nakupovat v přístavu Port Ghalib, a to byl taky adrenalin, ale úplně jinej :)

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Celkově jsme byli spokojeni a líbilo se nám. Do hotelu se vracet nebudeme, jelikož nikdy nejezdíme 2x na stejné místo. Chceme poznávat další destinace.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 106
z 152 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání