Napsat recenzi

Krásné šnorchlování i ponor

Recenze hotelu Malikia Resort Abu Dabbab ***** (Egypt - Marsa Alam - Abu Dabbab)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: duben 2018
Přečteno: 1 019x
Recenze se líbila: 288 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Tento hotel jsme s manželem navštívili již popáté - hlavně kvůli přímému vstupu do moře, příjemnému šnorchlování, želvám a také možnosti být v moři i za větrného počasí, které je v této oblasti celkem běžné. To nás však letos příjemně překvapilo, foukalo vlastně pouze jeden den - no a poslední den v podvečer jsme okusili bouřku, liják i písečnou nadílku až do pokojů (pobyt 21.04. - 02.05.2018). Ale zkusit se má všechno. Co však zde byla letos úplná paráda - možnost zkusit i ponor do moře s instruktorem (a nemusíte být nejmladší, ani jazykově vybaveni). Zajděte si z pláže do potápěčského centra (po pravé straně ve směru příchodu od hotelu), kde jsou velmi příjemní a vstřícní lidé - Češi Gábi a instruktor Petr. Jejich velká trpělivost a pochopení je úžasné! Díky nim jsem si zkusila i to, co se mi vždycky moc líbilo, ale sbírala jsem stále odvahu (respekt před mořem a také trochu strachu bylo). Ale Gábinčino "to je normální, nejsme ryby" mne povzbudilo. Petrovy rady, trpělivost a pomoc při prvním ponoru je obdivuhodná. Také je prima zkouška dýchání v bazénu. No, prostě opět velká spokojenost, letos umocněna i něčím novým. Gábi a Petře, moc díky !

Pozn.: Po příjezdu do hotelu cca o půl osmé ráno jsme chvíli čekali na pásky i ubytování (vše po 10. hod.). Je prý věcí hotelu, ne cestovky. Cesta letadlem již pouze s pohárkem vody (Travel Servis).

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Krásné, nádherný výhled ze 3. patra na hotelový komplex a moře. Vše ok, bezvadný a moc příjemný uklizeč. Nešel nám pouze trezor, neřešili jsme, jsou i jiné možnosti.

Letos v hotelu velká převaha Čechů a Poláků (ti jsou docela hluční).

Strava a stravování  průměrně (3,3/5)

Nejezdíme do Egypta kvůli jídlu, ale kvůli něčemu úplně jinému. Vůbec si nestěžujeme. Jídlo je možná trochu skromnější než bývalo (jezdíme od roku 2003), ale výběr dostatečný, pro nás až až. Obědvat můžete na pláži i v hotelové jídelně - a když si každý den dáte jeden nebo dva druhy masa, stačí to a máte každý den něco jiného - doma také nevaříte běžně několik druhů masa najednou. Pravda, trochu mi letos chyběl egyptský chléb, byl jenom asi čtyři dny. Výběr u snídaně, oběda i večeře pro nás velmi dostačující, překvapovaly mne fronty na hranolky (dětem se nedivím).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Spokojenost se vším, při opakovaném příjezdu vás někteří číšníci i další zaměstnanci hotelu poznají (a nemusíte stále dávat bakšiš). Personál je z velké většiny velice přátelský a usměvavý.

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Bez chyby, ráno cca o půl sedmé jsme si šli zaplavat do moře a při té příležitosti si obsadit lehátko - vždy bylo volno (jsme raději v klidnější části). Bezva je naprostý dostatek nápojů v plážovém baru. Prima je také možnost šnorchlování při různém počasí buď u Malikie nebo na druhé straně u Hiltonu. A letos klika na mořské želvy na korálových útesech - paráda !

No a jak jsem psala na začátku - bezva potápěčské centrum - můžete si tam zajít i kvůli šnorchlování (ponor 20 minut za 35 euro - celé i s instruktáží trva cca hodinu).

A málem bych zapomněla - na pláži nebo v potápěčském centru si můžete také domluvit s "kapitánem" (prima člověk) výlet na korálové zahrady, za želvami a za dugongem. A je to výlet v okolí resortu zhruba na 2 hodiny.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Jako v Egyptě - poušť, písek, v dálce hory.

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Velká spokojenost se vším

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 106
z 152 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání