Napsat recenzi

Dovolená začátek července

Recenze hotelu Malikia Resort Abu Dabbab ***** (Egypt - Marsa Alam - Abu Dabbab)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2016
Přečteno: 698x
Recenze se líbila: 490 čtenářům
Fotografie: 28
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Výhled od terasy od lobby. Výhled od terasy od lobby.
  • Ryby nebyly moc chutné. Ryby nebyly moc chutné.

Dovolenou jsme si užili. Jaký si to uděláš - takový to máš. Bohužel bych ráda upozornila na nedostatky hotelu, který opravdu hřeší na krásnou pláž a podmínky ke šnorchlování či plavání ale se službami je na tom dost bídně.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Příjezd v 5 ráno, do deseti se čeká na náramky, které jsou k ničemu, snídaně skončila a oběd je až od 12:30. Kolem 12 ubytování na pokoji, kde uklízeč teprve povléká postele a připravuje přistýlku. Bakšiš samozřejmostí. My jsme měli rodinný pokoj. Nemůžeme si stěžovat - pokoj byl na levé straně od recepce v 1.patře /*2106/ Byli jsme spokojeni, vše fungovalo a bylo čisto. Uklízeč uklízel, dávali jsme bakšiš a pozornost třeba bonbony. Je pravda že ten jejich slavný minibar nechladil a neopravili to ani po oznámení delegátovi. /pak už jsme to vzdali/ trezor nám fungoval, ale hodně ostatním nefungoval, kvůli všemu musíte volat na recepci tel. a oni pak někoho pošlou. oznámení předem nestačí, nejste přece na pokoji a oni vás nebudou nahánět, proto se může stát, že po oznámení tel. kdy slíbí že přijdou třeba za 10minut, dorazí až za hodinu a déle. Měli jsme pěknou terasu s výhledem na bazén, blízko do lobby i k moři a k bazénu. Na televizi funguje fleška takže si můžete pustit svoje filmy, přes telku. Takže ubytování nám zpříjemnilo pobyt. Žádnou havěť jsme tam neměli, a vše jsme si důkladně prohlídli hned po příjezdu. Na pokoj jsme nenosili žádné jídlo, aby to nelákalo mravence, protože ti se okamžitě objeví, když třeba zabijete mouchu a necháte ji ležet na podlaze, do rána je obsypaná hmyzem. Při odjezdu na letiště kdy jsem museli vstávat v 01 ráno, byla "snídaně" v jídelně a jednalo se o tvrdé zbytky od včera a kafe to byl výplach taky od včera. Neměli jsme však energii toto po ránu řešit. A jako ostatní jsme se spokojili s tvrdou houskou...

Kontroly na letišti při odletu důkladné. 2x zouvání bot, tělesná prohlídka, každému třetímu lezli do kufru.

Strava a stravování  průměrně (3,3/5)

Byli jsme velmi zklamání. Asi bych jen opakovala předchozí hodnocení s kterým se mohu ztotožnit. Hygiena o ničem. Talíře často špinavé, sklenice upatlané. Nutno přebírat. Fronty. Doporučuji přibalit sebou menší láhve na vodu. Často jsme si do nich čepovali vodu perlivku, vypadala líp, než voda v barelech, kde si každý vodu musel doplňovat. Jinde možnost není, balenou vám nikdo nedá. Možnost zakoupení na baru za 2 dolary. Nedoporučuji barely podrobit prohlídce, protože jsme byli dost v šoku z té špíny a na náladě vám to fakt nepřidá. Já po 2 dnech pobytu v noci trpěla úporným zvracením a průjmem, okamžitě nasazen Ercefuryl, který mě zachránil. Dětem jsem posléze též musela tento lék nasadit, ale neměli to tak úporné jak já. Naštěstí. Manžel to chytil až při odjezdu a ještě ho to nepřešlo. V době našeho pobytu jsme nebyli jediní. Bohužel! Po 4 v Africe a tato zkušenost! Proto doporučuji tento lék přibalit, na těžký žaludek nám pomáhalo i černé uhlí. V místě hotelu je i lékárna, ale nepřišli jsme na to jak funguje, též je tam hotelový lékař, který funguje hodinu dopoledně a hodinu večer, má to tam označené. Delegát vše vysvětlí. Na pláži mají nedopečené hnusné hranolky, špagety a pizzu. Housky se salámem a sýrem na svačinu, sladké pečivo. žluté melouny. Na pláži jsme vykryli oběd asi 3x ale pak už se vám to vážně přejí ale v hlavní restauraci to není o moc lepší. Po urgencích otevřeli druhou půlku restaurace a tak se fronty zmenšili. Nejlépe jsme se najedli na snídani, sice i na ten opečený toust čekáte deset minut /fakt to peče bídně/ ale snídaně byla jediná, kdy se člověk kvalitně najedl. Obědy rýže, brambory ve šlupce apod. Stejná omáčka celý týden na způsob našeho UHA. Opravdu jsme si nepochutnali.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Program vesměs žádný, fungovalo minidisco, kam dcera ráda chodila, češky takové neslané, spíše byli akční polky a zvlášť jedna se velmi zapojovala a moc se nám líbila. Buď tancovali na terase a nebo mají divadýlko s podiem naproti hlavnímu vchodu, pouštěli tam před minidisco i pohádky na plátno. My teda croco club neměli ale po srovnání co jsme měli odjinud jsem za celý pobyt žádnou akci s dětmi nezaregistrovala. Hotel chátrá, zeleň je ale pěkná. Na pláži vám často nabízejí různé výlety apod. Nejsou ale nijak moc vtíraví. Aquapark je kapitola sama o sobě, velmi brzy to vypínají - funguje pouze 10-12 15-17hodin. Skluzavky pro nejmenší mají od spodu bazénu velmi ostré hrany a všude šrouby, pozor na to, kdo má malé děti, možnost úrazu.

Zaplatili jsme si wifi na týden. Připojení špatné a dosahuje pouze v lobby, často to padalo, stránky se nanačítaly jak měly. Spíše funguje na messenger, odeslání foto pomalé. Cena:23dolarů. Možno po odhlášení střídat připojení v telefonu.

Klimatizaci v lobby často vypínali.

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Jeli jsme sem kvůli pláži a moři a to jsme si užili velmi dobře. Doporučuji si přivstat a lehátka si obsadit ručníky, přivázáním šátku, po 7 hodině nemusíte najít volné lehátko. Plážové osušky mají modré, dobře funguje výměna na kartu. Mají dva boxy- jeden je u bazénu a jeden na pláži na výměnu. Často je moře akčnější, hodně vlny, můžete trpět skoro až mořskou nemocí :-) šnorchl i za těchto podmínek bezproblémový. Rybičky všude i v malé hloubce, desítky vám budou plavat kolem nohou. Po setmění je na pláž zákaz vstupu, hlídají to.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Jako všude v Egyptě.

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Pobyt jsme si užili. Jídlo a služby nás zklamaly. Do tohoto hotelu už nikdy ani kvůli pláži.... která celkový dojem nesmírně vylepšuje. Hotel by se měl na sebou zamyslet a služby zlepšit, nebo tam přestanou lidé jezdit.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 106
z 152 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání