Napsat recenzi

Dovolená u moře

Recenze hotelu Malikia Resort Abu Dabbab ***** (Egypt - Marsa Alam - Abu Dabbab)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: září 2018
Přečteno: 947x
Recenze se líbila: 341 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 1

Klasická zářijová dovolená za sluníčkem, pěkným mořem.

V hotelu, který by měl mít maximálně 3 hvězdičky. Starý opotřebený hotel, který se sice snaží, ale věk nezastavíš.

Pokoje jsou udržované a není žádný problém, ale veřejné prostory - záchody, jídelna, lobby bar a společné prostory jsou již hodně zašlé. Je to škoda, nádherná zátoka, pěkný hotel s úžasnou zelení, ale bohužel, je znát, že už tam stojí velmi dlouho.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Byli jsme ubytováni v pokoji 3143 s nádherným výhledem na moře, zeleň a palmy. Přímo z balkonu jsme mohli koukat na dvě palmy a přesně mezi vycházelo v 5:30 sluníčko. Takže nádhera. Pokoj Egyptská klasika - hlučná klimatizace. Vše funkční, ale je vidět opotřebení. Na pokoji televize - tu jsem ani nezapínal. Pozor na elektrické zásuvky. Jsou pouze na dva koliky. Nelze dobít například notebook, nebo nefungovala manželce kulma. Jinak spokojenost. Za dolar jsme se dočkali i nějaké potvory z ručníku. Úklid každý den, sice doma bych takový pořádek mít nechtěl, ale stačilo to. Dostávali jsme 0,5 l vody na dospělou osobu a den. Zabudovaná funkční lednička.

Strava a stravování  průměrně (3,3/5)

Jídelna starší, taková divná, neútulná. Prostory nesmyslně vychlazené. Na jídlo se tvořili fronty, což jsem jinde v Egyptě nezažil, ale nic co by se nedalo vydržet. Jídlo klasické, mě ta strava nechutná a nic pozitivního na ni nenapíšu. Nejezdím tam kvůli jídlu, ale kvůli moři.

Moje strava: kuře na desetkrát jinak a hovězí sedmkrát jinak. Přílohy rýže, hranolky, opečené brambory, kuskus a podobně. Ale někomu to jistě vyhovuje a spoustu Čechů mělo plné talíře a pochutnalo si. Zelenina a ovoce v dostatečném množství. Zákusky taky

Na závěr musím, říci, že se nedostavila ani mě ani našemu synovy Faraonova pomsta. Takže to asi tak špatné nebylo!!! Žena si to bohužel jednu noc protrpěla, ale ta jedla zeleninu, což já ne. Navíc jsme měli super probiotika, které bezvadně fungovali, takže žena byla brzy fit a mohla si užívat sluníčka a moře.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,5/5)

Již se budu opakovat, veřejné prostory staré, zašlé a opotřebované. Krásná zahrada, dost zeleně a perzonál se snaží. Za dolar se snaží o malý kousek rychleji.

Na hotelu jsou i nějaké krámky, takže si můžete zakoupit drobné suvenýry. Jsou dražší, smlouvat se moc nedá. Když vyjedete ven, ceny jsou víc jak poloviční. je to na každém. Využil jsme také místního Diving centra - vše na čem jsme se domluvili splněno, tady to fungovalo výtečně. Dále jsme využili místní masážní centrum, také musím jen a jen chválit. Na bakšiš mají radši Dolary, nežli drobné kovové Eura, dokonce je po mě chtěli několikrát vyměnit za Dolary, nebo papírové Eura.

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Moře to je to proč sem člověk jezdí. Bohužel i na zátoce je vidět, že zub času a tisíce turistů ji znečisťuji a poškozují. Byl jsme v této zátoce před 8 lety a nestačil jsme se divit, co korálu je mrtvých a poškozených, ale i olámaných. Ale musím říct, že i přes tuto zkušenost, je pořád v zátoce na co koukat a viděl jsem vše co jsme vidět chtěl a mohl. Co není v této zátoce, viděli jsme s Diving centrem a jejich potápěči.

Okolí hotelu  průměrně (3,2/5)

Nic jen poušť

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Celkové shrnutí spokojenost, ale drobné výtky se určitě najdou. Možná moje recenze někomu přijde jako záporná, ale myslím si, že spíše oceníte ty nedostatky a drobné nedodělky. Prostě pravdu.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 106
z 151 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

mm: zname jen plaz - 19. 9. 2018 15:59

bydleli jsme v Port Ghalib a za 13$ jsme byli na zelvach u tech hotelu Malikia a Hilton -Takova Ceska fabrika z dalky a draha k tomu my jsme za AI platili polovinu a i kdyby se chodilo denne na abu dabab tak by to bylo + 130 $ k 500 eurum na 14 dnu !!! A ty koncentrace Pepiku a vytetovanych Helmutu z NDR je katastrofa.!!!! i Rakousky sedlak ztratil obavu a jede hlavne levne-jenze cestovky TUI ETI maji kartelovou dohodu a chteji vic od cestovatelu, napred si namastili kapsu za prvni a posledni den kdy nejste vubec v mistea nyni jak napisete Datum najednou se objevi pozor zmena ceny.Jenze uvidime, hotely budou stale hnusnejsi nebot se k nim trzby nikdy nedostanou .Letadla dobytcak bez jidla a piti s nohama pod bradou ,narvane hnus a v hotelu zmrazene odrezky pangasa a kurete horsi jak zavodka a denne ztratite ve frontach mnoho casu z dovolene.Malorka to jsou ubytovny pro delniky Rekove 3 eura poplatek osoba 5 eur lehatko na plazi denne ,vybileny kozi chlivek a Balkan nema problema ale vy ano reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání