Napsat recenzi

Recence hotelu Abu Dabbab a jeho okolí

Recenze hotelu Malikia Resort Abu Dabbab ***** (Egypt - Marsa Alam - Abu Dabbab)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2018
Přečteno: 815x
Recenze se líbila: 294 čtenářům
Fotografie: 1
Videa: 0
Komentáře: 0

Spojení krásného hotelu s úžasným mořem a potápěním. Vhodné pro všechny kategorie osob. Dále viz níže. Mé hodnocení z 5 možných dávám 4,6 :-)

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Daný hotel jsme navštívili (poprvé) s dítětem ve věku 6 let. Byli jsme ubytování do pokoje s malou teráskou, kde se dalo pohodlně posedět (zakouřit) a byl zde krásný výhled na místní bazény a tobogany. Pokoj byl naprosto dostačující + přistýlka pro dítě. Vše v pokoji bylo naprosto čisté a funkční (v noci hlučnější klimatizace). Když zde člověk každý den zanechal nějakou tu dolarovou pozornost, dostávalo se mu nadstandardní pozornosti ze strany personálu (úchvatné obrazce z ručníků, balená voda zdarma a v případě žaludečních problému i varnou konvici se zdravotními čaji, popř. orig. balení Coca-coly, Fanty ap.). Z pokoje se nám nic neztratilo a pokud jste zde zanechali cokoliv tak vám to ještě urovnali a složili.

Strava a stravování  průměrně (3,3/5)

Strava zde byla pestrá a čerstvá každý den. Od snídaně, kde vám dělali omelety a palačinky na počkání, přes obědy, kde si přišel každý na své (tyto samozřejmě i na pláží, ale s menším výběrem), po večeře, které byly samozřejmě okořeněny nepřeberným množstvím sladkostí a ovoce všeho druhu. Pokud jste využili pozvání na večerní grilování, které bylo jak na hotelu, tak v restauraci na pláži, téměř každý den (vřele doporučuji), dostali jste i hovězí nebo kuřecí steak, ražniči, játru ap. Co se týče nápojů tak tyto zde byly rovněž v nepřeberném množství od různých džusů, piva, vína. Kdo však čeká, že mu z automatu zn. Coca-Cola vyteče pravá Cola, Fanta ap. bude lehce zklamán. Nápoje jsou asi z místního zdroje, tudíž vzdáleně podobné těm originálním. Při večerním posezení na tamní terase vám udělají míchané nápoje z mnoha druhů alkoholu. I zde platí, že za dolarovou pozornost nemusíte chodit k baru :-).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Vybavení pokojů a služby ze strany personálu jsou naprosto dostačující a to i co se komunikace s dětmi týče (neustále plácání - give me five, dotazy jak se máte ap. v rodném jazyce). Jediný problém jsme zaznamenali poslední den na tamní hlavní recepci, kde jsme se snažili zaplatit prodloužení pobytu za pokoj (toto stojí 20,- USD, pokud nechcete vyklízet pokoj už ve 12 hod. a letí vám to v 19 hod. a navíc by jste byli bez all in co se jídla a pití týče), což nám nebylo umožněno kartou, ale toto požadovali v hotovosti, což by na konci dovolené mohl být pro někoho problém. Nám to zdůvodnil tím, že má porouchaný platební terminál a ať si vybereme hotovost v tamním bankomatu, což není u všech karet zrovna zadarmo. Podle nás si recepční chce jen přivydělat a doklad od tohoto prodloužení také nevymámíte a navíc dobře ví, kdy vám odjíždí autobus na letiště. Platbu předem prodloužení odmítal. Možná náhoda, možná osvědčená fígl, jak přijít k 20 doláčům.

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Naprostá nádhera a paráda. Pokud jste zapálení do potápění tak si přijdete na své. Je zde lehátko a deštník pro každého, co se moře týče. U bazénů je omezené množství takže platí pravidlo, kdo dřív přijde... Bazény vždy čisté a voda dopoledne chladnější, což prospěje každému. Je zde parádní dětský koutek, který je však v provozu od 10-12 hod. a poté od 15-17 hod. Koupat se zde dá po celý den, ale atrakce v podobě skluzavek a různých dětských atrakcí jsou puštěny pouze v uvedenou dobu. Je zde i velký tobogan, jak pro děti tak i dospělé, ale rovněž jen v uvedenou dobu. Pláž nádherná a čistá. Vstup pozvolný a už od samého začátku narazíte na hejna ryb. Často jsou zde větší vlny, ale tyto nejsou všude. Vstup před korál je samozřejmě zakázán. V moři krom všech možných druhů ryb jsem já osobně narazil na 4 želvy, které jsou zde každý den a tyto se nacházejí uprostřed pláže, mimo korály. Jsou nádherné a milé a někdy jsou i v hloubce, kde stojíte nohama na zemi. Dále jsem zde narazil na překrásnou Mantu a Trnuchu modroskrnou.

Plážový bar je v dosahu každého a personál zvládá i větší nával turistů. řada max 5 lidí a obsloužení jste do 2 min. Animátoři trochu nezkušení. Hudba zde hraje skoro celý den a je zde i hodně aktivit, včetně plážového volejbalu, fotbalu ap. Ale často zde fouká tak to není moc reálné. Závěrem bych snad ještě dodat, že jsou zde i sprchy s čistou vodou na osprchování, když vyjdete z moře. Je zde i možnost potápění s profi potápěči. Ceny jsou na 45 min potápění v hloubce okolo 6m 69,- euro. Je zde možnost i potápění na 20 min. Instruktor a částečně personál jsou Češi a Slováci, takže velká výhoda.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Jako většinou okolo hotelu jen písek a prázdno. Ale jelikož nechci snižovat hodnocení hotelu jednou hvězdou, což by asi odpovídalo pravdě, dám tři.

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Velmi spokojen a rozhodně se zde vrátím, protože si zrovna nemyslím, že bych našel lepší hotel s tak úžasnou pláží dohromady za finančně velmi přijatelnou cenu.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 106
z 152 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání