Napsat recenzi

Concorde víceméně doporučuji

Recenze hotelu Concorde Moreen Beach Resort & Spa ***** (Egypt - Marsa Alam - Abu Dabbab)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: leden 2022
Přečteno: 897x
Recenze se líbila: 130 čtenářům
Fotografie: 18
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Mapa hotelů u Marsy Alam Mapa hotelů u Marsy Alam
  • K dispozici zdarma na pokoji K dispozici zdarma na pokoji
  • Zapachajici lednice Zapachajici lednice
  • Vytažené kabely u telefonu Vytažené kabely u telefonu
  • Koupelna Koupelna
  • Sprchovy kout Sprchovy kout
  • Detail spár v koupelně Detail spár v koupelně
  • Detail sprchového koutu Detail sprchového koutu
  • Rozbitý zámek dveří do koupelny Rozbitý zámek dveří do koupelny
  • Pláž Pláž
  • Pláž hlavní Pláž hlavní
  • Molo Molo
  • Instrukce Instrukce
  • Zahrada a pokoje Zahrada a pokoje
  • Pokoj Pokoj
  • Zahrada Zahrada
  • Výhled z pokoje Výhled z pokoje
  • Pláž Pláž

Celý hotel je bezbarierovy (pokud vám dají pokoj ve spodním patře)

Co se týče složení hostů,tentokrát je to téměř čistokrevné Polsko. Výjimečně Němci,Rusové,Ukrajinci,Češi. Píšu "tentokrát, protoze jsme jiz v tomto hotelu byli - recenze na *** z prosince 2018 od Ivana J.

První překvapení nás čekalo na letišti v priletove hale, kde už nevydávají vízum v okýnku po levé straně,ale ve stánku *** po pravé straně. I přesto,že jsem si den před odjezdem ověřovala přímo v ***,kolik dolarů si mám na vízum rozměnit a bylo mi potvrzeno 50dolarů za 2 osoby,v příletové hale po nás chtěli 55dolarů,což mi bylo divné chtít 27,50 na osobu..že to není zaokrouhlené na celé dolary. A i delegátka na hotelu nám potvrdila,že nás odrbali (jako celý zbytek letadla),ale že by nám ani neradila to na tom letišti rozporovat,že by se nám to vrátilo jako bumerang např. v podobě důkladné kontroly zavazadel. Že to máme brát jako příspěvek na lepší život v Egyptě.

Ubytování  průměrně (4,5/5)

Po příjezdu do hotelu (8:30) si od nás vzali pasy na recepci,dostali jsme 0,1dcl welcome drink v plastovém kelímku a do desíti museli čekat na přidělení náramku,abychom si mohli dát alespoň pití. Jsem si dobře vědoma,že když poslední den končíme snídaní (ubohý balíček na cestu do letadla),máme pri příletu nárok až na oběd,ale nejsem si jistá, jestli jsme taková 'škodná', která by vyžrala celý snídaňový raut pro ostatní ubytované,co na to mají opravdový nárok. Zvlášť když víme,že v jiných hotelech nenechají utrmácené hosty hladovět-viz hotel Fayrouz,kde nečekáte ani náramek ani na pokoj. Bohužel byl letos Fayrouz o 5 tisíc dražší na stejný termín :( no a když se vrátím zpátky k hodnocení Concordu - pokoj jsme dostali až 2,5 hodinách po příjezdu a kufry nám na pokoj dovezli dokonce až za další půl hodinu. Pán,co nás vedl na pokoj,očividně čekal na bakšiš, dělal,že v pokoji stále něco rovná, rovnal záclonu, pak křeslo, pak něco dalšího,ale vzhledem k době čekání na pokoj, jsme mu nedali vůbec nic. Pak přišel vedoucí úklidu,ptal se,jestli je vše v pořádku,taky šel dovnitř a kontroloval kvalitu úklidu. Taky tam byl na můj vkus moc dlouho. No a pak přišel samotný uklízeč se nám představit,ten nebyl naštěstí tak vlezlý a ptal se jen od dveří,jestli je vše ok. Nicméně tento uklízeč nás obtěžoval celý pobyt - ač jsme na dveřích měli cedulku DO NOT DISTURB,stejně na nás denně číhal a ptal se,jestli chceme vodu,ručníky,úklid. Poslední den přišel s dolary v ruce a jestli je nechceme rozmenit. No zkrátka nás kontaktoval každý den,ač jsme o to nestali.

Jinak i bez bakšiše jsme dostali pokoj s výhledem na moře i zahradu (MUSÍM ŘÍCT,ŽE V ŽÁDNÉM EGYPTSKÉM HOTELU NEMAJÍ TOLIK ZELENĚ A TAK NÁDHERNOU ZAHRADU JAKO TADY). Evidentně je to ale často obsazovaný pokoj,protože začíná být značně VYBYDLENÝ. Se vstupními dveřmi se musi při zavření prásknout,dveřím do koupelny nefunguje zámek,telefon na záchodě má vylezlé kabely,spáry v koupelně už by potřebovaly rekonstrukci.

Mini bar je prázdný - aspoň odpadá riziko,že sníte něco,co není v rámci all inclusive. Na pokoji je varná konvice,pár čajů a instantních káv. Každý den dostanete jednu nebo dvě vody 1.5l. Lednice zapáchá, tudíž jsme vodu nechávali raději venku. Povlečení je čisté, máte na výběr z dvou naducaných polštářů. V koupelně k dispozici dva malé a dva velké měkkoučké ručníky,šampón,sprcháč, kondicionér, mýdlo,fén. Dostatečně teplá voda s dostatečným proudem během celého pobytu. Na pokoji je trezor zdarma s jednoduchým elektronickým ovládáním- na kód.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Jídlo je rozmanité,chutné. Nerozumím nikomu,kdo si na stravu v Egyptě stěžuje. Tak velký výběr jistě doma u sebe v kuchyni nemají a když nesplácají páté přes deváté, střevní potíže je nepotkají. U snídaně bych vytkla malé skleničky, člověk si musí jít pro pití i 4x za snídani. U večeře a oběda jsem zase postrádala papírové ubrousky,ale velké skleničky tam jiz byly. Cca na 4 místech hlavní restaurace je dezinfekce na ruce,ale že by někdo desinfikoval naběračky, na které všichni hosté sahají, jsem neviděla. Ale mají pro hosty gumové rukavice,kdyby někdo nechtěl sahat na naběračku, na kterou sáhlo 100 lidí před ním. Na večeři je vždycky venku před restaurací pan kuchař s nějakou specialitou. Nezapomeňte si tam zajít. Tři dny v týdnu byl oběd pouze v plážové restauraci,kde byl trochu problém s místem,tak se chvíli čekalo na volný stůl,číšníci nestihli roznášet pití, tak jsme si museli dojít do baru k bazénu,ale bylo to jen pár metrů,tak to nebylo nic, za co bychom se měli zlobit. Asi měli v hlavní restauraci naplánovanou nějakou generální údržbu. Nicméně v plazove restauraci fouká vítr jako prase,takže je tam chladno a jeste se vám zvedají ubrusy a šaty, žádný příjemný oběd na pláži.

Dress code po nás nikdo nevyžadoval ani na večeři,nicméně i egyptské zimní večery vás přinutí vzít si dlouhé kalhoty a lehčí bundu nebo svetr.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

CO SE ZHORŠILO oproti minulému pobytu, JE WIFI. TA JE DOSTUPNÁ UŽ JEN V NĚKTERÝCH ČÁSTECH HOTELU, ČÁSTEČNĚ NA NĚKTERÝCH POKOJÍCH (PODLE JEJICH UMÍSTĚNÍ). NEJSILNĚJŠÍ JE NA RECEPCI A V RESTAURACI,kde jsme si během snídaně stáhli cca 500MB film na večer. Jeden z telefonů chytil wifi i na relax pláži. Wifi je všude,kde ji chytite,zdarma.

Animační programy ani aktivity jsme neviděli žádné,neboť jsme je nevyhledávali,nemohu tedy hodnotit. Na pláži jsme přes den viděli hrát volejbal.

Bazén,který jsem kritizovala v recenzi na ***,tentokrát vyhřívaný je,ale ani 26 stupňů vás nepřiměje po větrném dni do něj na večer vlézt. Holt vířivka zdarma ve Fayrouzu je nepřekonatelná.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Opět jsme využívali právě relax pláž, KTERÁ BOHUŽEL JIŽ RELAXAČNÍ PLÁŽÍ NENÍ..STÁLE TAM CHODÍ NABÍZEČI. Asi si příště zkusíme přivézt vlastní cedulku 'nerušit',tady jsme podobnou cedulku viděli jen na pokoji,určenou na kliku od pokoje. U této relax pláže je místo s chlazeným nealko pitím po celý den,bez obsluhy. Na pláž ale sem tam zavítá i obsluha a pití vám přinese. U této pláže je 150m DLOUHÉ MOLO,NA KONCI SE DVĚMA VSTUPY DO VODY A STANDARDNÍM KRÁSNÝM PODMOŘSKÝM ŽIVOTEM. ROZBOUŘENOST MOŘE UDÁVAJÍ VLAJKY A I PŘI ČERVENÉ SE MŮŽETE OPROTI PODPISU KOUPAT. My měli většinu pobytu žlutou vlajku. Dva dny červenou. Doporučuji si vzít župan, cestou ze šnorchlovaní po mole je příjemné být chráněn proti chladném u větru. Tanga ani opalování nahoře bez nejsou na relax pláži problém. DO MOŘE LZE JÍT I Z DRUHÉ PLÁŽE,ALE TAM JE TO MĚLČÍ,na plavání to moc není,na svlažení ano,ale rozhodně si vzít boty do vody. Při přílivu je tam voda cca po prsa,pri odlivu po kolena.

Lehátka,slunečníky i větrné zástěny jsou zdarma a v dostatečném množství. U relax pláže i hlavní pláže jsou k dispozici sprchy.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Po pláži se můžete vydat na procházku ven z areálu hotelu,hlídač bude po vas chtít akorát číslo pokoje. Bohužel tam není nic k vidění,ani pěkné mušličky,které byste si stejně nemohli odvézt.

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Závěrem bych rozhodně tento hotel doporučila,není zde nic zásadního,co by vám mohlo zkazit dovolenou a hotel je opravdu na egyptské poměry čistý. V moři se vždy vykoupete a to je asi to hlavní,za čím se k moři jezdí. Ač jsem napsala nějaké výtky, pramení zejména z toho,že jsme sem jeli s velkým očekáváním,protože jsme tu již byli.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 30
z 42 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání