Napsat recenzi

POBYT V PALM ROYALE SOMA BAY

Recenze hotelu Palm Royale Resort Soma Bay (ex Sentido) ***** (Egypt - Hurghada - Soma Bay)

Hodnocení:
průměrně: 4,6/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2014
Přečteno: 1 198x
Recenze se líbila: 505 čtenářům
Fotografie: 9
Videa: 0
Komentáře: 0
  • pláž - tichá zóna (opravdu klid) - téměř bez prodavačů všeho možného pláž - tichá zóna (opravdu klid) - téměř bez prodavačů všeho možného
  • lobby lobby
  • výběžek v moři výběžek v moři
  • pokoj pokoj
  • bazén bazén
  • jezírko v areálu jezírko v areálu
  • pláž focena z plážového baru pláž focena z plážového baru
  • ala carte restaurace - asijská ala carte restaurace - asijská
  • výhled z pokoje bez bakšiše výhled z pokoje bez bakšiše

Příjezd do hotelu zhruba v 8.30 - welcome drink v podobě studeného ibiškového čaje a vlhčeného ručníku. Ubytování dle pravidel hotelu platí až od 14.00 (čerpání all-inclusive od 12.00), což přináší problém s pitím. Doporučil bych si jednu lahev koupit na letišti v Egyptě, nebo si zajít do jídelny na snídani (což samozřejmě je na hraně). Na druhou stranu vejít do jídelny a žádat flašku vody by problém být neměl. Je to snad jediná nepříjemnost, která Vás při pobytu čeká.

Ubytování  průměrně (4,7/5)

Ubytování v 11:30, drtivá většina pokojů výhled na moře (vyšší patra výhodou). My v pokoji umístěném na pláž pro kitesurfery (nádhera) Na pokoji rychlovarná konvice, čaje, instatní káva (Nescafe). V minibaru zdarma tuším 6 lahví (cola, sprite, mošt a džus, soda). Piva, brambůrky, tyčinky a vína jsou za poplatek - doplňováno denně + 2x voda Nescafe v pet lahvi (zdarma). Dále župany, trezor, minilékárnička. Úklid bez problémů - chybí snad jen štětka na záchodě. Nábytek v pořádku. LCD televizor (bez českého kanálu) do kterého mi nešla vložit flashka.

Recepční si nevšimnul všimného do pasu - přesto nás ubytoval ve stejný čas jako slovenský pár, který všimné nechal a dal nás do vyššího patra (nižší patra můžou mít problém s hmyzem). Hotel byl zřejmě opravdu plný (pro neupgradované pokoje)- hodně místních, kterým začínal nějaký svátek. Možná lepší než zkoušet peníze de pasu je rovnou pokoj upgradovat.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Snídaně fantastické - je zde prakticky všechno - vafle, omelety, nutella, slanina, párky, míchaná vajíčka, mačkané džusy, spousta pečiva. V automatu Nescafe je k dispozici například Nesquick. Bez front a pořád doplňováno.

Obědy v hlavní jídelně - vše poměrně chutné, trošku menší výběr masa (cca 3-4druhy). Je možné řešit italským koutkem (těstoviny, pizza), nebo jíst v baru na pláži hamburgery, hot dogy. saláty). Večeře podobné obědům (výběr masa slabší - ale chutné). Dále je možné chodit do ala carte restaurací - kolikrát chcete (řecká, italská, libanonská, asijská) po předchozí rezervaci - asijská restaurace byla pro mě gurmánský zážitek. V rámci all inclusive tam máte nárok na 3 chody (předkrm/polívka, hlavní chod/dessert). Většina chodů je tam v rámci all inclusive zdarma (psané černě - modré za příplatek). Hotel nenabízí tvrdý alkohol v rámci all - inclusive zdarma. Jen pivo, víno + džusy, vody a nealko koktejl). Hotel je tím pádem klidnější. Pivo čepují do kelímku asi 0,3l, džusy do 0,2l. Pivo neleze do hlavy (místní). Hosté nejsou označeni páskem na ruce, ale všude hlásíte číslo pokoje (někteří hosté jsou na polopenzi - což bych určitě nedoporučil - ceny v hotelu nadsazené).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,9/5)

Hotel má posilovnu, tenisové hřiště, minigolf, pingpong, beach kurt atd. Pro večerní posezení je zde Johnny bar (od 17 do 24 hodin) - anglická stylová hospoda, kde je možné dostat k pití zdarma brambůrky, nebo oříšky. V lobby hotelu (řešené tak, aby hostu spadla brada hned po příchodu) je možno pít různé druhy kávy. Bary na pláži a u bazénu fungují do setmění. Vždy jste hned na řadě. Personál na egyptské poměry vycepovaný a velmi přísně hlídaný - v jídelně roznáška nápojů funguje rychle. V ala carte restauracích má i úroveň. V libanonské restauraci se nás přišel kuchař zeptat, jestli nám chutnalo :-). V jídelně mnoho volných stolů, nikde žádné fronty. K hotelu vůbec nesedí animátorský tým, jehož večerní program je slaboučký. Animátoři jsou jen z evropy (ruska a jeden čech) a večerní show nemá úroveň. Přes den organizují běžné hry. Internet v běžném pokoji za poplatek (vysoký). Mám pocit ,že upgradované pokoje mají internet zdarma, vlastní jídelnu a další výhody jako early check-in. (viz ***********).

Pláž a moře  průměrně (4,8/5)

Pláž je slušně dlouhá...jen tři řady slunečníků mezi palmami pěkně daleko od sebe. V krajní části je navíc tzv. klidná zóna kde i v poledne najdete místa v první řadě a kolem vás 20 metrů nikdo ležet nebude. Levá část pláže má vstup do moře po schůdkách, pravá část má přístup klasický. Vstup je pozvolný (cca 50m hloubka). Odliv nemá vliv. Osušky vydávají na požádání a u bazénu je navečer zase posbírají. Všude je kousek, hotel má tvar písmene U. Dno písčité, téměř bez kamenů a plavou v něm jen nezajímavé rybičky /bez korálu). Nejzajímavější je výběžek mělčiny v levé části....zde je možné jít cca 300m směrem na širé moře a vodu budete mít po kotníky - kolem vás pak strmě hloubka a různě zbarvené moře.

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

Na hotel není přilepen žádný další, okolí klasické. Na vedlejší nádherné pláži surfing všeho druhu. V této oblasti nám v srpnu poměrně příjemně foukal vítr a klima bylo snesitelnější.

Celkový dojem  průměrně (4,6/5)

Celkový dojem splnil očekávání. Velmi klidný hotel s luxusní vstupní halou a výbornými službami (se stálou možností si za něco lepšího připlatit) a nádhernou pláží. Jestliže nepotřebujete korály a tvrdý alkohol, tak Vám můžu hotel vřele doporučit. Hotel není v čechách nijak oblíbený (na ************ se drží v první pětce v Hurgadě)- byli jsme na hotelu jediní Češi. Slováků například určitě 30, ostatní národy bez nějaké majority. Určitě se dá koupit za zajímavou cenu na poslední chvíli - přišlo mi, že odjezd uprostřed týdne je cenově zajímavější - možná náhoda.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 8
z 9 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hurghada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání