Napsat recenzi

Skvělá dovolená

Recenze hotelu Magic Life Kalawy Club Hotel ***** (Egypt - Hurghada - Safaga)

Hodnocení:
průměrně: 4,7/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2015
Přečteno: 1 973x
Recenze se líbila: 486 čtenářům
Fotografie: 6
Videa: 0
Komentáře: 5
  • rozpis sportovních aktivit rozpis sportovních aktivit
  • molo, vpravo od mola laguna molo, vpravo od mola laguna
  • pláž pláž
  • všudypřítomná nádherná zeleň všudypřítomná nádherná zeleň
  • hotelový areál hotelový areál
  • hotelový areál hotelový areál

Byli jsme v Egyptě několikrát a jsme už docela nároční a rozmazlení klienti, ale ještě se nám nestalo, abychom neměli co vytknout, vše bylo dokonalé. Vřele doporučuji, jeďte, nebudete litovat!!!

Ubytování  průměrně (4,8/5)

Poměrně rozlehlý areál, jedna velká botanická zahrada, neustále opečovávána. Ubytování v jedno až dvou patrových domech, které jsou architektonicky výborně řešeny a a spolu se vzrostlými palmami, banánovníky, okrasnými keři všeho druhu poskytují dostatek stínu. Není to výšková hotelová budova s výtahy, je to poměrně velký komplex, takže i když to odnikud není příliš daleko, ať budete bydlet kdekoliv, vždy je to o pár minutách chůze. S ohledem na architekturu a zeleň krásná procházka. Pokoje jsou velké, nijak neomšelé, postele jsou obrovské, matrace pohodlné, LCD TV... Klasická pětihvězda. Plusem určitě je výborný tlak vody kdykoliv. Minibar doplňován denně (voda, cola, fanta, občas pivo). Do hotelu jsme přijeli v cca 7 ráno, už nás čekala česká animátorka Denisa, pomáhala lidem s komunikaci v recepci a udělala mini exkurzi areálem. Pro AI program neexistují žádné náramky. Vstoupíte do areálu, hned můžete využívat vše. My šli rovnou na snídani. Kdybychom chtěli nějaký drink, v baru u recepce žádný problém po celých 24 hodin. Ubytovali nás v cca 9:00 (někoho max. v 10:00), vše s bezproblémovou samozřejmostí, nikdo neměl potřebu zdůrazňovat, že musíme čekat do 12:00 či 14:00, jak je jinde zvykem. Zatímco obrázky v katalozích vždy vykreslují každý hotel nesrovnatelně lépe, než jaká je skutečnost, v případě tohoto hotelu je realita mnohem lepší.

Strava a stravování  průměrně (4,8/5)

Tady bych řekl, že na egypské poměry výborná úroveň. V jednom týdnu dvakrát krevety, kraby,... ryby, steaky (z brazilského hovězího!!!) každý den. Obrovský výběr všeho. Z ovoce vždy jablka, hrušky, žlutý nebo červený meloun, šťavnaté pomeranče, datle banány. Často k tomu meruňky, hrozno, .. Je zcela nemožné ochutnat vše. Večeře jsou tématické (sea food, egyptská kuchyně, rustikální, francouzská, mexická,... vše se střídá po 14 dnech. Jste-li na 14 a méně dnů, nebude se vám jídlo příliš opakovat. Zmrzlina vždy u oběda a večeře. První hotel, kde jsme kdy v EG byli, kde umí míchat koktajly a znají míru alkoholu do nich. Výborné jsou ovšem také dětské koktajly. Mám-li zmínit nějaké mínus, tak to je za nás bílé a růžové víno, naopak ovšem právě ty koktajly a pivo nám to bohatě vynahrazovaly. Součástí AI je také návštěva tématických restaurací (rezervace den předem) a to egyptské, indické, thajské a italské. S ohledem na výběr a naši maximální spokojenost v hlavní restauraci, jsme nakonec vyzkoušeli jen egyptskou, jídlo bylo skvělé.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,6/5)

Skutečnost, kterou v Česku neumí prodat, je to, že se jedná o klubový hotel německého turistického gigantu TUI . To mimo jiné znamená, že v hotelu pracuje cca 30 animátorů z několika zemí (Češi, Brazilci, Ukrajinci, Němci, Rakušané...) . Od rána do noci běží nějaký sportovní nebo společenský program., např. nordic walking, strečink, pilates, aerobic, zumba, aqua aerobic, agua zumba, spinning, aqua zumba, skákací boty, tenis, fotbal, součástí AI je půjčení kajaku, surfu, .ukázkové hodiny potápění, boccia, lukostřelba,... Všichni animátoři mluví německy a anglicky, popř. rusky. Vždy se snaží maximálně jednoduše vše vysvětlit. Animátoři se také starají o večerní program. V amfiteátru jsou výborná show, byli jsme překvapení tanečními výkony, kostýmy,.. organizuje se beach party, pool party.... V lobby baru před recepcí hraje každý večer živá hudba, večer běží fotbalové, volejbalové turnaje... nic není ošizené, vše je na úrovni. Je škoda, že Češi těchto aktivit využívají minimálně. Co nás pobavilo, pokud cestujete sami a chcete poznat lidi, komunikovat, jsou tam dvě animátorky, které se specializují právě na tyto indiv. turisty a zapojují je. Výborně fungoval dětský klub (několik animátorů se staralo o děti od rána do večera, jsou mezi nimi dvě Češky). Několik bazénů, tři tobogány, jeden bazén s klidovou zónou pro dospělé (od 16 let)

Personál hotelu ochotný, milý a usměvavý. Nevím, jestli někoho v Česku řeší, jestli u nás v restauraci má dát číšníkovi spropitné, pro většinu národa je to samozřejmé ( myslím si). Pak nerozumím, proč tady se vedou debaty na téma, zda v Egyptě něco dávat či nedávat... Nevím, letos jsem si nějak víc všímal našich spolucestujících a bohužel byl docela zaskočený. Každý se už naučil říct "one beer", "one cola"... skvělé. Je ovšem smutné, že většina Čechů k tomu neumí říct prosím, děkuji, usmát se. Jak pak může někdo chtít, aby se na něho číšník usmíval? Jistěže pak na ty, co s personálem aspoň trochu komunikují, se personál usmívá a je víc ochotný a milý. Češi pak mají oprávněně pocit, že jsou Němci preferováni. Cestou na letiště nabíráme lidi z jiných hotelů, plno z nich nastoupí do autobusu a neumí pozdravit.... takže ano, umíte-li se na ně usmát, poděkovat a občas někde dát euro či dolar, budete s personálem maximálně spokojeni.

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

Široko daleko kolem hotelového komplexu nic není, jen poušť. Poušť je hornatá a vytváří nádherné scenérie. Areál hotelu je obrovský a je v něm vše. Naopak, když jsme viděli okolí některých hotelů, říkal jsem si, není nad hotel na samotě.)

Hotelová pláž je podél laguny. Lidé mají tendenci vzít si brzy ráno ručník a obsadit místa na pláži, v sedm ráno je většina lehátek v první linii obsazená, ale přijdete-li kdykoliv později, vždy místa najdete, lehátek a slunečníků je tam opravdu spousty. Laguna je písčitá, pás pláže kolem ní oblázkový, boty do vody jsme nepotřebovali. Ráno je voda v laguně příjemná, odpoledne je úžasně teplá. Podél laguny dál na otevřené moře vede molo. Na konci června, bohužel, poměrně často červená vlajka a vítr. S ohledem na lagunu, na kterou žádný vítr nemá vliv, a sportovní aktivity v hotelu, nám to nijak nevadilo, pár lidí šnorchlovalo za každého počasí.

Celkový dojem  průměrně (4,7/5)

nádherné místo pro dovolenou po všech stránkách. Mohu vřele jen a jen doporučit.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 43
z 45 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

ivanaiva: Výlety - 4. 7. 2015 15:03

Dobrý den, děkuji za podrobnou recenzi, která mi potvrdila, že náš výběr byl super. Letíme 16. 7. na 12 dní a uvažujeme i o nějakém výletu (např. Giftun..). Nemáte nějaké zkušenosti nebo informace? Děkuji a přeji hezký den :-) reagovat

Rakub: Re: Výlety - 4. 7. 2015 15:32

Dobrý den, my jsme žádný výlet nepodnikali a ani jsme nemluvili s nikým, kdo na nějakém výletě byl. My jsme se vloni byli podívat z Marsa Alam na delfíny, chviličku jsme je opravdu viděli, ale dlouhá plavba na hodně houpací lodi nám dala zabrat:) , takže letos už jsme o žádný lodní výlet zájem neměli:), nemůžu proto nijak radit. Snad jen, že delegát motivuje nákup výletu slevou platnou jen pro první schůzku. reagovat

Rakub: Re: Výlety - 4. 7. 2015 21:33

Dobrý den, my jsme žádný výlet nepodnikali a ani jsme nemluvili s nikým, kdo na nějakém výletě byl. My jsme se vloni byli podívat z Marsa Alam na delfíny, chviličku jsme je opravdu viděli, ale dlouhá plavba na hodně houpací lodi nám dala zabrat:) , takže letos už jsme o žádný lodní výlet zájem neměli:), nemůžu proto nijak radit. Snad jen, že delegát motivuje nákup výletu slevou platnou jen pro první schůzku reagovat

Rakub: Re: Výlety - 4. 7. 2015 21:59

Dobrý den, dvakrát jsem dnes zkoušel reagovat a vždy má reakce z webu po chvíli zmizela...nicméně s výlety z hotelu žádnou zkušenost nemáme. Vloni jsme v Marsa Alam vyrazili lodí podívat se na delfíny, na chvíli jsme je opravdu viděli, ale dlouhá cesta na hodně houpající lodi nás od dalších výletů odradila. Díky množství aktivit v hotelu jsme o žádném výletu letos neuvažovali. reagovat

ivanaiva: Re: Re: Výlety - 6. 7. 2015 20:11

Děkuji za odpověď :-) reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hurghada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání