Napsat recenzi

Pohodová dovolená

Recenze hotelu Lotus Bay Hotel Beach Resort Abu Soma **** (Egypt - Hurghada - Safaga)

Hodnocení:
průměrně: 3,4/5
Vloženo:
Pobyt: leden 2022
Přečteno: 443x
Recenze se líbila: 136 čtenářům
Fotografie: 17
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Kreativita kluků - pokojských Kreativita kluků - pokojských
  • Prostorný pokoj Prostorný pokoj
  • Písečná pláž Písečná pláž
  • Bazén Bazén
  • Palmy v zahradě Palmy v zahradě
  • Květena kolem bungalovů Květena kolem bungalovů
  • Pláž s lehátky Pláž s lehátky
  • Bazén Bazén
  • Klidné moře a kotvící malé lodě Klidné moře a kotvící malé lodě
  • Recepce Recepce
  • Recepce s vánoční výzdobou Recepce s vánoční výzdobou
  • Zahrada Zahrada
  • Ptáci se rádi sprchují u zavlažovačů Ptáci se rádi sprchují u zavlažovačů
  • Zahrada večer Zahrada večer
  • Keřové oblouky Keřové oblouky
  • Vodopády Vodopády
  • Bungalovy v zahradě Bungalovy v zahradě

Na dovolené se nám líbilo. Trochu znepokojující byly časté kontroly vojáků na silnicích které mají naopak přispívat k pocitu bezpečí. Nic méně nikde jsme neměli sebemenší problém. Česky mluvící průvodce nás vyzvedl na letišti kde nám ukázal náš autobus a domluvil schůzku. Pokoje čisté o něco prostornější, klidný bungalov. Na výlety nás doprovázel česky mluvící průvodce s výbornou češtinou. Areál je v krásně upravené zahradě s bazénem a několika bary. Animační program- většinou hudba postarších hitů, hrála do 23 hod ale nevadilo nám to. Moře čisté s korály blízko u břehu. Jen lehátka byla taková potrhaná nebo se nedala dostatečně zvednout pod hlavou. Na výletě v Luxoru jsme památky brali rychlým tempem, prakticky jsme měli rozchod asi jen 45 min na samostatnou prohlídku chrámu což se nedalo ani rychle projít. Na výlet jsme dostali snídani v sáčku i s malým pitím. V ceně nebyla plavba po Nilu nějak se nepočítalo že by ji někdo nechtěl absolvovat. My jsme plavbu odmítli a jeli jsme na druhou stranu Nilu naším autobusem. Byli jsme tak ochuzeni o plnohodnotný oběd který byl v ceně zájezdu,protože nám delegát dal necelých 10 min. na nabrání jídla i s najezením. Takže jsme si jen vzali první věc co přišla pod ruku a nebyl čas ani na pití nebo kávu. Nakonec jsme stejně v autobusu na ostatní co plují po Nilu, ještě čekali. Jídlo v Lotus bay bylo skvělé, dostatečný výběr jak masa tak zeleniny a salátů i sladkých moučníků.Na Silvestrovské večeři to bylo jako v luxusním hotelu s mnoha lahůdkami od paštikových či sýrových rolád, přes pečená masa, zeleninu, saláty, ovoce, po zákusky, poháry, různé dezerty. Hezky nazdobené stoly s třpytkami .

Ubytování  průměrně (3,9/5)

Bungalov v patře, každý den úklid s čistými ručníky, prostornější pokoj, balkón. Nebyl to sice luxus ale nejsme nijak nároční a nám se líbilo. Kluci pokojští nám na postelích z ručníků vytvářeli různé květiny a já měla postel posetou květy buganvilií s voňavou levandulí.

Strava a stravování  průměrně (3,9/5)

Výběr ze všech možných chutí a druhů. Pečená , grilovaná , smažená i dušená masa, výborná rýže, ale i brambory, zelenina nebo špagety. Velký výběr zeleninových salátů, pečiva. Ze sladkého puding, různé sladké pečivo, zákusky, čerstvé datel, melouny. Každý den mírnější obměna a člověk si tam vždy vybral. Jídlo nám nabíral personál přes skleněný předěl, co jsme si ukázali. Personál vždy příjemný, ochotný, brzy si zapamatování co pijeme a potom nám už sami nosili či nabízeli kávu, pivo atd.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Vybavení pokoje asi standartní, měli jsme větší místnost , vše funkční a dostatek úložného prostoru. Personál ochotný, usměvavý.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Čistá písečná pláž s korály kousek od břehu. Lehátka byla ale i potrhaná a nedala se dostatečně zvednout pod hlavou. Na pláži servis s ručníky a barem s nápoji.

Okolí hotelu  průměrně (3,2/5)

Okolí hotelu bylo takové surovější. Silnice, kolem dokola poušť, nedostavěné domy a hotely, u hotelu pár obchůdků se suvenýry, lékárnou a přes silnici nějaké domy kde bydlí zaměstnanci hotelu. Sem tam naváté odpadky ale nebylo to tak hrozné jako např. v Maroku kde se z odpadků a pomočených rohů linku zápach.

Celkový dojem  průměrně (3,4/5)

Celkově se nám v Lotus bay moc líbilo. Domluvili jsme se všude, personál často umí i nějaké české věty, všichni delegáti umí česky a vše nám dostatečně vysvětlili. Nebyl problém se na našeho delegáta Nadera obrátit kdykoliv přes Whatsapp, čehož jsme využili. Výlety za historií byly sice spíše jako z rychlíku ale chápeme že cesta k památkám trvá dlouho. Výlet lodí na ostrov Paradise se šnorchlováním na otevřeném moři byl super i s koupáním na pláži. Za nás velká spokojenost a plno zážitků.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 18
z 27 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hurghada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání