Napsat recenzi

Rádoby rodinná dovolená - pobyt od 31.7. - 8.8.2023

Recenze hotelu Imperial Shams Abu Soma Resort ***** (Egypt - Hurghada - Safaga)

Hodnocení:
průměrně: 3,4/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2023
Přečteno: 9x
Recenze se líbila: 48 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Pro děti rozhodně ne! Tahle dovolená nám byla CK doporučená jako vhodná pro rodinu. Na obrázcích hřiště pro děti zastřešené, aquapark v ceně, super bazény. Realita byla krutá, hřiště odkryté, takže do osmi hodin do večera se tam nedalo vstoupit, aniž byste si nohy spálili, do toho všude nedopalky cigaret, kameny a sklo, dvě houpačky, obě rozbité. Takže maximálně se daly využít průlezky, které byly vyviklane a hýbaly se. O místních dětech nemluvě, které do vás vrážely, div vaše děcko i vás neshodily. Aquapark je součástí vedlejšího hotelu, chodit tam můžete, ale drinky si nedáte, není to váš hotel. Skluzavky super, nicméně se musíte smířit s tím, že vás místní budou strkat, předbíhat a hledět na vás jako na póvl. Bazény ušly, ty si náš malý opravdu užil, ovšem v bazénu u sousedů našel manžel plavat exkrement, takže už jsme ztratili chuť tam více chodit. Moře pro dítě taktéž fajn, pro plavce už tolik ne, je tam méně vody.

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Pokoje prostorné, na umytí a přespání dobré, ale dostali jsme jiný pokoj, než jsme měli mít. Ale nehádali jsme se, takže naše smůla! Starší vybavení, zásuvky z pěti fungovala jedna, čistota jakž takž. Pozor na plísně v klimatizaci, vše vdechujete, klima není čištěná. Úklidu chybí ženská ruka, abych to osvětlila úplně.

Strava a stravování  průměrně (3,2/5)

Je úplně jedno, jaké kuchyni byl večer věnován, jestli německé, italské či francouzské, vše chutnalo a vypadalo naprosto stejně! Pořád dokola kuře či dušené hovězí, těstoviny s rajčatovou omáčkou a rýže. K tomu jako závdavek univerzální polévka. Na tom jsme přežívali, jelikož vnitřnosti a mořské plody moc nejime. I když vyjma krabů, tam mořské plody bez příplatku nebyly. Po 4 dnech už se na jídlo nechcete ani podívat a dojidate se dezerty, na tom ovšem přežijete další dva dny a už ani ty nechcete vidět. Snídaně byly dobré, ale frontu na vajíčka, která byla každý den dlouhá, se nám fakt stát pořád nechtěla. Sklenky decove, jinak kelímky, bez obsluhy číšníka větší sklenici nedostanete! Číšník je ochotný hlavně za úplatu, pak kolem vás skáče! Ovšem k dětem je personál úžasný, to se jim musí nechat! Bar nevím, jestli mám hodnotit, protože ať jste si vybrali kterýkoliv drink, vždy z toho vyšel jeden a ten samý, takže ani nemělo smysl si vybírat. Naprostá absence ovoce. Pokud si chcete vzít ovoce jako svačinu k bazénu či k moři, tak se zklamete! Meloun po večeři a to na příděl, který byl třikrát, sem tam banán. A to se k tomu musíte dostat, jelikož zahalení si nabrali dvacet talířů, z kterých snědli 20 dkg a zbytek číšník vyhodil. Plýtvání jídlem katastrofální. Bar na pláži v jídle také hrozný, protože každý den byly játra v bulce a hranolky. Poslední den bylo nasekané kuře v bulce a hranolky, či sójové párky v bulce.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,4/5)

Vybavení ušlo, hotel je starší, což by nevadilo, ale špatným zacházením a nerenovovanim strašně chátrá, brzo nebude ani co hodnotit. Kouření v prostorech hotelu! Společné toalety jedná obrovská katastrofa, na zdech bylo vše, doslova. Štětky nebyly. WC opravdu nechutné, obzvlášť v Lobby baru, pokud nemáte faraona, utíkejte na svůj záchod na pokoji! Po příjezdu na hotel v 7 hodin ráno místního času jsme snídani ani nedostali, max 20 kousků okoraleho pečiva pro 8 dospělých a jedno dítě, k tomu čaj a rozpustnou kávu. Náramky na jídlo a karty na osušky jsme dostali až v 10.30 hod, ubytování až ve 14.00 hod. To ubytování by ještě nevadilo, to jsme věděli, ale jídlo a osušky, to nás dostalo! Personál byl milý, jak jsem psala zvláště k dětem, pokud jste chtěli, pro nás běžné zacházení v restauracích, museli jste si připlatit, protože na baksis tam velice slyší a dost nevybíravě si o něj v Egyptě obecně umí i říct! Po manželovi chtěli na letišti peníze za to, že ukázali na prostější dveře vedoucí k pánské toaletě. To se fakt smál pánovi do očí a šel dál s odpovědí No money! Absence nějakých egyptských motivů, ani jsme pomalu nevěděli, že jsme v hotelu v Egyptě. Kromě recepce nikde hodiny, nebo třeba teploměr venkovní. V obchodech určitě smlouvejte o ceně, mají to rádi a dá se s nimi domluvit. Večerní show pro děti až od půl desáté večer, točená zmrzlina také až večer, od osmi hodin. Domluvíte se i česky, místní znají i češtinu a ovládají ji. Vyžití pro dospělé nebylo. Jeden kulečník v hotelu a pinec venku. Nějaké třeba plážové kuželky či petang, které jsme viděli v jiných hotelích, jsme zde postrádali. Animátoři nabízeli sem tam aktivity pro děti a cvičení v bazénu, toť vše. Večerní programy obsahovaly nějaké disko pro děti, předvádění tance, nějaká ta miss hotelu, víc nečekejte.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Moře pěkné, pro malého super, protože bylo míň vody. Ovšem odpoledne už se do něj moc nedalo jít, bylo fakt hodně teplé. Když jste si chtěli zaplavat, museli jste kus za bojky a odtama už vás vyháněli. Ale za bojkami byl moc pěkný podmořský život, korály, rybky, to byla bomba, když vás teda nestihli vyhnat. Pláž pěkná, čistá, ovšem místní domorodci vás budou pořád otravovat a jsou vážně neodbytni, sahají na vás a pomalu už vám vypisují objednávku, když je necháte mluvit a nechcete je hned rezolutně odmítnout. Klidová zóna, která je vyhrazená pro ty, co nechtějí být obtěžování, čítá šest slunečníků s lehátky, takže musíte být vážně rychlí! Jeden den jsem chtěla šnorchlovat k druhému hotelu a na rozhraní mě plavčík vyháněl, to jsem nepochopila. Jiný dny už se to neopakovalo. Určitě doporučuji vzít boty do vody, výhoda i na přecházení písku. Nic se nám na pláži či u bazénu ani neztratilo, takže taky super.

Okolí hotelu  průměrně (3,1/5)

Bezprostřední okolí dobré, ale za zdí bordel a zase bordel. Odpadky se válejí všude kolem cest. Všude vysoké zdi, až je z toho člověku úzko, silnice tak děravé a s tolika retardéry, že si člověk hned začne vážit naší D1!

Celkový dojem  průměrně (3,4/5)

Tohle je dovolená pro nenáročné lidi, kteří toho tolik nepotřebují a jedou si vyloženě užít válení se u moře/bazénu. Jídlo si neužijete, zábavu pro dospělé též ne, vyžití s dětmi taktéž ne. Musíte počítat s tím, že až 75% klienteli zahrnuje zahalené arabace, kteří žijí hlavně v noci a jsou nekultivovaní, předbíhají, zduchaji do vás i děti, jedí jako čuňata a neumí zřejmě ani používat záchod. Všude kouří, na WC, u bazénu, v barech. Vysokých teplot se nemusíte bát, pofukuje tam, dá se to zvládnout. Nicméně se připravte na to, že když přijdete z venku do hotelu, čeká vás hrozný teplotní šok, jelikož klima tam valí asi na 20 stupňů, což je až třicetistupňový rozdíl. Celá rodina jsme se zachladili. Co hodnotím kladně jsou fakultativní výlety, které jsme si opravdu užili i s dítětem, museli jsme ale zvolit vhodnou zábavu. O tu ale není nouze, na své si přijdou rodiny s malými prcky i dospělí - bohatý výběr různých výletů. Pro lidi, kteří mají nějaká standartní očekávání od dovolené, rozhodně nedoporučujeme. Poprvé v Hurghadě a zřejmě taky naposledy! Raději si připlatíme a pojedeme jinam!

POZOR - ne všechny propagované obrázky odpovídají realitě. Jsou zde fotky i z vedlejších hotelů aj.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 47
z 83 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hurghada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání