Napsat recenzi

Pohodová dovolená za super cenu

Recenze hotelu Tia Heights Makadi Bay Resort **** (Egypt - Hurghada - Makadi Bay)

Hodnocení:
průměrně: 3,4/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2013
Přečteno: 683x
Recenze se líbila: 532 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

3.8.2013 jsme se s přítelem vrátili z Hurghady. Byla to naše první dovolená v Egyptě. Zájezd jsme koupili na doporučení známé z cestovní agentury týden před odletem, tedy za cenu last minute, která byla velice příznivá a proto si nemůžeme téměř na nic stěžovat. Až na jídlo a nějaké drobnosti jsme byli spokojeni a prožili jsme pohodovou dovolenou.

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Jelikož jsme přiletěli kolem 4 ráno, v hotelu jsme byli dost brzo (unavení z cesty), tak na náramky jsme museli čekat až do 10:00 a na ubytování téměř až do 14:00, ale tak to je asi všude. Je to obrovský komplex, proto se musí počítat, že můžete být ubytováni dál od hlavní budovy (ta je navíc za příplatek), bazénů a pláže. Doporučuji nedávat bakšiš do pasu ihned, ale počkat si na přidělení pokoje a až poté popřípadě řešit výměnu drobným "úplatkem". My neměli potřebu měnit, náš bungalov nebyl sice úplně nejblíž, ale ani nějak daleko a procházka rozkvetlou zahradou byla moc příjemná a byl tam klid. Pokojíček jednoduchý, ale prostorný a hlavně čistý, velká manželská postel, trezor a za celých 11 dní nás i přes několik venku žijících ještěrek navštívil jen jeden brouk :-)

Strava a stravování  průměrně (3,2/5)

Jídlo teda nic moc, malý výběr, buď bez chuti nebo naopak mnoho koření s takovou specifickou pachutí a neustále se opakovalo. Na snídani se člověk najedl vždy, na obědy většinou také (v restauracích normálka, v plážových barech strava typu fast food), ale na večeřích jsme museli opravdu hodně dlouho vybírat. Kuře naporcované jak se jim zachtělo, všude kosti, vysušené a tuhé, zbytek taky žádná sláva, ale aspoň zákusky to jistily. Ke každému zájezdu většinou bývá 1 večeře v jinak zpoplatněných restauracích zdarma - doporučuji navštívit, tam to bylo v porovnání se stravou na hotelu trochu o něčem jiném. My měli po celou dobu zdarma i hotelovou restauraci Jasmine, ale nechápu, za co se tam jinak platilo, protože to bylo to samé jídlo jak v běžných restauracích, kam směli všichni, dokonce snad ještě menší výběr, jediné plus byla jistota, že se dalo kam sednout. Z nezpoplatněných restaurací doporučuji navštěvovat spíše vrchní restauraci Safaga, protože dole bylo přelidněno. Ovoce mohlo být více, je to přeci jen exotičtější země, zelenina v pořádku. Dle známých, co mají Egypt projetý více, bylo letos jídlo slabší i na jiných hotelích, kde normálně bývá luxusní. Snad možná kvůli současným nepokojům. Potěšující bylo, že faraon se nám v Egyptě ani po příjezdu do ČR nepomstil a ani žádný náznak křečí apod. se nedostavil (brali jsme na doporučení delegáta každý den 1 tabletu antinal jako prevenci).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,5/5)

Personál vesměs ochotný, hlavně co se týče výměn pokojů, ale to se nás naštěstí netýkalo. Pokojová služba každý den dodala litr a půl balené vody a vyměnila ručníky, ale mrzelo nás, že i přes bakšiš položený na polštáři nám nikdy nepostavila z ručníků či prostěradla labuť a podobné blbůstky. Známí ale s tímto problém neměli, chce to mít asi štěstí na člověka (nebo pokoj). Hned v den příletu na nás čekalo po večeři na pokoji překvapení, a to dort, jelikož přítel ten den slavil narozeniny, to byla od nich moc pěkná pozornost. Delegát byl egyptského původu, ale uměl dobře česky a byl moc milý a vtipný. Animátoři tu fungují docela dobře, jen pořád dokola stejná hudba a program, ale to je asi to poslední, v čem bych hledala chyby. Na denním pořádku byly několikanásobné výpadky elektřiny, ale brali jsme je spíše s humorem, vždy do půl minuty vše "nakopli". Jen pozor na veřejné toalety v hlavní budově, hygiena nic moc a všude (i na pokojích) chybí štětky do záchodů :-)

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Moře pěkné, čisté, průzračné. Šnorchlování senzace - hejna různých barevných ryb! Boty do vody netřeba. Vlny sice žádné, ale zde máte o zábavu postaráno díky bohatému podmořskému světu. Lehátek a slunečníků mnoooho. Jediné co, tak pláž trochu kazí a zužují dvě mola s loděmi, které kotví jak z levé tak z pravé strany pláže.

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Nějaké ty tržnice, kde se dá smlouvat, procházky podél pláže i do cizích hotelů jsou možné, součástí komplexu aquapark (my jej měli v ceně a fakt super, hlavně pro děti, těch tam taky bylo požehnaně), velký komplex bazénů, které jsou velmi udržované, tenisové kurty již v horším stavu, ale v takovém vedru nebyla na sport ani nálada a pak kousek od hotelu delfinárium, kam jsme si udělali přes cestovku i výlet a opravdu roztomilé!

Celkový dojem  průměrně (3,4/5)

Až na to jídlo jsme si dovolenou užili naplno. Radši bych teď byla v Egyptě než v ČR, ale do Tie bych podruhé na dovolenou už nejela. Ne že by se mi tam nelíbilo, ale chci poznat i jiná místa. To jídlo beru jen jako takový dočasný zkrat, který ovlivnila nynější situace a snad se do příští sezóny všude polepší. Díky tomu a dalším již zmíněným drobnostem bych hotel celkově hodnotila na 4 hvězdičky max., za naši cenu však spokojenost, mohu doporučit.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 56
z 88 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hurghada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání