Napsat recenzi

Super dovča :-)

Recenze hotelu Stella Beach Resort & Spa ***** (Egypt - Hurghada - Makadi Bay)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: březen 2020
Přečteno: 932x
Recenze se líbila: 142 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Byli jsme v tomto hotelu těsně před vypuknutím pandemie Covid-19, proto nemohu hodnotit tak úplně současný stav, avšak myslím, že hotel se určitě nijak zvlášť nezhoršil. My si užili krásnou dovču a rádi se opět někdy vrátíme :-)

Ubytování  průměrně (4,4/5)

Po příjezdu na hotel nás poslali na snídani a ihned poté, co jsme se vrátili ze snídaně, jsme obdrželi klíče od pokoje, resp. od pokojů. Byli jsme 4 - 2 dospělí a dvě děvčata ve věku 14 let. Požádali jsme o možnost pokojů vedle sebe a přesně to jsme dostali - 2 krásné pokoje v patře, každý s vlastním vstupem, balkonem, koupelnou, ale zároveň propojené, což bylo úplně super :-) Vybavení pokojů bylo moderní, postele velmi pohodlné, koupelna byla se sprchovým koutem, byla čistá, moderní, designově velmi dobře vypadala. Na balkóně krásné posezení. Vše opravdu čisté, moderní, nové. Výhodou bylo i umístění pokoje - vše bylo na dosah - kousek na recepci, kousek k bazénu i k moři, navíc hned u našeho ubytování byla druhá restaurace, kde se ráno podávaly snídaně s možností venkovního posezení (večer tato restaurace sloužila jako Ala carte).

Strava a stravování  průměrně (4,6/5)

AI se v tomto hotelu nedá skoro nic vytknout. Pokud jde o snídaně, obědy, večeře - všeho dostatek, obrovský výběr a rozmanitost, každý den tematická večeře (mexická, indická ...).

Snídaně - pouze jednou jsme byli v hlavní restauraci, kde byl opravdu obrovský výběr, posléze jsme chodili jen do restaurace, která byla hned u našeho ubytování. Výběr zde byl naprosto dostačující, i když ne tak ohromný jako v hlavní restauraci - chyběly zde vařená vejce, párečky atd., ale my si vždy vybrali a vystačili si s omeletami, palačinkami apod. Byly zde marmelády (jahodová, meruňková, fíková), medy a máslíčka (vše samostatně balené), výborné jogurty (i ochucené), spousta ovoce a ovocných salátů (já si dávala výběr různého ovoce do jogurtu:-) ), spousta zeleniny, velký výběr pečiva, jak slaného, tak sladkého, omelety na přání (dokonce jsme si mohla zkusit jednu udělat:-) ), výběr salámů a sýrů, velký výběr čajů, výborná káva, džus. V hlavní restauraci byl výběr větší, ale myslím, že i zde to naprosto stačilo.

Obědy a večeře - podávaly se v hlavní restauraci, obrovský výběr všeho možného - kuřecí, hovězí, ryby (výborné), krůtí, játra, spousta mořských plodů včetně krabů, minimálně 2 druhy polévky, spousta příloh - hranolky, brambory různě připravené, bramborová kaše, těstoviny na 1000 způsobů včetně na přání, hromady zeleniny a ovoce, výborné nakládané sýry, olivy apod., studené pulty se sýry a salámy, krájené studené kuřecí nebo krůtí maso, maso pečené, vařené i grilované, spousta dezertů (opravdu výborných). Ani nešlo od všeho ochutnat :-)

Na pláži se v plážové restauraci podávalo občerstvení, ale pokud člověk vynechal snídani, na občerstvení si celkem dlouho počkal. Druh občerstvení se obden střídal, jednou byly burgry s hranolky, jindy bagety s nugetkami, byla zde možnost zeleninových salátů, ale nebylo to nic moc, proto jsme chodili do hlavní restaurace. Jinak v bazénovém baru byla výborná káva, pivo i nealko, na pláži byla možnost různých drinků, byly zde 2 bary s pitím. U hlavní restaurace pak bylo posezení, kde bylo možno se samostatně obsloužit co se týkalo kávy z kávovaru (několik druhů - presso, latté apod. včetně čokolády), bylo možné si připravit čaj (opět velký výběr čajů), večer pak zde byl otevřen velký bar s možností různých alko a nealko drinků (něco bylo v rámci AI, něco bylo zpoplatněno zvlášť) - měli výbornou Piňa Coladu :-)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

Hotel je obrovský a dělí se na dvě části - Garden a Mare. Z části Garden jezdí pravidelně vláček a vozí hotelové hosty k recepci, protože tito by to měli jinak na pláž opravdu daleko. Jak v části Garden, tak v části Mare jsou bazény. Hotel jich má celkem dost. My využívali nejvíce vyhřívaný bazén kousek od recepce, protože na začátku března ještě celkem dost foukalo a i moře bylo relativně studené. V tomto bazénu byl i bazénový bar. Na tento bazén navazoval další, ale ten už nebyl vyhřívaný, byl opravdu velmi studený. V další části pak byl další bazén, kde byl opět bazénový bar. Nevím, zda byl vyhřívaný, ale asi ne, protože u tohoto bazénu moc lidí nebývalo.

Hotel nabízí různé výlety, na pláži je diving centrum. Zde jsme si objednali výlet lodí na ostrov Orange se 3 zastávkami na šnorchlování, výlet byl i s obědem. No, nedostali jsme tak úplně to, co jsme chtěli, ale i tak jsme si užili. V den, kdy jsme měli odplouvat (loď kotvila přímo u hotelového mola, což byla výhoda), nám bylo sděleno, že moc fouká, že se pojede pouze na jedno stanoviště na šnorchlování. Spolu s námi se účastnili další, většinou Francouzi. Nedali jsme se, takže nakonec se výlet uskutečnil, ovšem nejelo se na ostrov Orange, ale na ostrov Giftun, šnorchlovali jsme opravdu 3x na volném moři, avšak ne tam, kde nám bylo při koupi ukazováno a slibováno, ale protože moře bylo opravdu studené, tak nám to snad ani tolik nevadilo. Na Giftunu jsme byli cca 45 minut. Je tam opravdu krásně, ale takto vyměřený čas je krátký, protože než jsme od člunu došli na místo, kde jsme mohli pobýt, ušli jsme opravdu kus ostrova...Takže při cestě tam a zpět... No, bylo tam ale hezky...:-) Jinak oběd na lodi byl celkem dobrý, posádka lodi byla fajn. Nevím ale, jestli bych u místního diving centra opět výlet kupovala. Asi byl spíše volila LM Holiday apod.

Pokud jde o personál, tak např. na recepci byli naprosto fajn a velmi příjemní a i ostatní personál byl ok. Číšníci v restauraci se snažili, ani jsem neměla takový pocit, že by všichni vyžadovali nebo očekávali bakšiš. Personál hotelu byl opravdu příjemný.

Pokud jde o animace, v průběhu dne stále nějaké probíhaly, např. vodní aerobik apod. Večer pak byl vždy nějaký program, který se každý den obměňoval - africké tance, fakírská show, Mr. Hotel, Mrs. Hotel apod. Program končil cca ve 23 hodin, poté bylo možné navštívit hotelovou diskotéku - nevyužili jsme.

Pláž a moře  průměrně (3,8/5)

Moře bylo čisté, krásné, na konci dlouhého mola bylo i docela dost ryb, takže bylo i co vidět. Zhruba vprostřed mola se pak dalo koupat i v menší laguně. Na mole byla lehátka a byla zde možnost nechat si věci v odkládací skříňce. Vstup z mola do moře byl v pohodě, ze dvou míst po schodech, které byly v pořádku (ne jako např. v Mirage Bay, kde šlo o pořezání nohou...).

Nevýhodou byl velký odliv, který zde byl. Moře naprosto zmizelo. Je ale pravda, že se stejně nemohlo do moře přímo ze břehu, takže kdo si chtěl zaplavat i při odlivu, došel si na konec mola...

V době našeho pobytu, tj. na začátku března, bylo moře velmi studené, takže jsme využívali více bazén.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Prostředí hotelu je krásné. Hotel je obklopen krásnou zahradou, vzrostlými palmami, vše nádherně kvete a je udržováno v čistotě a v pořádku. Projít se bosou nohou po trávě je neskutečně příjemné, protože je to jako jít po mechu...:-) Před hotelem je krásná fontána s vodotryskem.

Hotel je v oblasti Makadi Bay a v této zátoce je více různých hotelů, takže z obou stran sousedí s dalšími, např. z jedné strany s hotelem Labranda. Byli jsme se zde projít a hotel vypadá také velmi pěkně, navíc má přímý vstup do moře. Přesto jsme usoudili, že Stella je o něco lepší.

V objektu hotelu je nákupní galerie, kde je spousta obchůdků se vším možným. Dá se smlouvat, ale je znát, že prodejci si jsou velmi dobře vědomi toho, že Hurghada je přece jen dál a bylo by nutné dojet za nákupy taxíkem, takže podle toho vypadají jejich ceny a jejich snaha o smlouvání. Není však obchod jako obchod, v některých se dalo nakoupit výhodněji, v některých méně výhodně.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Celkový dojem byl velmi kladný. Náš pobyt trval jen 8 dní, ale super jsme si odpočinuli. Hotel je krásný, čistý, výborně zde vaří, personál je velmi milý a animátoři jsou šikovní. V době, kdy jsme tam byli, vypukla epidemie Covid, den po našem návratu uzemnili letadla Smartwings, následně byl vyhlášen poprvé nouzový stav, takže jsme vše stihli jen tak tak. Tenkrát by mě absolutně nenapadlo, co se bude v následujících 2 letech dít... Nevím proto, zda covidová doba nějak ovlivnila hotelové služby v současnosti, doufám a věřím, že ne, protože Stella di Mare je hotel, kam se opravdu rádi vrátíme:-)

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 28
z 32 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hurghada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání