Napsat recenzi

Siva Golden Bay Makadi

Recenze hotelu Siva Golden Bay Makadi Resort **** (Egypt - Hurghada - Makadi Bay)

Hodnocení:
průměrně: 3,5/5
Vloženo:
Pobyt: září 2023
Přečteno: 11x
Recenze se líbila: 47 čtenářům
Fotografie: 2
Videa: 0
Komentáře: 11

Znovu otevřený hotel s úžasným, zatím ale nevyužitým potenciálem. Nádherné panorama zátoky Sharm Arab s pěkným šnorchlem, nově upravená pláž, všechny pokoje nádherný výhled na moře. Kvalita ubytování a služeb má ale ještě hodně co dohánět, z tohoto důvodu nedoporučuji pro náročné. Hotel je oficialně 4 hvězdičkový, často klienty zaměňovaný za 5 hvězd na základě komunikace cestovní kanceláře, která dává pátou hvězdu za moře. Na podzim 2023 tvořili hotelovou klientelu z 80% češi a slováci.

Ubytování  průměrně (3,2/5)

1.pokoj v přízemních bungalovech pod budovou jsme hned po první noci měnili, klimatizace vůbec nechladila. 2. pokoj č. 312 designově totožný, alespoň s funkční klimatizací a pěkným výhledem z balkonu. Koupelny - horší standard, chybí sprchové závěsy, štětky na WC. Staré vany přelakované., ručníky a osušky starší. Postele s novými tvrdšími matracemi, prostorné, ložní prádlo nové. Polštáře tvrdé a velmi vysoké. Klimatizace původní staré zabudované, proto hlučnější. LCD TV sice nové, ale ani v jednom z pokojů nefunkční anténa. Wifi pouze v části recepce, je nutné si na letišti zakoupit SIM kartu. úklid pokoje téměř nulový, jednou za týden srovnané osušky, špinavá nevyměněna. Kosmetika nedoplněná, voda na pokoj pouze jednou, poslední den jsme museli vytáhnout vlastní toaletní papír, který jsme měli v záloze. Svým způsobem nám vyhovovalo, že nám do pokoje nikdo neleze, takže jsme neřešili, nejsme na toto nároční. Čisto bylo, bez plísní a hmyzu. Plážové osušky nové, vyměňují je pokojští okolo 19 hodiny, což je v čase večeří, v případě zájmu je nutné si někoho odchytit.

Strava a stravování  průměrně (3,4/5)

Průměrná egyptská nabídka, slabý výběr ovoce, zákusky celkem ucházející, ale úplně jsme se po nich neutloukli. Jídlo se často opakuje - hovězí guláš, kuřecí maso, ryba, jednou týdně krabi. Jídlo je dobře dochucené. U večeře maso či ryby z grilu bývají dost vysušené. Výborné jsou snacky na pláži, řada lidí je preferovala místo oběda.

Pití - alkohol místní, mix drinky moc nepreferujeme, gin tonik pitný. Nealko mix drinky jsou sladká lepidla. Cola, Fanta z plastových original lahví. Pivo by bylo dobré, pokud by bylo vychlazené. Poštěstilo se nám to málokdy, je rozlévané ze skleněných lahví do 3 dcl, kdy dostanete napěněné 2 dcl. Káva v jídelně není moc dobrá, ucházející v lobby baru u fontány. Při další návštěvě bych si vzala raději termosku na načepování horké vody v jídelně a vlastní granulovanou kávu. Džusy bohužel nejsou v nabídce, ani freshe za poplatek.

Často se u večeří stávalo, že nestíhali doprostírat a hosté hledali příbory, a to přesto, že hotel byl kapacitně naplněný tak na 50%. Plastové sklenice v plážových barech bych uvítala lépe umyté, ne jen ošmrdlané vodou.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,4/5)

Personál ochotný, nikdo si nevynucoval bakšiš. Někteří číšnící vás dlouho ignorují, i když jste dali bakšiš, někteří jsou ochotní i bez bakšiše. Velice ochotný personál na pláži - při donášce matraček (dostatek lehátek i matrací), tak i na plážových barech.

Animátoři v hotelu existují, dělají se však neviditelnými - sem tam projdou po pláži a udělají si selfie s hosty, večerní program ani nevíte jestli a jaký je. Začíná v čase večeří, trvá okolo půl hodiny a pak rychle pryč. Animace přes den jsem vůbec nezaregistrovala. Zabavit se v tomto hotelu musíte sami. Je tedy hodný spíše pro lidi, kteří hledají klid a odpočinek.

Na pláži celkem solidní masáže za poplatek.

Na pláži pár obchůdků, nenavštívila jsem. Hotel je daleko od Hurghady, je tedy potřeba se dobře vybavit léky i kosmetikou, pokud nechcete cestovat do města 40 km. Hotel nabízí transport do Hurghady a cca za 3 hodiny zpět, cena 10 euro za osobu obousměrně.

Pláž a moře  průměrně (5/5)

Pláž je chloubou tohoto hotelu a velikou motivací pro další návštěvu. Lehátek i matrací dostatek, toalety udržované v čistotě, 2 plážové bary nové. Do vody rozhodně boty - kousek od břehu můžete narazit na murénu i trnuchu anebo kamennou rybu. Několik metrů můžete plavat, poté je velký sráz přes korály do hloubky. Odliv vody v zátoce není výrazný. Pláže je vhodná i pro malé děti, u břehu písčitá.

Bazén je nádherný, panoramatický s výhledem na zátoku. Majitel hotelu Redsehotels neuvádí, že by byl vyhřívaný.

Na pláž vede 140 relativně strmých schodů, osoby s pohybovými problémy mají možnost využít džíp na pláž.

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Mimo hotel jsme nebyli, je to klasický Egypt, za branami smetiště, suť. V podstatě není kam jít kromě cesty na bránu kvůli taxi do Hurghady. Brána je od recepce cca 800 metrů.

Celkový dojem  průměrně (3,5/5)

Pláž , zátoka a bazén je velikou motivací pro opětovnou návštěvu, kdy víme, že je nutné nad spoustou věcí prostě přimhouřit oko. Další návštěvu rozhodně zvažuji, bude záležet na nabídkové ceně oproti jiným hotelům. Je velká škoda, že si majitel hotelu nežádá žádnou zpětnou vazbu od klientů.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 8
z 13 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Zdenka: Siva Golden Bay - 19. 11. 2023 12:13

Včera jsme se vrátili z tohoto hotelu, chtěla jsem psát recenzi, ale tato recenze vše krásně popisuje. Pokoj jsme měli v přízemí, nebyl žádný problém s ručníky ani s níčím jiným. Lidí bylo opravdu velmi málo, my měli hodně Rusů a Čechů, tak půl napůl. Zátoka je úžasná a určitě se tam chceme ještě vrátit. reagovat

Jiří : Re: Siva Golden Bay - 5. 1. 2024 19:00

Dobrý den to fakt myslíte vážně že byste se tam vrátily???? reagovat

Jana: Siva Golden Bay - 6. 1. 2024 18:47

Ano, my vyhledáváme prostornější pláže lagunového typu. Nechceme otevřené moře a vítr. S dobrým šnorchlem a ještě k tomu s krásným vyhledem na moře je jich tedy jen pomálu na výběr. Hotel beru jako průměrnou egyptskou čtyřku. Spaní bez polštáře mi vůbec nevadí, z jídla se vždy něco vybere, kávu příště beru s sebou. Hotel je čistý, bez hmyzu a plísní. Do pokoje stejně chodíme jen přespat. Animace nevyhledáváme, takže nám nevadí, že nebyly. Za cenu do 15 tisíc korun na osobu je to přijatelné. Recenzi jsem psala co nejvíce realisticky, bez zbytečného pozitivizmu či negativismu, ať si každý vyhodnotí sám zda zmíněné nedostatky zkousne. reagovat

Jiří : Ne ne ne - 7. 1. 2024 7:37

Za 15 tisíc na osobu seženete lepší a kvalitnější hotel,Siva gold je velká katastrofa reagovat

Pavlina: Re: - 15. 3. 2024 1:00

Taky se chystáme do tohoto hotelu a už se nemůžu dočkat. reagovat

Zdenka: Siva Golden Bay - 7. 1. 2024 10:17

Ano určitě se tam ještě chceme vracet. Zátoka je bezkonkurenční, personál byl v pohodě, jídla méně, ale vše chutné. Můžete nám dát vědět, který hotel v této cenové relaci se mu vyrovná? reagovat

Jiří : Re: Siva Golden Bay - 7. 1. 2024 11:17

Caribien, Prima life, atd ,Siva jim nesahá ani na paty,soudím že jste asi ještě v Egyptě nepoznala jiný hotel,doporučuji kouknout na internet reagovat

Zdenka: Re: Re: Siva Golden Bay - 7. 1. 2024 15:14

Věřte, že jsem poznala daleko více hotelů než ty dva, co jste zmínil. Caribien je bez korálů a Prima Life, když pominu, že je sotva jen za 15000, tak ten má tragickou malou plážičku, kde mají lehátka těsně vedle sebe, bez jakéhokoli soukromí. Pokud bychom se měli bavit o hotelu na úrovni a s krásnou pláží i s pěkným vstupem do moře, kde jsou na dosah koráli, tak tohle splňuje jen Arabeska / byli jsme 3x /. Ale většinou hotely střídáme, letos jsme byli už po 25. reagovat

Zdenka: Re: Re: Siva Golden Bay - 7. 1. 2024 15:32

To si pište, že jsem už byla ve více hotelech než ty dva, co jste tu dal. Caribien je bez korálů a Prima Life, když pominu že asi nebude jen za 15000, tak ten má miniaturní plážičku s natěsnanými lehátky bez soukromí. Pokud bychom se měli bavit o solidním hotelu s krásnou korálovou pláží, tak jako jedna z mála toto splňuje jen Fort Arabesque / byli jsme již 3x /. Jinak střídáme hotely a letos jsme byli už po 25. Hezký večer reagovat

Jiří: Re: Re: Re: Siva Golden Bay - 7. 1. 2024 16:45

Byli jsme letos po 26 a Siva zatím nejhorší bohužel reagovat

Iveta: Re: Re: Siva Golden Bay - 14. 4. 2024 13:47

Prima Life?Jidlo ok,ale plaz lde kdyz natahnete ruku poškrabete ciziho souseda na lehatku...Snorchl u Primy prekvapi jen lidi co jiny nezazili..maly prostor ohehnany bojkami V Prime jsme byli 2x a prave kvuli plaži začali litat Sinaj,Tabu atd. Je treba si uvědomit ,ze každy ma jine priority Nekdo jidlo,a někdo moře a šnorchl. Takže hodnoceni bude vždy subjektivni.. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hurghada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání