Napsat recenzi

Alibaba 12 - 20.07.2019

Recenze hotelu Ali Baba Palace Hotel **** (Egypt - Hurghada - Hurghada jih)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2019
Přečteno: 365x
Recenze se líbila: 228 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Skvělý hotel klasického typu egyptského komplexu, situovaný mimo centrum, v blízkosti letiště.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Ačkoliv hovoříme anglicky, měli jsme s tím celkem problém - rusky, německy OK, ale najít někoho kdo vlastně nejen hovoří, ale i rozumí je trošku komplikovanější... měli jsme deluxe pokoj za příplatek a maximální spokojenost - je klasický problém vlastně zjistit jaké druhy služeb do tohoto typu patří, ale s tím se prostě musí počítat - Egypt, Bulharsko, Turecko - co nevykříčíte -nemáte... :) ale po pár dnech, kdy si nás tam přehazovali, jsme se dozvěděli, že máme bowling, ledovou plochu, WIFI v lobby, SOFT drinky na pokoji, neomezená konzumace all inclusive - 24 hodinová -nikdy jsme to nepotřebovali :), dále neomezená šíša, chodili jsme každý večer a báječná je kombinace meloun+máta :) a to jsme nekuřáci... 1x večeře přímo na pláži a nějaké další procentuální slevy (na masáže, na nákupy, atd...). Na pokoji s výhledem na bazén pro 2 dospělé a 2 děti ( s tím, že jedno je bez nároku na lůžko) je trezor, župany, fén - velká king size bed pro dospělé a jeden velký rozkládací gauč - kde se nakonec zcela pohodlně vyspaly obě dítka - na rozkládací gauč nám dali vysokou matraci, takže úplná pohoda...

Strava a stravování  průměrně (4/5)

3 ohromné restaurace v hlavní budově, které si vybíráte dle vlastního uvážení, ale vlastně se zde nabízí totožné jídlo... výběr je neuvěřitelný, od polévek, salátů, jednodruhové zeleniny až po teplá jídla vegetariánské i masové, grilované. Občas seafood, občas melouny.... Jeli jsme s 2 dětmi (6 a 9 let) a nikdy nebyl problém vybrat - na pláži jsme dávali oběd - základ - polévky, saláty, výborné pečené placky v peci. Grilované skvělé maso. Hranolky, hamburgery, špagety - propo dobře připravené. Je důležité zvážit co vám stojí za průjem a co ne. Měla jsem pocit, že všichni průjem dříve či později dostali, nám se to celkem vyhlo, neboť jsme dodržovali - ovoce, které se neloupe nejíme. Zeleninu dtto. Bohužel :( - ale šlo vybrat - grilovaná či tepelně zpracovaná zelenina) a z ovoce pomeranče a melouny. Absolutní tabu je led. Prostě vše co se mohlo opláchnout pod jejich vodou. A samozřejmostí je netláskat - sladké, slané dohromady... my si dali vždy polévku k obědu, poté např. rýži s hovězím masem a jeden malý dortík, k snídani bílý jogurt s cereáliemi. Občas omeletu s jejich párky a upečenou placku v peci.

Všude výborné nápoje typu džus jablečný, pomerančový a ananasový (u nás štáva - ale dobrá), postmix typu cola, fanta, sprite, soda, neperlivá voda (studená či "pokojová") a poté pivo, víno červené či bílé - celkem se dá, ale pivo je asi lepší varianta. Poté koktejly z místních zdrojů (gin, rum, vodka, apd.).

Jídlo a pití tedy můžete v rámci all inclusive vybírat v aquaparku, v hlavní budově ve 3 restauracích (pití navíc v lobby či uprostřed hlavní budovy), uprostřed bazénu, před bazénem, v plážové restauraci. Navíc nápoje máte na pokoji (4 litry vody na den), což je super služba... a můžete i pro nápoje ve vedlejším areálu Alladin.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,1/5)

Klasika Egypt - tedy je nutné počítat trošku s pomalejším a více nechápavějším tempem :D ale jinak jsou všude v resortu příjemní, usměvaví a když byl s něčím problém, snažili se řešit s úsměvem a za bakšiš (cca 20 egyptských liber či 1 USD/EUR) i se někdy povedlo vyřešit. Na pokoji jsme denně nechávali 1 USD/1 EUR. Bere se to tu už automaticky, takže když jsme jeden den zapomněli, nedali ručníky a vody.... Ale to je prostě Egypt :)

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Absolutní spokojenost - vždy dostatek místa - rozdíl oproti bazénu - my jsme u bazénu nikdy nebyli - vždy ráno od 10:00 do 13:00 hod v Aquaparku a poté přesun na pláž a zde jsme byli až do večera. Ale vždy když jsme procházeli - na snídani či na pláž, tak ani jedno lehátko u bazénu nebylo volné :( Pláž písčitá s občasnými kameninovými vstupy, ale zvládli jsme to bez bot do vody - sice jsme je měli s sebou, ale nebylo to opravdu nutné...). Vzhledem k faktu, že Egypt na šnorchlování známe (jiné oblasti) toto byl klasický střed - žádná velká hitparáda (nečekejte barevné živé korály), ale zase lepší než středomoří - krásná čistá voda s občasnými šedými korálovo-travnatými ostrůvky u kterých se drží hejna různých ryb. Občas jsme měli malé medůzy (průhledné nežahavé - s těmi si děti hrály a fialové žahavé - ale slabě... jako po žahnutí kopřivou, žádná velká hrůza, ale dcerka chvílemi odmítala do vody lézt). Syn nosil z moře živé mušle, krásné hvězdice, mořské šneky a kraby poustevníčky. Takže pokud cestujete s dětmi - vezměte jim určitě věci na písek (nebo zde lze i koupit) - my brali vše (lopatky, hrabičky, bábovky, kýblíky, atd.) a nakonec jsme používali jen kýblík a lopatky. Šnorchly a brýle byly v neustálé permanenci... Pláž upravovaná každý den, dostatek stínu i slunce - dle toho co preferujete. Probíhají zde každý den animační programy, různé volejbaly, petanque, šipky, aerobic i jóga.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Vůbec nemusíte s hotelového komplexu vystrčit nos. Vše tu je - včetně nákupní arkády, vlastní nemocnice Jasmin, skvělého aquaparku, tenisových kurtů, atd.... Když ale už tak uděláte - čekejte opětovné a klasické přemlouvání, tahání a pokusů o dialog od podomních prodejců. A jakmile zjistí, že jste Češi, tak všichni najednou "umí" česky a už Vás nepustí :). Nedaleko - vlevo od hotelu je nákupní zóna s přesně zaměřenými obchůdky (kůže, trička, lékárna, papyrus, parfémy, atd...) a pak 1 obchod jako supermarket a druhý velký nákupák skoro se vším... - VŠUDE se smlouvá - kromě lékárny a smíšeného obchodu - zde jsou prostě fixní ceny. Nakoupili jsme zde (ve smíšeném za fixní) skvělé oblečení pro děti, suvenýry pro babičky (růže z Jericha, pověstný ibiškový čaj, koření, atd.)... naleznete zde vše :) - v nákupní promenádě naleznete i toalety - zdarma a docela ucházející, ale smíšený obchod má toaletu i ve svých útrobách - opět dostatečně hygienicky čistou :)

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Naprostá spokojenost - jsme relativně náročnější klienti a zde jsme byli spokojení. Je znát, že je hotel starší, ale nové vedení se o internet dostatečně stará a všude vidíte, že se opravuje, nahrazuje i opečovává. S tím, že se snaží co nejméně zasahovat do dovolené klientů - co nejméně ruchu a prachu... Řešení s recepcí je to co trošku kazí dojem - ale to se opět opakuji - je Egypt... Na vše mají spoustu času, odkývají vám řešení, aby se Vás zbavili, ale často problém vyřeší až bakšiš či delegát, který už na ně má cestu... Dávat si pozor na čistění zubů v jejich vodě - my to nedělali, měli jsme balenou...

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 52
z 66 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hurghada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání