Napsat recenzi

Krásná, klidná, orientalní dovolená v přírozeném přírodním prostředí

Recenze hotelu Happy Life Village Hotel *** (Egypt - Dahab - Dahab)

Hodnocení:
průměrně: 4,7/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 918x
Recenze se líbila: 555 čtenářům
Fotografie: 4
Videa: 0
Komentáře: 0
  • HLV z lodi HLV z lodi
  • bazén bazén
  • ze zatoulal, jsem si říkala, aby to vůbec přežil tolik zeleně najednou....ožral půl ibišku :-) ze zatoulal, jsem si říkala, aby to vůbec přežil tolik zeleně najednou....ožral půl ibišku :-)

V tomto hotelu jsem byla podruhé a po několikáté v oblasti Dahab. A hotel mě opět nezklamal! Je vhodný pro ty, kteří, když někam jedou, tak chtějí být v přírodním prostředí, kde je prostředí blízké té zemi s tím, že určité evropské standardy jsou dodrženy. Není vhodný pro ty, co potřebují být stále baveni (vodní lyže, banán atd.). Kdo má rád klid, přírodu (zde v pojetí toho místa - pouštní hory, písek, krásné moře), tak je na správném místě!!

Zatím je hotel stále prázdnější, západní země nelítají do Šarmu, takže se tam nemají hlavně Němci, kterých zde bylo vždy nejvíce, jak dostat, ale doufám, že je to jen přechodné. Pro nás to bylo fajn, bylo nás tam max 50, ale pro personál a hotel to dobré není. Nyní nejvíce Čechů, Poláků, Maďarů, Egypťanů.

Ubytování  průměrně (4,4/5)

není nové, ale je čisté, naprosto dotačující

Strava a stravování  průměrně (4,6/5)

mňam :-) nejsem zrovna standardní strávník nesním vše, ale tady jsem si vždy vybrala

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

milý personál, usměvavý, nikdo nevyžaduje bakšiš, dávali jsme dobrovolně, ob den 2 dolary na postel uklizeči a ráno číšníkovi na pláži jeden Akram - usměvavý bezva číšník

Pláž a moře  průměrně (4,8/5)

Super, stojí za to jít v plaveckých botách vlevo až k ceduli Golden Blocks (jde se okolo palem, kde si občas místní zajedou sníst jídlo, takže není až tak uklizeno, nepatří k hotelu, ale kdo zná styl arabského života, přežije :-)

Odsud to stojí za to plavat až k molu u hotelu - nádherné bloky korálů

Vpravo také stojí za to doplavat třeba až k 3 pools (jsou nad každým 3 balonky), když je voda výš dá se nadplavat nad korály, když je níž je třeba doplavat až na úroveň posledního balonku a zatočit vpravo, nedaleko odsud jsem viděla želvu, el.rejnoka...

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

beduínské restaurace čaj 15 eg.liber, večeře 50-70, fajn posezení autentické :-)

Pro běžce - dá se běžet vpravo, občas vyběhne nějaký pes, ale když vidí, že mu nic nedáte, tak odejde, běhávám až k The Caves (konec té hory) a tam to otáčím, jde běžet ještě dál. Po cestě vzadu beduínské chýše, většinou tam nikdo není, občas ano, když si vyjedou z města. Bývají tam 3 velbloudi :-) Vše bezpečné, nikdo vás neukousne!

Za hotelem údolí, kam se dá zajít (v létě spíš ne - vedro) a nebo se domluvit s velblouáří, kteří chodí každý den okolo pláže a uchazeče tam za domluvenou cenu zavezou.

Možnost jízdy na koni myslím 5 dolarů na půl hodiny, také majitel chodí okolo pláže, dá se domluvit.

Celkový dojem  průměrně (4,7/5)

Já už asi vše napsala a ono už není ani co, většina už to napsala :-) Zase se mooooc těším, až tam pojedu. Miluji Sinai.

Jo v areálu je potápěčská škola - byli jsme od nich na výletě lodí (odjezd z hotelu autem do loděnice a zpět, vše v ceně - vždy v úterý, třeba nahlásit myslím nejpozději v pondělí ráno) v Gabr el Bint, úžasné místo na potápění či šnorchlování!! A pluje se okolo hotelu, tak pěkný výhled na hotel z vody.

Cena 30 euro a 60 eg. liber jídlo a pití.

3x denně busík zdarma do Dahabu, také je zajímavé vidět - to je pravý Egypt, arábie :-) Pro turisty vhodná hlavní třída - od modré kašny rovně, mírně se to točí doleva, zde restaurace a obchůdky u vody. Pro ty, co chtějí vidět více a ještě více vplout do reálu:-), stále pokračovat podél vody a pak vlevo do části Assalah, tam bydlí místní a lze nakoupit výborné ovoce.

I v Dahabu je několik hodně hezkých potápěčských lokalit (šnorchlovacích), jeden den jsem takto strávili.

Lighthouse (zde česko-slovenská pot.škola), Eel garden (opravdu tam ti úhoři jsou), Lagoona, Islands...

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 25
z 27 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Dahab - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání