Napsat recenzi

Skvělá rodinná dovolená

Recenze hotelu Hotel Labineca *** (Chorvatsko - Střední Dalmácie - Gradac)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2021
Přečteno: 461x
Recenze se líbila: 128 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Jakožto rodina s malými dětmi, která běžně jezdí do apartmánu, kde si sami vaříme, jsme byli poprvé v hotelu s all inclusive a byli jsme nadšení už jen z toho, že se nemusíme o nic starat, nic řešit, jen si užívat klidu s dětmi. Jsme nenároční, takže jsme byli s hotelem a jeho službami spokojení, byť byly nějaká negativa, to pozitivní to převážilo.

Ubytování  průměrně (3,5/5)

Pokoje malé, ale na přespání dostačující. Zařízení starší, ale bylo čisto, uklizeno a balkon měl úžasný výhled na moře (4. patro, pokoj umístěný nad recepcí). Klimatizace funkční, balkonové dveře až překvapivě dobře izolovaly od veškerého hluku zvenčí. Fén na vlasy, minilednička, vana, která však byla dost vysoká a špatně pohyblivý člověk by mohl mít problém. Televize hrála pouze německy mluvící stanice, ale stejně jsme ji zapínaly minimálně. Mohlo být více úložných prostor na oblečení. Co se týče spaní, matrace byly tužší, ale to by až tak nevadilo, mnohem větší problém byly opravdu vysoké a tvrdé polštáře. Přistýlka trochu horší, dospělý by se na ní určitě nevyspal. Pro malé dítě dostačující.

Strava a stravování  průměrně (3,9/5)

Stravování vesměs spokojenost, jídlo nám chutnalo, výběr dostatečný. Zprvu jídlo nandávala obsluha, ale tvořily se velké fronty, tudíž to po pár dnech vzdala a lidi si, díkybohu, nabírali sami. Nejlepší byly obědy a večeře, zhruba 2 - 3 druhy masových pokrmů, z toho většinou i ryba nebo mořské plody, několik druhů příloh, vařená/dušená zelenina. Dva druhy polévek, které byly bohužel většinou dost vodnaté. Zelenina, saláty, ovocné kompoty, pečivo, dostatečný výběr nápojů - pivo, víno a nealko. Naprosto perfektní byly po obědě a večeři zákusky, které mi opravdu chutnaly a taky puding. Bohužel nebylo možné si k nim dát kávu, která byla k dispozici pouze k snídani a k odpolední svačině.

K snídani byl rovněž slušný výběr, ale jakožto milovník sladkých snídaní bych ocenila víc sladkého, v podstatě byly jen marmelády/nugety, bílé jogurty s cornflaky a müsli a sušenky. První tři dny byly na výběr i malé croissanty a plněné šátečky, z čehož jsem byla nadšená, bohužel další dny už nebyly a nahradila je buchta, kterou ke snídani zrovna moc nemusím. Manžel si postěžoval na nedostatek zeleniny u snídaní.

Nejslabší byly svačiny, což byly malé kousky veky, na kterých bylo jen tak bez másla kousek šunky a sýru (doslova kousek, byly jen uprostřed, okraje suché) a kolečko okurky a různé druhy buchet a koláčů, které ničím příliš nenadchly. Radši bych ke kávě uvítala ty úžasné jemné zákusky, které byly k dispozici po obědě a večeři.

Obecně mi chybělo krájené čerstvé ovoce, třeba krájený meloun, plátky jablek, naloupané pomeranče apod. K dispozici byly jen jablka, pomeranče a banány vcelku.

Co se týče pití, od 10-23 hod. bylo neomezeně k dispozici nealko, pivo, víno, několik druhů tvrdého alkoholu (většinu tvořily místní lihoviny jako např. rakija), kávu si však člověk mohl dát pouze u snídaně a poté k odpolední svačině.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Hotel je postarší, ale udržovaný, hezká a moderně vybavená recepce, velké terasy (recepce, restaurace a all inclusive bar) s výhledem na moře. Spoustu schodů a jeden výtah, který byl poměrně vytížen a využívaly jej i pokojské.

Nevýhodou je placené parkování, pokud člověk nechytí neplacené volné místo podél cesty, což bylo téměř nemožné. V tom případě si tedy musíte platit parkoviště za závorou za 10 euro na den, což mi přijde dost a moc nechápu, proč není už v ceně ubytování (nebo aspoň není levnější).

Bazén, jehož nejmenší hloubka dosahovala dospělému zhruba k ramenům, takže si bohužel děti nemohly jen tak hrát v malé vodě. Z toho důvodu jsme bazén využili jen párkrát (ale stejně jsme přijeli kvůli moře, takže nás to extra netrápilo).

Nápoje v all inclusive baru byly podávány (krom kávy) v plastových kelímcích, což mi přijde v dnešní době, kdy se lidstvo snaží regulovat plasty, až alarmující - denně bylo použito a vyhozeno ohromné množství plastových kelímků. Chápu, že je jednodušší vyhodit kelímek, než umývat sklenice, ale nepřijde mi v pořádku produkovat tolik plastového odpadu. Ještě ke všemu bylo zakázáno pití vynášet z terasy třeba k bazénu nebo na pláž, čímž používání jednorázových kelímků nechápu už vůbec. Co velmi zaostávalo, tak úklid na terase all inclusive baru. Ještě hodinu a půl po podávání kávy a svačiny a odchodu hostů byly některé stoly plné kelímků, hrnků a talířků a obsluha se příliš nehrnula do úklidu. Obsluha si ani moc nelámala hlavu s utíráním stolů, často byly polité a lepkavé a neutřené. Toto mi přišlo jako největší negativum, co se týče služeb a obsluhy. Ovšem, kdyby hosté nebyli ignoranti a ty plastové kelímky po sobě vyhazovali a nenechávali je nepochopitelně válet na stole, nemuselo k tomuto docházet.

Skvělé bylo vyžití pro děti. V době našeho pobytu se dětem o zábavu staraly dvě úžasné chorvatské animátorky. 2x denně fungoval mini club, což byla dětská herna, kde rodiče mohli dovést dítě a nechat jej tam pod dozorem animátorek a děti si tam společně hrály, tvořily, jednou třeba i střílely z luku na terč. Syn (4,5 roku) byl velmi nadšený a vždycky se tam těšil (a to bez nás většinou nikde být nechce). Večer následoval program pro děti, kdy se pouštěla hudba, děti tančily společně s animátorkami, hrály hry nebo se promítala pohádka a rodiče mohli v klidu posedět. Musím říct, že chorvatské animátorky byly úžasné a šlo vidět, že je hra s dětmi baví, neboť vždy program protáhly téměř do 22 hod. (zatímco ty české, které měly jeden večer program na starost, jej ukončily v přesně stanovený čas ve 21:15, i když se děti chtěly ještě bavit). Obecně děti si pobyt užívaly a chorvatské animátorky si oblíbily.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Na pláž se šlo z terasy all inclusive baru po schodech, byla hned pod hotelem. Pláž byla moc hezká, byla krytá stromy a slunečníky, byly na ní jak jemné, tak i hrubší kamínky, místama i velké kameny, na některých místech byl hrubý písek. Ve vstupu do moře byl zprvu hrubší písek, poté menší kameny a poté následovaly velké kameny, takže bez bot do vody se šlo hůř, ale nikde, kde člověk dosáhl, nebyli ježci. Pláž byla poměrně hustě obsazená, což se ale u hotelové pláže v hlavní sezóně dá předpokládat. Moře bylo krásné a čisté, jen odpoledne, když byly vlny, v něm plavala odplavená tráva, což se ale pochopitelně nedá ovlivnit.

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

Hezká promenáda směrem do centra Gradače, což je poměrně malé městečko. Nádherné hory a skály, které jsou pro tuto část Chorvatska typické. Malou nevýhodou je nedostupnost větších měst, jelikož moc rádi po večerech vyrážíme někde do historického centra větších měst jako je Zadar, Split atd., což v okolí Gradače se nacházejí spíš menší města a vesnice, nejbližší velké město je Makarska v dojezdové vzdálenosti cca 40 km a následně až Dubrovník, který je vzdálen cca 2 hodiny cesty.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

I když se může z mého obsáhlého hodnocení zdát, že má hotel spoustu negativ, většina z nich byla pro nás nepodstatná a nijak nám celkový dojem nezkazila. Největším nedostatkem byly pro mě plastové kelímky a nedostatečný úklid v all inclusive baru. To ostatní byly spíš nepodstatné věci, které neměly na naší spokojenost vliv. Celkově jsme byli spokojení, v hotelu se nám líbilo a vzhledem k tomu, že jsme byli doposud zvyklí starat se na dovolené o jídlo sami, měli jsme se v podstatě královsky, užívali si pohody a pobytu bez starostí. Někomu, kdo je zvyklý na luxus, asi tento hotel vyhovovat nebude, ale průměrná rodina (jako jsme my), která si zde jede hlavně užít moře a společně strávený čas, aniž by musela řešit jídlo, bude jistě spokojená. Jen bych příště zvolila pobyt mimo sezónu, aby nebylo v hotelu a na pláži tolik lidí.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 19
z 26 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Střední Dalmácie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání