Napsat recenzi

Příjemná a klidná dovolená v Drveniku

Recenze hotelu Hotel Antonija (Chorvatsko - Střední Dalmácie - Drvenik)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2013
Přečteno: 1 148x
Recenze se líbila: 465 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Vkusně a moderně zařízený nový hotel takřka u pláže v klidném malém letovisku. Nádherné čisté moře, voda průzračná, bez ježků.

Ubytování  průměrně (4,4/5)

Menší 3 patrový hotel, nově postavený, 18 ubytovacích jednotek (9 s balkónem s přímým výhledem na moře, 6 s bočním výhledem, 3 bez balkónu). Není výtah - nevhodné pro hůře se pohybující osoby. Pokoje prostorné, světlé, moderně zařízené, vybavení nové, neopotřebované (r. 2013), postel a lůžkoviny pohodlné, LCD televize malá, koupelna prostorná se sprchovým koutem, pod umyvadlem velký úložný prostor. Balkón dostatečný, sezení pro 2 osoby, malý stoleček, sušák na prádlo rozkládací, bez kolíků. Šatní stříň jedna, dostačující. Ložní prádlo během pobytu neměnili, ručníky 1x uprostřed týdne, na vyžádání Vám vymění na recepci, denně provádějí malý úklid - koupelna, doplnění toaletního papíru, vynesení odpadků, provonění pokoje. Na recepci všichni milý, domluvíte se pohodlně česky, umí i majitel. Delegátka je zároveň recepční, je chorvatka hovořící dobře česky, nabízí a zařizuje výlety (výlety lodí na Korčulu, Hvar, Pelješac - s obědem - grilovaná makrela, víno, nealko, rakije; noční panoramatické plavby, rafty). Gornja Vala je malé letovisko, klidné, cca 20 min pěší chůze od většího Drveniku (lze dojít procházkou kolem moře). V letovisku je podél pláže řada restaurací s velkou nabídkou rybích pokrmů, pizza, těstoviny, grilovaná masa. Pouze 1 malá krámek s potravinami, má vyšší ceny než ve vnitrozemí. Půjčovna šlapadel, skútrů na pláži (spíše dražší), vodní sporty na vyžádání - zajišťuje vedlejší letovisko. Na hlavní promenádě otevřeno po celý den až do nočních hodin několik málo stánků, možno nákupu plážových podložek, nafukovacích matrací, oblečení, kabely (jako všude), několik prodejců zmrzliny (ceny 5-6 kuna za 1 kopeček) - nejlepší je v plážovém baru s koktejly, 2 pekárny s chutnými sladkými i slanými výrobky za rozumné ceny, prodejci ovoce, olivového oleje, sušených fíků (doporučuji), 2 palačinkárny. U pláže velké skákací trampolíny pro děti. Není možnost zapůjčení motorky ani auta.

Tip pro aktivní dovolenkáře: výlet vlastním autem do Národního parku Biokovo - cca 30 km z letoviska - vstup do parku 40 kuna/osobu, autem dojedete na nejvyšší vrchol pohoří - Sv. Jura (1762m n.m.), na vyhlídku Vošac, odkud je nádherný výhled na celé pobřeží Makarské riviéry.

Strava a stravování  průměrně (3,3/5)

Měli jsme polopenzi, snídaně i večeře servírované - NEJSLABŠÍ část celé dovolené, není pro požitkáře, gurmány. NEodpovídá 3* hotelu. Příjemná klimatizovaná restaurace. Po jídle možné posezení na terase před hotelem, u obsluhy je možné si objednat další teplé i studené nápoje z lísku.

Snídaně (8-10hod): na stole vždy připraveno na 1 osobu - 1 malé máslo 15g, 1 džem/nutela/med, servírují ob den studenou a teplou snídani ( na osobu 2 plátky junior salámu a 2 plátky sýra, teplou snídani jsme měli 3x - 2x omeleta, 1x párky), v košíčku celý týden stejné pečivo - bílá veka na plátky. Denně malý bufet - káva (nedala se pít), čaj bylinkový, cereálie, mléko, běžný hotelový džus. Nic pro velké jedlíky, ale hlad jsme neměli.

Večeře (18-20hod): 3 chodové. Polévky lehké, převažovaly vývarové, ale chutné, hlavní jídlo denně výběr ze 2 jídel (vybíráte při snídani). Porce dostačující, opět ne pro velké jedlíky, jídla chutná, porce masa velmi malé, převažovalo mleté, ale dobře vychucené, 1x nám připravili rybí pokrm (kalamáry), jinak spíše jednodušší jídla (řízek, rybí filé, pečené kuře, špagety s mletým, sekaná a masové kuličky v rajčatové omáčce, přílohy nejčastěji vařené brambory nebo slepená rýže. Dezerty velmi slabé - opravdu malý ždibeček buchty nebo 2 švestky na osobu (čekali jsme zmrzlinu nebo třeba kousek melounu, broskve, které všude prodávají, ale bohužel....). V letovisku nesčetně restauračních zařízení - otevřeny celý den do noci, palačinkárny, pekařství, zmrzlina, 2 plážové bary s míchanými alko i nealko koktejly. Pro milovníky kávy připravují velmi dobré silné expresso, jsou připraveni i na české turisky - expresso s mlékem. Všude točí pivo (Karlovačko), v lahvi mají Karlovačko Radler - možno zakoupit i v hotelu k večeři. Na recepci prodávají kopečkovou zmrzlinu (cenově stejné jako na promenádě 6 kuna /kopeček).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

Na vysoké úrovni, všichni ochotní. Všude vůně, čistota. Pokud budete mít sebou kola, loď či nafukovací člun, není přes noc kde uschovat, měli jsme v autě. Parkoviště přímo vedle hotelu. WiFi nám fungovala pouze v hotelovém pokoji, na balkóně i na terase výpadky spojení. Cca 50-70m od hotelu, oblázková, pozvolný vstup do moře, bójemi vymezený prostor pro plavání - dostačující, na každé pláži sprchy, dostatek stínu pod borovicemi i dostatek místa na přímém slunci. Pláže čisté, skoro žádné nedopalky ani špína z moře, mušle jsme neměli, možno si zapůjčit lehátko (20kuna/den), slunečníky pouze vlastní, nepůjčují, ježci ve vodě nebyli, voda klidná, čistá, pouze při větru malý příboj (pláž je chráněná ostrovy, které jsou v dálce - cca 50-70 km od pobřeží). Po pláži chodí prodejci s vařenou kukuřicí (8kuna /kus), koblihami a ovocem za příznivé ceny. byli jsme v červenci - na pláži poměrně dost lidí. V letovisku je malý přístav, kde se nastupuje na výlety lodí. Z nedalekého Drveniku (20 min chůze podél moře) je větší přístav - odsud je možný převoz trajektem na Hvar či Korčulu. V letovisku na pláži vodní sporty, půjčovna šlapadel (70kuna/1hod), skútr (cca 100kuna/10min).

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Cca 50-70m od hotelu, oblázková, pozvolný vstup do moře, bójemi vymezený prostor pro plavání - dostačující, na každé pláži sprchy, dostatek stínu pod borovicemi i dostatek místa na přímém slunci. Pláže čisté, skoro žádné nedopalky ani špína z moře, mušle jsme neměli, možno si zapůjčit lehátko (20kuna/den), slunečníky pouze vlastní, nepůjčují, ježci ve vodě nebyli, voda klidná, čistá, pouze při větru malý příboj (pláž je chráněná ostrovy, které jsou v dálce - cca 50-70 km od pobřeží). Po pláži chodí prodejci s vařenou kukuřicí (8kuna /kus), koblihami a ovocem za příznivé ceny. byli jsme v červenci - na pláži poměrně dost lidí. V letovisku je malý přístav, kde se nastupuje na výlety lodí. Z nedalekého Drveniku (20 min chůze podél moře) je větší přístav - odsud je možný převoz trajektem na Hvar či Korčulu. V letovisku na pláži vodní sporty, půjčovna šlapadel (70kuna/1hod), skútr (cca 100kuna/10min).

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

Hotel nový, bezprostřední okolí není ještě definitivně upravené, štěrkový povrch, ale čisto, nepovalují se žádné odpadky. Možnost drobných nákupů v letovisku, příjemná a klidnější promenáda kolem moře, suveníry, sladkosti, zmrzlina, koktejlové bary.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Odpočinková dovolená, krásné a čisté prostředí, kouzelné pohoří tyčící se nad pobřežím.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 15
z 19 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Střední Dalmácie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání