Napsat recenzi

Klid nedaleko rušného centra

Recenze hotelu Apartmánový dům Jordana (Chorvatsko - Střední Dalmácie - Baška Voda)

Hodnocení:
průměrně: 3,2/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2019
Přečteno: 84x
Recenze se líbila: 176 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Domácí prostředí a moc milá paní "domácí", která se snaží mluvit česky. Bohužel velikou nevýhodou ubytování je absence klimatizace či aspoň stolního venilátoru.

Ubytování  průměrně (3/5)

Vybavení pokoje (č.4 v 1.patře) velmi skromné a starším (až starým) nábytkem - utržený pant u dvířek skříňky, jen jedna noční lampička, nejde otevírat šuplík, v kuchyňce není rychlovarka ani mikrovlnka, skleničky (pouze hrnečky), ale ani otvíráky, sítko či normální kuchyňský nůž.. Vše by se dalo překonat, ale opravdu velmi chyběla klimatizace či aspoň malý stolní ventilátor. Horko bylo k nevydržení natolik, že jsem spala na balkoně a manžel celou noc při otevřených dveřích na chodbu. Naopak plusem je oddělená (dveřmi) malá kuchyňka a sice malý, ale samostatný a obezděný balkon, kam není vidět. Na druhou stranu musím přiznat, že ani v propozicích klilmatizace uvedená není. Jen jsme si nedovedli představit, jak to bez ní při 40 stupních venku bude složité.

Domek už něco pamatuje, má celkově 7 pokojů (3 v přízemí, 4 v patře), není to opravdu žádný luxus, je obklopen spoustou různých dalších domků, privátů, apartmánů, ale je tam klid, výhled jsme měli do zahrádky, která díky uzounkým vjezdům vypadala spíš jako nějaké atrium.

Dost omezená možnost parkování. Asi 5 aut bylo natěsnáno ve zmíněném "atriu" a na příjezdech do zahrádky, a to tak, že ti, co přijeli dříve, by mohli vyjet jen kdyby je ostatní pustili.

Plus: mohou sem psi.

Strava a stravování  průměrně (3,2/5)

Objednali jsme si polopenzi, která se odehrávala v asi 250 m vzdálené hospodě Mars. Snídaně omezeným bufetem (salám, sýr, máslo, med, džem, nutela, bílý jogurt, müsli, nakrájené veky. Jednou byly ohřáté párky, dvakrát míchaná vejce. Čaj, káva, džus). Večeře výběrem ze 3 jídel, které se vybíralo vždy předchozí večer. K tomu polévka, plátek veky, buď

jedno nakrájené rajče nebo pár plátků salátové okurky a jako moučník zabalený řez nebo jogurt.

Opět to nebyl žádný luxus, ale jídlo bylo dobré a porce odpovídající. Třikrát v týdnu byla jedním z možných jídel ryba. Vytkla bych ale velký nedostatek zeleniny a ovoce. K snídani opravdu vůbec nic, k večeři těch pár zmíněných plátků. Zřejmě se tam cenově nevešly. Kupovali jsme si zeleninu k jídlu sami a brali jsme si jí s sebou do hospody.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3/5)

Od soukromého penzionu člověk žádné služby či nabídky vyžití očekávat nemůže. Skromné ubytování, bez bazénu, televize, fénu či nevímjakých dalších nadstaveb. Za tu cenu ale nelze očekávat nic jiného. I když aspoň možnost zapůjčení ventilátoru by vůbec nebylo od věci.

Chválím paní domácí, byla moc milá, už tím, jak se snažila mluvit česky.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Nejbližší pláž je u centra, asi 350 m od penzionu. Ta byla ale letos tak neskutečně přeplněná, že jsme radší chodili dál (možná víc jak 1 km) směrem na Baško Pole, poblíž hospody Oseka. Logicky - čím dál, tím počet lidí ubýval. Bohužel se zde ale už nepůjčovaly slunečníky. Takže jsme chodili sice co nejdál od hlavního náporu turistů, ale ještě tak, abychom si tam půjčený slunečník mohli donést. Ceny: slunečník 20 kuna, 1 lehátko 40 kuna. Sem tam na pláži sprchy za 2 kuna (asi 10 vteřin). Pláž oblázková, hodně vhodné byly boty do vody, moře klasicky krásné, poměrně rychle, cca po 3 - 4 metrech, hloubka. Čisto. Asi poměrně nově (ne déle než 5 let) udělali od centra až po Oseku betonový chodníček. Sice dobré, ale odfrézovali kvůli němu část přírodního břehu, kde rostly stromy. Takže o chládek je tady teď skoro boj.

Krásná promenáda je směrem na Baško Pole, po úzkém chodníku, bez aut, mezi stromy, z výšky se díváte na moře. Část pláže (spíš menší plácky) mezi Baška Vodou a Baško Polem je využívána jako nuda pláž.

Pořád ještě je to na 5 hvězdiček, moře stále ještě odolává milionům turistů. A jsem zvědavá, jak ještě dlouho...

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

V okolí je snad všechno, co si lze přát: možnost vycházek (po rovině na Baško Pole nebo na druhou stranu k přístavu), opravdu spousta konob, hospod, hotelů, penzionů, stánků, obchůdků, pekáren atd.atd. Hudební a kulturní produkce se neodehrávají na náměstí (jako např.v Primoštenu), ale v hospodách na pláži, především v hospodě Borik. Možnost výletů do pohoří Biokovo, nově od letoška výlety do Biokova na buggynách (Safari buggy) spolu s malou ochutnávkou domácího sýru a šunky. Přepokládám, že tam musí být krásné výhledy a že je to i adrenalin. Nebyli jsme, bylo už plno. Je třeba zarezervovat. Výlet trvá 3 - 3,5 hodiny, autíčko pro dva stojí 170 Eur, jezdí se 2x denně (v 9 a v 17 hod.).

Penzion Jordana je od centra (moře) vzdálen cca 300m. Je třeba počítat s tím, že většina penzionů je do kopce, ale není to nic dramatického.

A ještě jeden postřeh: při hledání volného pokoje přes CK to vypadalo, že je všechno už obsazené a plné. Nebylo tomu tak. Překvapilo mě, kolik se tam nabízí "sobe", kolik je tam toho volného a že by bylo proto možné risknout a jet tam "na blind", bez rezervace.

Celkový dojem  průměrně (3,2/5)

V Baška Vodě jsme byli už asi čtyřikrát. Vždy tady bylo méně lidí než v Biogradu. Postupně i zde, bohužel, přibývají turisté. Přelidněné pláže je to nejhorší, co s sebou tento trend nese. To ale nelze vyčítat letovisku. Chorvati zatím stále stíhají uklízet, vždy se najde v nějaké hospodě místo k posezení, personál není protivný, lítaji, makaji. Je to krásné místo hlavně kvůli výhledu do horských masivů (aspoň pro mě). Zatím pořád je tu krásně.

Kvůli kllimatizaci bychom příště ale volili jiné ubytování.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 8
z 16 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Střední Dalmácie - nejlepší hotely

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání