Napsat recenzi

Naprostá spokojenost

Recenze hotelu Penzion Alpský Dům *** (Česko - Plzeňský kraj - Železná Ruda)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2015
Přečteno: 157x
Recenze se líbila: 330 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Nedá mi to a musím reagovat na předchozí recenzi od paní Jany. Nechápu její názor na paní majitelku penzionu. My s manželem jsme se cítili v penzionu jako doma, paní majitelka byla velmi milá a vstřícná a ve všem nám vyhověla (dřívější snídani už v 6,30 hod. nebo naopak pozdější večeři). Ocenili jsme její osobní přístup k hostům. Poradila nám nejhezčí výlety do okolí, koupání, dala nám vytištěný jízdní řád „zelených autobusů“ a vlaku, zapůjčila nám Průvodce Šumavou, atd. Manžel je nemocný a má bezlepkovou dietu a ani to nebyl žádný problém. Bar byl sice otevřený od 10.hod. do 21.hod., ale zapomněla jste, paní Jano, napsat, že je to bar denní, což je podle mého úplně normální otevírací doba. Co se týče cen nápojů, zdály se nám běžné, jako v jiných penzionech nebo restauracích. Přijeli jsme od Trutnova, takže se manžel zaradoval, že se v penzionu čepuje Krakonoš (12° za 28,­ Kč/ to přeci není žádná nehorázná cena). Nevím, kde paní Jana přišla na to, že je Krakonoš nejlevnější pivo v Čechách. Já pivo nepiji, ale manžel si ho pochvaloval. Nechápu, co na něm paní Janě vadilo, bylo čepované ihned po objednávce, mělo míru, „čepici“ a bylo dobře vychlazené. A teď ještě něco k té pitné vodě. Paní Jano, za pitnou vodu dnes zaplatíte ve většině restaurací. Vy vlastně neplatíte za vodu, ale za servis, což obsahuje: dojít pro objednávku, vzít čistou umytou sklenici, natočit do ní odtočenou vodu, odnést ji ke stolu, pak pro ni zas dojít a sklenici umýt. Myslím si, že 10,­ Kč za tuto službu není mnoho. Při našem pobytu jsem neviděla nikoho pít pivo v plechovce nebo v petce. Že paní majitelka nabízí pobyt na slevovém portálu chápu, protože lidi dnes ani jinak nenakupují. Jak jste si ho koupila vy?

Ubytování  průměrně (4,4/5)

Z apartmánu jsme byli nadšeni. Ještě jsme takhle hezky nikdy nebydleli. Apartmán je vlastně celý byt, s oddělenou ložnicí, obýváčkem, vybavenou kuchyňkou a soc. zařízením. Byl velmi pohodlný a útulný. Všude bylo čisto. Zvláště koupelna je nádherná, takové krásné obklady bych si přála domů.

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Velmi chutná a pestrá domácí strava. K večeři výborná polévka a výběr ze dvou jídel. Vždy jsme si pochutnali, ale také se přejedli, protože porce byli na nás až moc velké. Např. zapečená cuketa se slaninou nebo kuře na divoko se šumavskými strouhankovými knedlíky, to nemělo chybu. Dostala jsem od paní majitelky i recept. Co je na snídaních katastrofa opět nechápu. Jsem ráda, že jsme neměli snídaně formou tzv. švédských stolů, kde najdete nenejvýš dva druhy ohmataných salámů a sýrů a „usušená“ míchaná vajíčka. Tady si hosté mohou objednat snídani ze snídaňového menu ­ 12! druhů snídaní. Myslím si, že si musí vybrat opravdu každý. Např. hemenex, omeletu, sladké lívanečky nebo pomazánku každý den jinou vám opravdu běžně v penzionech nenabízejí. Že je dezert za

příplatek a kakao také, to mě nijak nezaráží, za to co není v nabídce se prostě něco připlácí. Jak už jsem psala, manžel má bezlepkovou dietu a paní kuchařka se s ním vždy domluvila na speciální stravě. K snídani měl bezlepkový chléb a večeře se speciálně upravovala tak, aby neobsahovala mouku. V kuchyni měli všechny bezlepkové potraviny, které jsou běžně potřeba, což nás trochu překvapilo, protože většinou nás při zmínce o dietě buď odmítnou ubytovat nebo si musíme přivézt bezlepkové potraviny sami.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,1/5)

Stručně řečeno ­ všechno perfektní. Chod penzionu stojí na třech příjemných a milých ženách – paní majitelce, kuchařce a pokojské. Všechno šlape tak jak má, člověk se tu cítí moc příjemně. Prostorná restaurace, útulný bar, venkovní terasa se slunečníky, dostačující parkoviště u penzionu. Je tu úžasný klid, protože kolem penzionu není žádný provoz. Pro cyklisty úschovna kol, pro rodiny s dětmi dětský koutek s trampolínou a houpačkami a veliký skákací nafukovací hrad – tam se tedy děti vyřádí! Za potokem je ještě posezení s ohništěm. To jsme ale využít nemohli vzhledem k velkému suchu a zákazu rozdělávání ohně. A ještě abych nezapomněla na romantický rybníček, tam jsem ale smočila jen jednu nohu, i v těch vedrech byla voda na mě moc studená, je odvedená z potoka.

Sjezdovky, lyžařské tratě a vleky  průměrně (4,1/5)

Okolí hotelu  průměrně (4,6/5)

V okolí Železné Rudy je strašně moc možností na výlety. Byli jsme ubytováni na celý týden, ale vůbec jsme nezvládli splnit všechny naplánované turistické cíle. Vyjmenovat všechny zajímavosti, kam se dá dojít nebo dojet autem, autobusem nebo vlakem, by zabralo moc místa.

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Jak vyplývá z naší recenze byli jsme maximálně spokojeni. Budeme tento penzion všude doporučovat a hrozně rádi se sem budeme vracet. Byli jsme ubytováni před 14 dny a pořád se nám moc stýská.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 25
z 34 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Plzeňský kraj - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání