Napsat recenzi

Vcelku příjemný pobyt

Recenze hotelu Hotel Bílý Hořec *** (Česko - Liberecký kraj - Harrachov)

Hodnocení:
průměrně: 3,1/5
Vloženo:
Pobyt: říjen 2013
Přečteno: 562x
Recenze se líbila: 507 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

S přítelem jsme si koupili slevový poukaz s tím, že jsme chtěli hotel s wellnes a plnou penzí. Až poté jsem si přečetla recenze na internetu a byla jsem tedy dost vyděšená a připravená na nejhorší (na špinavý pokoj, nepříjemný personál a boj o každou položku z voucheru). Po příjezdu do hotelu a během pobytu jsem však byla velmi mile překvapena! Nebyl to sice žádný extra luxus, ale ani žádná ubytovna - takový příjemný průměr.

Ubytování  průměrně (2,9/5)

Fleky na zdi nad postelí od umaštěných hlav hostů jsme brali spíš jako folklór, za jedinou nevýhodu tedy považuji dost proleželé matrace. Měli jsme pobyt na 5 nocí a po druhé noci už jsem se cítila dost zmlácená. Vzhledem k pobytu na konci října se v hotelu topilo, možná až moc - my jsme měli topení v pokoji úplně zavřené a ještě jsme si na noc otevírali okno. Koupelna mě překvapila mile - nové vybavení i obložení. Starý sprchový závěs se dal přežít... Starší nábytek v pokoji nám nevadil, snad jen rozdělené postele při pobytu v páru nemusely být... V pokoji bylo uklizeno, koš vynášli denně.

Strava a stravování  průměrně (3,3/5)

Měli jsme plnou penzi a byli jsme nadmíru spokojení. Obědy výběr ze dvou jídel a vždy skvěle dochucená polévka, porce akorát. Snídaně a večeře formou švédských stolů. Nejdřív jsme se snažili chodit brzy, ale pak jsme zjistili, že jídlo opravdu poctivě doplňují, takže bez problému. Snídaně sladké i slané + cereálie, takže vybrat se opravdu dalo. Plus vynikající pečivo! Večeře výběr ze tří až čtyř jídel a více příloh (brambory, rýže, těstoviny...), a samozřejmě pečiva, salámů, sýrů... Balíček jsme si vzali místo oběda jen jednou - namazaný chleba s lučinou a šunkou, houska s taveňákem, tatranka a jabko.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,9/5)

Wellnes je vhodný tak pro 10-12 osob. My jsme tam prvních pár dní byli skoro sami, i když hotel byl dost obsazený. Ke konci pobytu (ve čtvrtek) však přijel nějaký další turnus a wellnes už býval dost plný. Bylo v něm vždy čisto, tedy žádná plíseň ani nic podobného. Kneippova koupel výborná, i když odpoledne už byla teplá voda spíš vlažná. Vířivka dost malá a teplá taky jen ráno. Na línou saunu jsme vyzráli - přitel vždy chvíli v sauně rotoval ručníkem a vířil tak páru, aby se od stropu dostala i dolů, k nám. Potom tam bylo to pravé vedro. Na druhou stranu jedna ze zaměstnankyň, která na wellnes dohlížela asi dva dny, se o to opravdu starala, ptala se nás, jestli je voda ve vířivce dost teplá a připouštěla. Vyhřívaná lehátka super, až na některé *** hosty, kteří si hned po příchodu na ně rozložili ručníky a mysleli si, že si je zaberou jen pro sebe. Každopádně všem doporučuji vzít si vlastní osušky! My jsme to udělali, protože jsem správně předpokládala, že v hotelu nebudou. V klidu jsme si tak došli do wellnesu v plavkách a županu přímo z pokoje a převlékárnu se sprchou jsme tak nevyužívali.

Co se týká personálu - obě servírky v restauraci byly velmi milé a ochotné, slečna recepční taky. Byla sice občas trochu zmatená, ale to bylo tím, že mají různé slevové poukazy s různým obsahem. Když jsme jí ale řekli, co všechno tam máme (welcome drink - dostali jsme celou lahev, privátní hodina wellnes s lahví sektu, Harrachov card), všechno nám promptně zařídila, o nic jsme nemuseli "bojovat". Jedině mladý pán, který se s recepční střídal, byl příjemný jak osina v zadku, ale takový kyselý je zřejmě celý jeho přístup k životu, takže jsme se mu raději vyhýbali.

Sjezdovky, lyžařské tratě a vleky  průměrně (4/5)

Vlek i sjezdovka jsou od hotelu opravdu co by kamenem dohodil. My jsme si vyjeli sedačkovou lanovkou na Čertovu horu a dolů je to pěkná procházka. V zimě tam musí být super, sjezdovka je dost široká a členitá.

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

Pominu-li parkování za hotelem na "cestě" plné výmolů a děr, alespoň jsme měli auto schované a viděli jsme na něj z pokoje (ano, všechny pokoje s výhledem na skokanské můstky byly obsazené, co jsme ale mohli pozorovat, tak i víc vybydlené). Harrachov je jinak moc hezký a vyžití tu je i mimo sezonu (hornické muzeum, bobová dráha, Mumlavský vodopád). Navíc se dá vyrazit na výlety i do okolí (Liberec a Ještěd, Bozkovské dolomitové jeskyně atp.)

Celkový dojem  průměrně (3,1/5)

Po přečetení dost odstrašujících recenzí jsme byli velmi mile překvapeni! Zřejmě to bylo i tím, že jsme byli v hotelu ubytovaní opravdu mimo sezonu. Zklamal malý a trochu chladný wellnes, ale díky krásnému počasí jsme stejně většinu času trávili venku.

Hotel bychom doporučili spíše méně náročným osobám, tři hvězdičky si ale víceméně zaslouží. Rodinám s dětmi bych ho doporučila spíš přes zimu kvůli blízké lanovce, přes léto se dá v Harrachově najít spousta penzionů s klidným prostředím a zahradou, mimo hlavní tah.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 179
z 337 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Liberecký kraj - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání