Napsat recenzi

Obrovské zklamání - nikdy více !!! Nikomu nedoporučujeme !!!

Recenze hotelu Hotel Berghof *** (Česko - Karlovarský kraj - Jáchymov)

Hodnocení:
průměrně: 3,9/5
Vloženo:
Pobyt: březen 2015
Přečteno: 521x
Recenze se líbila: 434 čtenářům
Fotografie: 14
Videa: 0
Komentáře: 0
  • celkový pohled na hotel z parkoviště celkový pohled na hotel z parkoviště
  • rozpadající se šatní skříň z výprodeje rozpadající se šatní skříň z výprodeje
  • oprýskaný konferenční stolek, na něm byla televize oprýskaný konferenční stolek, na něm byla televize
  • nefungující topení, kabely po zemi nefungující topení, kabely po zemi
  • přemalované zdi, flekaté, možná i vlhké, vpravo topná deska nad postelí přemalované zdi, flekaté, možná i vlhké, vpravo topná deska nad postelí
  • oprýskané dvěře i rohy stěn oprýskané dvěře i rohy stěn
  • koupelna - plesnivý závěs oddělující sprchový kout a umyvadlo, trubky vedoucí od bojléru k baterii koupelna - plesnivý závěs oddělující sprchový kout a umyvadlo, trubky vedoucí od bojléru k baterii
  • zrezivělá baterie zrezivělá baterie
  • rezaté skoby mající sloužit jako háčky na ručník rezaté skoby mající sloužit jako háčky na ručník
  • opět parádní flekance na zdi opět parádní flekance na zdi
  • rozpadající se šatní skříň podruhé rozpadající se šatní skříň podruhé
  • děravý ručník aneb díra místou poutka k zavěšení děravý ručník aneb díra místou poutka k zavěšení
  • rozklížená šatní skříň rozklížená šatní skříň
  • rozklížená šatní skříň podruhé rozklížená šatní skříň podruhé

Dovolená na klidném místě mimo civilizaci ve zchátralém zámečku z doby Anděla na horách. Nedoporučujeme nikomu, kde chce prožít příjemnou zimní dovolenou v útulném, teplém a čistém prostředí Krušných Hor, kam se bude po celodenním lyžování těšit. Pro nás velké zklamání.

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Hotel je v původním stavu, pomalu ale jistě se rozpadává, 50 let bez dalších investic. V žádném případě neodpovídá 3*! Vypadá jako zchátralý malý zámeček těsně před zavřením.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

Měli jsme polopenzi. Snídaně probíhá ve snídaňové místnosti formou švédského stolu – slušný nápojový automat na kávu, čaj, kapučíno, dále sladká limonáda (ne džus), mléko. 3 druhy cereálií, 1-3 druhy sladkého pečiva, rohlíky a obyčejný chléb. Ze studeného bufetu máslo, tavený sýr, salám a šunka (nejlacinější druhy), plátkový eidam, marmeláda, bílý jogurt. Z teplého bufetu - opékaný salám, volské oko či míchaná vajíčka (různě střídají, vždy jen 1 typ jídla). ALE snídani si „vychutnáváte“ doslova v prostředí školní jídelny, kde jsou na zemi drobky staré 3 týdny, zašlé ubrusy, nádobí +/- umyté, hlavně pozor na skleničky a příbory (museli jsme pozorně vybírat čisté nádobí). Ke všemu zima a zima (snídali jsme v lyžařském oblečení). Snídaně od 8-10 hod.

Večeře se podávají v restauraci – ta je nejpříjemnější částí hotelu, zařízená stylově s krbem (pokud v něj topí, je tam i teplo). Večeře od 18-20 hod, 2 chodové – polévka nebo předkrm a hlavní chod. Vaří českou kuchyni, jídla nám chutnala, na výběr ze 2 jídel (vždy den předem), velikost porcí akorát. V restauraci mají kulečník. Na WC v restauraci netopí, takže neskutečná zima.

Celkově shrnuto: jídlo dobré, kultura stolování žádná !!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

Pokoje prostorné, ale staré vybavení, zašlé, okopaný nábytek, opatlané stolky a skleničky nemyté, čalounění flekaté, skříně rozklížené. Ke starému původně kvalitnímu nábytku jsou dokoupené někde ve výprodeji rozpadlé nevkusné šatní skříně (nelze použít, rozpadávají se, ulámaná madla), ve skříních špína za poslední 2 roky. Flekaté zamazávané zdi, opadané rohy, poškrábané dveře sotva drží zavřené, kabely vykukují všude ze zdí, vedou po podlaze kolem postele, topení staré a nefunkční. „Nový“ způsob vytápění pomocí panelů, který je velký 2x1m, zavěšený jako obraz nad postelí – absolutně nedostatečný zdroj na vytopení velkého pokoje – opět chladno.

Koupelna je samostatná kapitola a byla pro nás největším zděšením: vlhko, zatuchlina, na podlaze voda, roztrhaný ručník, flekatá podložka na podlaze, zrezivělá baterie, která je společná pro umyvadlo i sprchu, nad zrcadlem visí malý bojlér pro každý pokoj – teplá voda vystačí na sprchování 2 lidí, pak je nutné čekat na doohřátí – trubky z bojléru jsou vedeny kolem zrcadla k baterii – velká paráda. Sprchový kout oddělen od omyvadla nechutným plesnivým závěsem. Takže lepší se nesprchovat.

K dispozici lyžárna – cestou do lyžárny jdete kolem rozbité pračky, která je vedle dveří odstavená, sotva s lyžemi projdete, dveře nejdou zavřít (přestože na dveřích je zapsáno – prosíme zavírat). V restauraci kulečník, možnost zapůjčení stolních společenských her, kolem hotelu rozsáhlá zahrada s dětskými atrakcemi, ale opět odložena řada nepoužívaných a rozbitých věcí – naštěstí v zimě byly pod sněhem, rozbitý venkovní bazén vyplněný krámy.

Služby nenabízí žádné speciální, s personálem nebyl žádný problém, poměrně vstřícný.

Sjezdovky, lyžařské tratě a vleky  průměrně (4/5)

Poloha hotelu vůči sjezdovému lyžování na Klínovci či Plešivci výborná (obě do 10 km, cca 20 min jízdy autem). My byli v březnu – skibus již nejezdil. Běžecké tratě jsou přímo od hotelu.

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

Hotel je na samotě, absolutní klid, od hlavní silnice 250m, úplně mimo vesnici Nové Město – ta je přes hlavní silnici cca 400-500m od hotelu, ale není o co stát – je to chudá zanedbaná horská vesnice, kde nic není. Krátce řečeno, tento hotel je dobrý tak na přespání, ráno a večer se najíst a na celý den zmizet pryč. Příjezdová cesta příšerná, hluboké výmoly. Parkování v uzavřeném areálu.

Celkový dojem  průměrně (3,9/5)

NIKDY VÍCE. Hotel nám kazil celkový dojem z celé zimní dovolené. Měli jsme pobyt zakoupený přes slevový portál, kde cena na 1.pohled byla velmi příjemná, ale ihned po příjezdu jsme viděli, jaké jsou důvody slevy. Nejeli bychom sem znovu ani zadarmo.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 22
z 30 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Karlovarský kraj - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání