Napsat recenzi

Můžete být spokojeni, pokud necestujete s těmi českými CK, spojenými pod německý název (a s růžovo-modrými visačkami)

Recenze hotelu Vile Oliva Hotel Apartments **** (Černá Hora - Budva - Petrovac na Moru)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: září 2023
Přečteno: 1x
Recenze se líbila: 57 čtenářům
Fotografie: 14
Videa: 0
Komentáře: 1
  • Hlavní vstup do hotelu /za tím olivovníkem/ Hlavní vstup do hotelu /za tím olivovníkem/
  • Druhý možný vstup, jak do ubytovacího areálu, tak přímo do restaurace Druhý možný vstup, jak do ubytovacího areálu, tak přímo do restaurace
  • Jedna z ubytovacích vil, nyní jsou dost natěsnány na sebe Jedna z ubytovacích vil, nyní jsou dost natěsnány na sebe
  • Standardní ubytovací pokoj, s možnou přistýlkou Standardní ubytovací pokoj, s možnou přistýlkou
  • Koupelnička s toaletou Koupelnička s toaletou
  • Jeden z bazénů, "modrý", ale počet míst s celodenním slunečním svitem nic moc... Jeden z bazénů, "modrý", ale počet míst s celodenním slunečním svitem nic moc...
  • ..o pár metrů dál je "zelený" bazén, s trochu lépe řešeným vstupem... ..o pár metrů dál je "zelený" bazén, s trochu lépe řešeným vstupem...
  • ...a trochu zastrčený třetí, kde měly být organizovány nějaké společné aktivity ...a trochu zastrčený třetí, kde měly být organizovány nějaké společné aktivity
  • Vnitřní zahrada po východu z hlavní budovy Vnitřní zahrada po východu z hlavní budovy
  • Olivovníků je v areálu hodně a opravdu starých Olivovníků je v areálu hodně a opravdu starých
  • ....takhle to začíná... ....takhle to začíná...
  • ...dost rychle pokračuje... ...dost rychle pokračuje...
  • ... až slunko zmizí v moři. ... až slunko zmizí v moři.

Velmi překvapivě předčí očekávání, zvláště pokud se budu držet jen hotelu, jeho služeb a okolí a naopak pominu vše ohledně pořadatele zájezdu - celé uskupení, nyní pod těmi Němci, značně upadá !

Hodnocení je téměř on-line, po skončení pobytu uzavírám a upravuji na konečnou podobu.

Ubytování  průměrně (4/5)

Spokojenost, jako SGL jsem nepodlehl tlaku na příplatek za hlavní budovu a kromě nižší světelností a omezeného výhledu si není nač stěžovat. Vyfásl jsem vilu II, ty označené římskými číslicemi jsou asi starší, ty pod písmeny později vmáčknuty mezi, jsem téměř uprostřed areálu, k moři, ale vyhled je momentálně omezen na výškovou stavbu nového traktu hotelu Palas.

Pokoj ve zvýšeném 1.NP, hned na první podestě schodiště, trochu silnější provoz okolochodících, ale únosné - lůžko je dále od vchodu. S prostorem se neplýtvá, jde od standardní dvoulůžák, ale s možností rozložení křesla jako přistýlky, patrně plošné řešení. Běžná výbava odpovídá prezentaci - jednoduchá skříň 1/2 s ramínky, 1/2 police, ve spodní Tresor - zdarma, s jednoduchým návodem, jen z tlačítek jsou již setřena čísla a nutno pamatovat pořadí. Vedle ale věšákový kout se 3 dvouháčky - velmi praktické. Individuální klima s DO, umístění přímo nad možnou přistýlkou, ale na hlavní lůžko netáhne, stejně již skoro není třeba. V rohu oddělen pracovní koutek, jediná zásuvka je ale nutná pro ledničku a to ještě stačí kabel tak tak - nezavřou se už dvířka skříňky a chod je trochu hlučnější (v noci jsem to vypnul a ráno byla voda tak akorát).

Balkon se stolkem a dvěma plast. židličkami, sem slunce trochu dosáhne.

Koupelna stísněnější, vpravo toaleta, uprostřed deska se dvěma umyvadly, základní ingredience pro hygienu, kosmetické zrcátko a patrně byl i fén - asi jej někdo odklonil, ale já na svůj trávník stejně nepotřebuji. Voda v krajní poloze až horká, ale regulace bez problémů. Vlevo sprchový kout, prosklený, uzavíratelný, s aretací pohyblivé sprchy, držákem na mýdlo i madlem, jen nechápu cca 15 cm škvíru mezi sklem a stěnou - tam je na zemi černo již teď, rozumně se tam dostat nedá. Ručníky sice 3, ale spíš jen umyvadlové, do osušky pár desítek cm2 schází.

Osvětlení sporé (to je běžné), ale u postelí jak malé lampičky, tak ještě čtecí bodovky, ale nalézt jejich miniaturní vypínače chvilku dá.

Trochu divný úklidový režim, pokojské nemají od všech pokojů klíče a když nezastihne hosta má pokoji, nevymění ani ručníky....ale já rozhodně na každodenní výměně a úpravě lůžka netrvám (kdo ano ?), když je vše nachystáno pro 3 a nic nechybí, nevím, proč bych personál honil - alespoň se víc cítím jak doma.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Po třech celodenních cyklech je jasné, že zde budou převažovat klady.

Jídelna (nebo plně samoobslužná restaurace, s výjimkou povinnosti odnášení nádobí) je velmi prostorná a pojme cca 1/3 hotelové kapacity, až na řídké výjimky silného větru je v provozu ještě venkovní terasa s dalšími cca 150 místy a moc se nestává, že na místo musíte čekat. Personálu je dostatek, vzhledem k tomu, že část má na starosti jen sklízení použitého nádobí a jiní doplňují čerstvé várky k nabídce, vše funguje dost rychle a jen krátkodobě se tvoří menší fronty (a to ještě nepochopením nabídky - hlavní chody jsou na dvou místech, řada ale často jediná, kolem dokola).

Snídaně od solidních 7:00 a vzhledem k početnější klientele seniorů jich skupinka čeká, až sejmou pásku...to je asi ruch nejvyšší.

Pestrá nabídka studené, teplé i cereální stravy, běžně jsou 3-4 uzeniny, 2 sýry vcelku, 1 mazací, máslo, jedna marmeláda a med, okurka, rajče a olivy (jen černé), zelený salát a též zelný. Vejce míchaná, na tvrdo, sázená a ve stánku zkraje na přání omelety + palačinky, to zdravé zobání typu müsli nezkoumám.... nepotěší jen absence našeho chleba, pouze bílá a o něco tmavší veka, zčásti i nakrájená, aby se řada nezdržovala. Asi poprvé vidím opékač topinek, v němž ty plátky stačí prohnat jednou (nechcete-li toust úplně černý).

S nápoji plná samoobsluha z automatů, ale všechny plně funkční a nabídka slušná - snad jen milovníci čaje v pořádném hrnku se nachodí, max.objem šálku jen 1 dl.

Obědy tradičně s nižší nabídkou, všichni nemají program AI, ale přesto dostatečné, paradoxně je v poledne nejmenší nabídka příloh, např. pouze hranolky (ale pochopitelně dost zeleniny). Zato bývá dost příloh studených, třeba bramborový nebo vaječný salát, občas v kombinaci s kousky ryb, uzenin - i když to připomíná majonézovou zálivku, je to překvapivě lehké.

Z masa je standardem kuřecí a vepřové, vždy minimálně 2 různé úpravy a potěší to hlavně ty, kdo mají rádi pořádnou flákotu - kusy jsou fakt velké, žádné plátky typu 'rostbíf' - prostě velikost pro chlapa. Na střídačku i ryby, jako filety, tak celé, velikosti menší makrely a dělané přímo - pro ty se musí ke grilovacímu pointu na kraji jídelny, kromě grilování tam dělají i nějaké mexické barbecue (?), ale právě ty placky, které mají patrně představovat tortily, mne trochu zklamaly - dost mastné, trochu gumové - ale nic proti individuálním chutím, zájem o ně byl.

Nepřehání se to se sladkým, pár zákusků vycházejících z piškotového těsta, to není úplně moje gusto, ale též mizí. Čekal jsem o trochu víc ovoce, maximem byly 4 druhy a často krájeny, banány napolovic, jablka na šestinky a jen švestky/blumy v celku.

Co platí pro obědy, mírně větším rozsahu i pro večeře - zde přibudou i dvě polévky a minimálně jeden, spíše dva, masitý pokrm a rozšíří se i teplé přílohy - mně se líbilo, že nepřevažují těstoviny, spíš naopak.

I s nápoji je 100% samoobsluha, v provozu všechny automaty jako u snídani a předpřipraveny všechny základní druhy vína, ty bohužel velmi rychle teplají (a pochopitelně nejde o rozlévané lahvové, ale stolní z měchů) a pivko na požádání obratem natočí, zkušení si berou hned dvě naráz...

Šíří nabídky i kulturou prostředí jsem velmi mile překvapen - o míře kvality jistě vypovídá i to, že hotel je stále slušně obsazen, přestože na plážích sezóna již skončila (což vám ovšem křiváci v CK nesdělí, naopak budou vyvracet).

Žádná zmrzlina, ale to je prý všude, aby něco zbylo na místní - kdekoliv je výborná, ale drahá.

Pokud trváte na tom, že je třeba něco vytknout, tak masité pokrmy sem tam nejsou nejteplejší a to i hned zpočátku výdeje a kočky by nemusely otravovat ve vnitřní jídelně, na terase s nimi problém nemám. Ale kdejaká 5* by se mohla inspirovat šíří masité nabidky....

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Ač info z CK naprosto ŽÁDNÉ (delegát se již neobtěžoval dostavit, ač má být 3 dny osobně - po 23.9. již jen na telefonu), znalý cestovatel si poradí a zjistí vše sám (a s tím v CK počítají a nechají si delegátské "služby" jen zaplatit). Vybavenost je sice komorní co do velikosti, ale slušná co do šíře nabídky - 3 venkovní bazénky, jeden vnitřní, 3 bary - o tom na střeše asi všichni nevědí, občas zeje prázdnotou a děvčata se za barem trochu nudí).

Za zmínku stojí kvalitní WiFi, pokrytí skutečně celého areálu plošné. Pouze jednou v noci delší výpadek, ale jen centrálního přístupu k Internetu, občasné zaseknutí při zaplněném hlavním baru (ale automaticky se obnoví).

Později objevena ještě posilovna + spa v suterénu, k využití schází nějaké bližší informace (opět špičkové asistenční služby naší CK....), ale ani jinými hosty téměř nevyužité.

Trochu záhadou je skladba personálu, převažují děvčata, ale u 80% z nich bych čekal, že již budou sedět někde ve škole.... nespornou výhodou je snadné dorozumívání, po 35 letech jsem obnovil asi 10 výrazů že srbochorvatštiny, používané v dřívější Jugoslávii, ta dnešní černohorština se zas tak moc neliší (pivo je pořád pivo). Většina personálu zvládá pár slov i ve světových jazycích, AJ samozřejmě, dost i NJ + FJ.

Pláž a moře  průměrně (3/5)

Kupodivu ne o moc dál, než avizovaných 80 m, ale prvý den větší vlny a červené vlajky - to sice v těchto jižních zemích neznamená zeď, jen vás nepůjdou zachraňovat, ale vzhledem k zaplavování pláže nevytáhnou ani lehátka. Šok v sobotu 23.9. - veškeré vybavení z vyhrazené hotelové pláže odváženo, sezóna skončila... a ne jen pro tento hotel, některé měly sbaleno již dříve, nejbližší další pláž cca 1,5 km na jih už připomínala Matějskou pouť po první sněhové přeháňce... polámané slunečníky a lehátka, zjevně již určeno k likvidaci, část provozovatelů se pokouší o úklid, ojediněle v provozu plážové bistro, kdyby se někomu zachtělo dopít zásoby. A to souprava 2 lehátek+ slunečník byla před týdnem 30 EUR / den !!! I obyčejná rohož zde stojí 5 EUR / ks..... Ani s tímhle se prodejci nepochlubí, delegát raději též ukončil svoji činnost a vůbec se na hotelu neukázal - asi tušil, že by klienti mohli být rozčarováni... a když už někdo tu potřebu kontaktu má, může si ho prý na vlastní náklady zavolat !

Pláž opravdu písčito-oblázková a znamená to, že nahoře u opěrné zdi je hromada hrubšího písku, pak je pás cca 4 m písek, sem tam pokrytý zbytky suchých vyplavenin, bohužel i odpadků a směrem k moři se zvětšuje hustota oblázků, od malých až po velikosti pěsti. Vrstva je ovšem značně nesoudržná a nohy se dost boří, i když to není nezbytně nutné, rozhodně si přístup usnadníte vodní obuví. Pobřeží je dosti strmé a nevhodné pro děti, při větším vlnění projděte bodem zlomu a za ním již nestačíte. Paradoxně až po dvou bouřkách se hladina uklidnila a též vyčistila, viditelnost dolů je pěkných pár metrů.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Pobřežní promenáda podél celé hlavní zátoky, z druhé strany lemovaná obvyklou přímořskou vybaveností. Ceny úměrné lokalitě, něco drahé (zmrzlina - ale ten výběr a aranžmá !), něco přiměřené (pizza, pivko v plechu), něco levnější (místní ovoce). Není přelidněno, ale stále turistů dost - dopoledne spíš korzují, odpoledne vysedávají.

Ještě dále jsou k dispozici dvě pobřežní cesty, s pevným podkladem a částečně s bezpečnostním ochozem, kupodivu i s osvětlením a častými lavičkami, na počátku pak něco jako infotabule o možném cíli, ale značení tak pro partyzány. Velmi pěkný je viewpoint Malo Brdo, obrovskou pěticípou hvězdu sundali ale patrně relativně nedávno.... turistický provoz je již řídký, častěji potkáte místní na procházce se psy.

Vlastní vesnička Petrovac je pěkná, udržovaná, ale na první pohled jen letovisko, i před koncem září je již leckterý market uzavřen. Uspokojí převážně ty, kdo nehledají neustálý ruch.

Velmi doporučuji individuální návštěvu většího letoviska Budva, každou hodinu jezdí BUS linky Mediterano Expres, za 3,5 EUR vyloží na konečné kousíček od staré Citadely - ten labyrint uliček je úžasný. Cestou zpět lze využít další linku, po 15 min., obrátka je v St.Stefanu, kde je ostrovní komplex, běžné veřejnosti bohužel nepřístupný - ale krátká promenáda a výhledy stojí za to. Pak je nutné vylézt až na hlavní pobřežní magistrálu, do 1 h zastaví pravidelná linka Budva - Petrovac. Lístky prodává řidič ve vozidle, dorozumívání bez problémů a na hlavní zastávky upozorní.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Zatím nad očekávání, pomineme-li jednání CK a jejich nenaplněné sliby - ale na to musí být český turista připraven...

Pár rad pro poklidné zvládnutí:

1. Nenechte cestu až na samý konec sezóny, ta hlavní končí 3. víkend v září

2. Necestujete s kteroukoliv z CK pod hlavičkou uskupení s výrazně německým názvem

3. Nejde-li to jinak, nepočítejte s obvyklými delegátskými službami ani podrobnými informacemi k reálné době.

4. I cesta s CK je problematická, nedisponujete-li chytrým telefonem s aktivním roamingem, aplikací WhatsAp, WiFi a E-mailových účtem.

Závěrečné shrnutí - hotel nadprůměrný, plně odpovídá deklarovaným 4* ve všech ohledech. Lokalita spíše průměrnější, hodně to ovlivní aktuální počasí. Pořádající CK tzv. "pod psa", delegátské služby 5% co dříve (a centrála, resp.prodejce, při další komunikaci otevřeně lžou).

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 1 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Ivan K., Chrudim: Reakce pana delegáta ! - 20. 10. 2023 17:07

Nemohu odolat a připojuji reakci místního delegáta na výtku k jeho aktivitě... jen připomínám, že dle nabídky CK má ovládat český či slovenský jazyk - obrázek si udělejte sami. Dne 2023-10-18 09:09, TGD.Guide napsal: Zdravím schôdzka bola 22 alebo 23. 09 určite to bolo na tabuli ktorá je na recepcii a ak. Sa klient nedostavil. Já už si presne nepamätám. Na recepcii bola aj ingoknihacs mojim. Višom. Aj tabuľka s transfermi.i čas info. Fakultatívne výlety sa už neorganizovali. Kvôli. Minimálne u pocitu klientom. A partnerská ck. V čiernej hore požaduje min 15 klientov na každý fakúlt výlet co pri tom malom počte bolo. Neuskutocnitelne. Ďakujem super vizor Miloš Zatko Opravdu SUPER přístup............... zejména 3 týdny po skončení pobytu ! reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Budva - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání