Napsat recenzi

Za málo peněz hodně muziky

Recenze hotelu Zlatna Obala Hotel *** (Černá Hora - Bar - Sutomore)

Hodnocení:
průměrně: 3,1/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2013
Přečteno: 370x
Recenze se líbila: 425 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Dovolenou s dopravou letadlem a polopenzí jsem pro sebe a manžela objednala na poslední chvíli, takže slevněnou ( 8990/osoba) a za ty peníze jsme si ji bezva užili, počasí slunečné, dobrý výběr jídla, koupání v moři příjemné, vycházky hezké, soukromý výlet do Starého Baru zajímavý, večerní posezení na terásce před pokojem s melounem, láhví vína a knihou pohodička. První dojem: "to je teda dobré retro" a "něco mezi Účastníky zájezdu a Andělem na dovolené". Dojmy v dalších dnech: Spokojenost.

Chtěla bych velmi poděkovat delegátce z Kovotouru, bohužel nevím jméno. Chtěli jsme letět z Brna, ale už nebyly letenky, proto jsme se rozhodli letět z Pardubic (škoda, protože totéž letadlo nabralo Brňáky a letělo do Pardubic, kam my jsme museli dojet autem, naštěstí parkování na letišti zdarma). Podcenili jsme cestu - kolony a objížďky- a nebýt delegátky, která vyjednala, aby na nás počkali s odbavením, bývalo by nám letadlo uletělo. Díky.

Ubytování  průměrně (2,7/5)

Pobyt 19.-26.8.2013. Bydleli jsme v přízemním pokoji pro 2, ve 3. řadě nahoru od moře. Je vidět, že ubytování už hodně pamatuje, staré tapety i svítidla, vybavení: staré postele za sebou, noční stolky, stolek + 2 židle, za pokojem šatnička s prastarou skříní (málo ramínek na šaty), lednička se hodila na chlazení vody, melounu a vína. Stará malá koupelna se sprchovým koutem a nešikovným sprchovým závěsem, bojler, umývadlo, WC, pro 2 lidi ale koupelna dostačující. Na podlaze dlažba. Před pokojem teráska se stolkem+ 2 židle. Retro a jednoduché, ale pokud nejste příliš nároční, zcela dostačující. Ostatně - pokoj nám sloužil pouze k umytí, převlečení a přespání. Jinak jsme byli v moři, na kávě nebo na pivu, na procházce nebo seděli na terásce před pokojem. Čisté ručníky každý den, úklid koupelny a doplnění toaletního papíru také. Žádní komáři ani jiný hmyz, jen se občas slezli mravenci, takže jsme i sušenky umístili do ledničky a byl pokoj.

Dobré jsou dřevěné dvojkřídlé žaluziové dveře a záclona, vnitřní skleněné jsme vůbec nezavírali a po dvou dnech jsme v noci nechávali dokořán otevřené i ty žaluziové, jen jsem před ně na šňůru zavěsila velkou osušku, mám ráda při spaní tmu. Teplá voda tekla kdykoli. Rekonstrukci by to ale chtělo a uvítala bych smetáček s lopatkou, nějakou houbu na utření třeba rozlitého vína a stojanový sušák na prádlo.

Kompex leží nad mořem ve svahu, takže pokud bydlíte výše, dost se nachodíte po schodech, takže pro starší unavené nebo špatně se pohybující lidi to není vhodné. A do 1 hodiny v noci hluk (nevím, zda to šlo z terasy nad jídelnou nebo až z diskotéky v Sutomore). Jak to bylo se spánkem v rodinách s dětmi, to tedy nevím, ale děti většinou večer únavou odpadnou a usnou. Nám schody zatím nevadí a ponocovali jsme, takže hluk také nebyl pro nás tak nesnesitelný.

Strava a stravování  průměrně (2,7/5)

Začnu špatným, a to snídaní v balíčku poslední den ráno před odletem. Pro každého 2 krajíčky chleba proložené salámem, vajíčko natvrdo a oplatek. Odlet byl v 7.45 h, což znamenalo zkrácení dovolené o celý den, zatímco do Prahy odlétali až odpoledne. To jsem ale věděla, s tím jsem zájezd kupovala. Ale jestliže je odjezd na letiště k odbavení už ve 4.45h tak nevím, kde jsme měli loupat a konzumovat ta vajíčka. A salám jsem si nedala nikdy, takže snídani jsem vyhodila, pouze ten malý oplatek byl dobrý. Najedli jsme se až sendviče v letadle.

A teď to dobré. Nechápu ty, co si stěžují na jídlo v jídelně. Výběr jistě nebyl jako v 5ti hvězdičkovém hotelu, ale co byste chtěli za ty peníze? My jsme si vždycky vybrali a pochutnali. Ke snídani byl vždy výborný lehký měkký chleba a veka, marmeládky, máslový margarínek, čtverečky slaného sýra, který jsme si mazali na chleba, salám (ten jsem si nebrala), paštika a buď smažená vajíčka nebo vařené loupací párečky s hořčicí, jednou jakýsi slaný sýrový měkký koláč, celkem dobrý, párkrát rajčata a vždy moučník. Ano, stále se to opakovalo, ale doma také většinou snídáte to samé a menší množství než tady. K tomu obsluha nalila čaj nebo kávu řídkou jako čaj, ale s mlékem jako bílá káva ke snídani dostačující. Silného turka jsme si pak za 80 centů i s velkou sklenicí vody dávali dole u moře po proplavání. A nahoře v baru nebo v Sutomore presso.

Večeře: vždy na výběr alespoň 2 druhy přílohy (jako např. těstoviny a brambory) + pečivo.K tomu různé maso, šťáva na polití a guláš. Nebylo vždy na pultě všechno, v průběhu večera doplňovali různě, takže když se např. dojedlo pečené kuře, přinesli karbenátky a později zase pečené kuře nebo rybu apod. Z příloh se objevovaly špagety, brambory, bramborová kaše, rizoto, jakási míchanice (snad krupky s bramborama a rajčaty). K tomu vařená na plátky krájená mrkev, fazole, vařená kukuřice a vždy pečivo. Maso: hodně z mletého: karbanátky, koule, plněné papriky, lasagně (nebo snad to byla moussaka)-chutné. Pečené kuře, smažené kuře, řízky, výborné pečené ryby, vepřová libová pečeně krájená na tenké plátky, opečené klobásky. Dále masový guláš, játrový guláš a omáčka na polití čehokoli. Jednou byla polévka s brambory a kusy masa, tu jsme ale neměli. Výběr tedy byl a navíc když přinesli něco jiného, klidně jste si mohli jít přídat. Ze syrové zeleniny jen krouhané zelí a někdy rajčata, to je pravda, mně osobně to ale naprosto nevadí, zeleniny mám dost doma. Bylo nám řečeno, že ovoce je tam drahé (na trhu stály hrozny a meloun to, co u nás, takže pro ně drahé), takže ovoce jsem ani neočekávala, do té ceny a při tom, když si hosté mohou přidávat kolik chtějí, by se už asi nevešlo. Přesto byl 2x meloun. A co nesmím zapomenout, jsou každodenní moučníky, vždy na způsob nějakého piškotu s višněmi, krémem, kakaem nebo kokosem. Mňam. Přidávat jsme si ani nechodili, maximálně přidat guláše, naložili jsme si odhadem tolik, abychom se úplně nepřecpali a zbylo místo ještě na ten zákusek, přesto jsme toho snědli více, než bychom bývali snědli doma, ovšem s některými hosty, co si nosili navršené talíře, se to nedalo srovnat. Nedivím se, že z takového množství jídla (nebo možná jiného, než co jí doma) mohli mít zažívací potíže. Z nekvalitního jídla to ale určitě neměli. My jsme za celý týden žádnou potíž nepoznali a ani nikdo z našeho okolí si nestěžoval, že by mu bylo špatně nebo že by měl průjem.

K jídlu bylo možné si vzít na pultě vodu, kterou tam čepovali z vodovodu. Tuto jsme normálně pili hned od prvního dne, pili jsme ji i v koupelně na pokoji a nic nám z ní nebylo. Jídelna hezká, ubrusy vždy vyměněné za čisté. Příbory a ubrousky vždy na stolech přichystané, talíře si berete sami. Závěr: ve 4 nebo 5ti * hotelu by výběr jídla neprošel, ale my jsme letěli do 3* a vždy jsme si pochutnali. S porovnáním s polopenzí na Korčule nebo v Bulharsku, kdy k večeři přinesli jedno jídlo už na talíři bez možnosti výběru, velká spokojenost, pochutnali jsme si.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,2/5)

Jak jsem psala, pokoje staré se starým nábytkem, koupelnička malá. Málo ramínek ve skříni a chybí nějaký sušák na prádlo. Vozíme si s sebou šňůru a kolíčky a taky starý ručník, na který si můžeme v koupelně po osprchování stoupnout. Také by to chtělo nové závěsy do sprch.koutu nebo jinou zástěnu. Lednička je plusem, televize nám nechybí. Povlečení čisté, na přikrytí jsme použili pouze prostěradlo. Deky byly nepovlečené, takže kdyby bylo chladněji, tou dekou bych se přikrýt nemohla, měly by být povlečené.

Úklid: každodenní vynešení koše, vytření koupelny a výměna ručníků. Chtělo by to utírat prach na lampičkách u postele a a občas zvednout hlavu a smeták ke stropu.

Sportování ani hlídání dětí nemohu hodnotit, bazén jsem nepostřehla, ale jeli jsme k moři ne k bazénu. Animátoři výborní, příjemní a zábavní, každý večer na terase něco bylo, karaoke, filmy, tanec nebo můžete jít do večerního Sutomore. Delegátka Marina i krásně zpívá. Zvlášť poslední večer na terase byl moc hezký s vystoupením dvou ruských tanečních souborů. Myslím, že každý si mohl najít zábavu podle vlastního gusta.

Pláž a moře  průměrně (3,4/5)

Pláž, na kterou se sestupuje po schodech a která leží hned pod jídelnou je malá, ale dostačující, oblázky a kamínky, jsou potřeba boty. Ovšem úklid pláže nic moc. Naplavené a vyschlé mořské řasy by bylo potřeba vysát nebo vyhrabat, a to pravidelně každý den a v době, kdy ještě není pláž obsazená. Místo toho tam jeden den v plném provozu napochodovali 3 nebo 4 kluci s hráběmi a pytlem a mezi dekami a lehátky začali trochu hrabat, shrabali trošku řas a tím celý úklid skončil. Dva dny trvalo, než upevnili utržené bójky. Vedle kamínkové pláže je betonová plocha na ležení a také posezení, kde je možno zakoupit grilovaná jídla nebo nějakou balenou zmrzlinu. Podél kamínkové pláže je betonový ochoz, na kterém je možno posedět u stolků a dát si nějaké pití nebo kávu (turka, presso tam nedělají). Chyběla mi kopečková nebo točená zmrzlina a vůbec lepší nabídka něčeho menšího k zakousnutí, např. malý sendvič nebo palačinka. Počet lehátek k pronajmutí je nedostačující a leckterá lehátka dosluhují. Menší slunečník lze půjčit za 2 Eura k lehátkům (pokud se na vás dostane) nebo si ho můžete od cestovky půjčit na týden za 5 Euro. Ale zjistili jsme, že by možná bylo lepší, kdybychom si ho v Sutomore za tu cenu koupili a odvezli. Moře čisté, kousek od břehu už nedosáhnete na dno, ale tak to na tomto pobřeží je. Dále od břehu byli vidět na dně ježci a červené rybičky. Takže moře a plavání se nám líbilo, pláž ne.

Okolí hotelu  průměrně (3,6/5)

Cestičky v komplexu hezké, vzrostlé palmy a borovice, prostředí celkem upravené, v komplexu je malý obchůdek, jinak nákup je výhodnější v Sutomore, které je nedaleko. Večer jsme šli na zmrzlinu nebo na pizzu do Sutomore, kde to více žije a nabízí velké množství různých grilovaných i jinak upravených jídel jak v restauracích a na terasách nad mořem (ceny asi jako u nás), tak na stáncích, kde se můžete najíst levně. Nabídky různých zájezdů jsme nevyužili, ten týden se mi zdál krátký a horký na to, abychom celý den trávili jinde, na to, aby si člověk užil výletů i moře, je týden málo. Sami jsme si jedno odpoledne zajeli do Starého Baru a prošli si zříceniny. Příště bych ráda viděla Budvu a další starobylá místa, nebo si půjčit auto a projet si krajinu, která je opravdu hezká.

Celkový dojem  průměrně (3,1/5)

Upravený komplex se starými budovami, které by potřebovaly rekonstrukci, mezi vzrostlými borovicemi, palmami a oleandry, stále jste na schodech (také by mnohde potřebovaly opravit). Za cenu, kterou jsme zaplatili, dovolená skvělá. Dražší dovolenou bych volila jinde, třeba rovnou v Sutomore.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 40
z 83 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Bar - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání